|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Položnica RTV
25.1.2007 12:37:42   
Anonimen
Naj opišem situacijo.

Konec leta 2005 sem se preselila v novogradnjo. Vse račune plačujem normalno. RTV računa mi še niso poslali tako, da nisem še nič plačala (cca 1 leto). Na naslovu sem prijavljena.

Zanima me a je to moja dolžnost, da jih obvestim da živim na tem naslovu in da naj pošljejo račun? A je to njihova dolžnost, da ti pošljejo račun?

Pa še to me zanima ali obstaja pravna podlaga da ti zaračunajo za nazaj.
Npr. če se danes prijavim a bi mogla tudi za nazaj plačat.
Oz. če mi oni čez kakšno leto pošljejo račun-ali lahko za nazaj.

Kabelsko imam in jo plačujem.
Hvala vam za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Položnica RTV
25.1.2007 12:53:50   
Anonimen
Nas so "našli" po enem letu. Se pa moraš sama prijaviti. Vem, da sem morala nekaj zraven plačati samo ne vem koliko!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2007 14:17:10   
zvezdica26
živjo,
jaz imam iste "težave". Že pol leta sem v stanovanju pa še nisem dobila računa. A ni bilo včasih tako, da če si imel elektriko, si avtomatsko plačeval še RTV. No, jaz se že ne mislim ponujat, da bom plačevala položnice, naj se sami mal potrudijo, če so se ostali lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2007 14:27:47   
iva01
Če plačujete kabelsko, pač rečte da gledate sam kabelsko, ne pa RTVja če je to možno, al pa rečte da ste zdej šele tv nabavl, če vas bo kdo kaj vprašal, to so moji pametni predlogiuser posted image user posted image user posted image
Nimam pojma

(odgovor članu zvezdica26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2007 14:45:04   
2 Sraki
Moj brat je v hiši že pet let in je šele v zadnjem času začel prejemati položnice za RTV. Ni mu bilo treba nič za nazaj. Tako da nč panike zaganjat.user posted image

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2007 14:57:46   
Anonimen
Nas so po cca. 1 letu najdl, še poslal obvestilo in neki bi morala izpolnit in poslat nazaj, je pa pisalo, če ne pošljem do takrat in takrat, mi potem z naslednjim mesecem od tistega datuma začnejo kljub temu avtomatsko obračunavat. Tko da sem kar pustila vse skupi, ker če bi pošiljala nazaj (se mi zdi, da kao prijaviš, koliko TV, radiev... imaš), bi prej začela plačevat, kot sem sicer. In nič mi niso za nazaj zaračunali.

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2007 21:03:42   
Marry Rose
Živjo!

Midva imava isti problem. Eno leto in pol sva v stanovanju pa še ni prišel račun.
Me je mama posvarila, da naj se greva prijavit na RTV pa moj kar odlaša.
Sej je fajn k ni treba plačevat sam tud jst sm pomislila, da ne bi zaračunal za nazaj. Ne vem kje ampak sem slišala da imajo zakon da lahko zaračunajo za 5 let nazaj.

So me pa tile odgovori kr pomirili.

ajde, mejte se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2007 21:33:44   
LuLu
Ojla, tudi jaz zdaj ne plačujem RTV v podnajemniškem stanovanju, čez en teden grem v novogradnjo in tudi ne mislim plačevati. Če me najdejo ok, ali pa jim tudi ne odprem user posted image  ampak, kolikor vem za nazaj ne plačuješ. Saj ne moreš... kaj pa oni vedo, od kdaj si tam... Tudi pred leti sem bila v enem stanovanju, kjer se ni plačevala RTV par let, potem pa smo slučajno odprli vrata RTV delavcu in sklenli pogodbo in od takrat dalje plačevali. Nobenih kazni, plačila za nazaj ipd. Sicer sem pa itak proti tej položnici, ker gledam vse drugo, kot pa slo rtv...

(odgovor članu Marry Rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2007 23:28:53   
Anonimen
ja prijavit se moraš pomoje kar sam in sicer se moraš prijavit če imaš doma tv ali radio! če imaš 2 tvja bi moral plačevat za dva! mislim absurd! tudi če plačuješ kabelsko moraš plačevat rtv. plačevat ti ga ni treba samo v primeru da tam kjer živiš ne loviš rtv programov! če jih loviš pa jih gledaš al pa ne pa nikogar nič ne briga!

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.2.2007 20:08:17   
MihaPR
Če nimaš TV, ker ga ne gledaš, potem ti ne morejo vsilt prispevka. Tud TV maš lahko za gledanje home-video.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.2.2007 20:21:36   
Anonimen
A je to njihova dolžnost, da ti pošljejo račun?

Račun za opravljeno storitev so ti dolžni izstaviti najkasneje v roku 8-ih dni od opravljene storitve. Po tej logiki ti za nazaj ne morejo izstaviti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Položnica RTV - ne zastopm
11.2.2007 23:51:47   
Anonimen
Ko smo glih pri RTV-ju... spet sem na tem, da bom nekoga linčala, samo ne vem še točno, koga... user posted image
Leta 1997 sva z mojo (sedaj že pokojno) mamo dobili stanovanje-garsonjero od MOL-a. Najemna pogodba je bila sklenjena na mamino ime, RTV priključek pa sem napisala jaz nase. Obe sva imeli tam prijavljeno stalno bivališče. Jaz sem se leta 1999 s tistega naslova odselila in sem RTV o tem tudi obvestila. Poslali so mi odgovor, da naj se položnico prepiše na mojo mamo. Ker takrat tudi moja mama ni stalno živela v tistem stanovanju (po najemni pogodbi jo je zavezovalo, da tam živi 3 mesece v letu, kar dejansko je, preostanek časa pa je bila večinoma v Italiji), sem jim odpisala, da v stanovanju nihče stalno ne prebiva, torej tudi nihče ne gleda televizije. Pravzaprav TV-ja takrat v stanovanju niti ni bilo več. Predlagala sem jim, da pridejo pogledat "na teren", da ni TV-ja. Njihov odgovor je bil, da če imamo priključeno elektriko, potem moramo plačevati tudi RTV naročnino. user posted image
Ponovno sem jih prosila za razlago (to je bilo že v letu 2000, če ne celo 2001 - ne spomnim se več dobro), po kateri logiki priključek za elektriko pomeni to, da gledamo programa SLO 1 in SLO 2. Odgovora nisem dobila. In ker v stanovanju nihče ni živel, posledično tudi nihče ni ničesar plačeval, kar pomeni, da so izključili tudi elektriko. Ja, priključek oz. položnica je bila na moje ime in vse v zvezi z dolgom za elektriko sem jaz na Elektru razmeroma hitro uredila. Na RTV sem poslala fotokopije, da stanovanje nima elektrike. Dobila sem odgovor, da mi od dneva izklopa elektrike dalje ni potrebno več plačevati, za nazaj pa moram.
Ampak mi ni dalo miru in sem se spet pritožila. Zakaj za nazaj plačevati nekaj, česar nisi imel? In za kar si pravočasno povedal, da nimaš? Od njih pa spet nič.
No, ne čisto nič. Položnice so še vedno prihajale. IN PRIHAJAJO ŠE DANES!!! user posted image  Vmes sem jim še 3x poslala takšna in drugačna obvestila in prav tako 3x sem dobila njihov odgovor - IZERJAVO, RUBEŽ IN BLOKADO TRR!!! user posted image

In zdaj čisto nič več ne zastopim. A da zbombardiram stavbo na Kolodvorski al' kaj? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Položnica RTV - ne zastopm
16.2.2007 15:56:01   
Ciril
JA ! pa se mene spod podpis :)

naju tut se niso nasli, pa sva oktobra stanovanje kupila... dlje ko me ne najdejo, bolj so posteni.... slo1 in slo2 se tako ali tako pokazeta na ekranu bolj ali manj samo med iskanjem programa :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.