Anonimen
|
Ko smo glih pri RTV-ju... spet sem na tem, da bom nekoga linčala, samo ne vem še točno, koga... Leta 1997 sva z mojo (sedaj že pokojno) mamo dobili stanovanje-garsonjero od MOL-a. Najemna pogodba je bila sklenjena na mamino ime, RTV priključek pa sem napisala jaz nase. Obe sva imeli tam prijavljeno stalno bivališče. Jaz sem se leta 1999 s tistega naslova odselila in sem RTV o tem tudi obvestila. Poslali so mi odgovor, da naj se položnico prepiše na mojo mamo. Ker takrat tudi moja mama ni stalno živela v tistem stanovanju (po najemni pogodbi jo je zavezovalo, da tam živi 3 mesece v letu, kar dejansko je, preostanek časa pa je bila večinoma v Italiji), sem jim odpisala, da v stanovanju nihče stalno ne prebiva, torej tudi nihče ne gleda televizije. Pravzaprav TV-ja takrat v stanovanju niti ni bilo več. Predlagala sem jim, da pridejo pogledat "na teren", da ni TV-ja. Njihov odgovor je bil, da če imamo priključeno elektriko, potem moramo plačevati tudi RTV naročnino. Ponovno sem jih prosila za razlago (to je bilo že v letu 2000, če ne celo 2001 - ne spomnim se več dobro), po kateri logiki priključek za elektriko pomeni to, da gledamo programa SLO 1 in SLO 2. Odgovora nisem dobila. In ker v stanovanju nihče ni živel, posledično tudi nihče ni ničesar plačeval, kar pomeni, da so izključili tudi elektriko. Ja, priključek oz. položnica je bila na moje ime in vse v zvezi z dolgom za elektriko sem jaz na Elektru razmeroma hitro uredila. Na RTV sem poslala fotokopije, da stanovanje nima elektrike. Dobila sem odgovor, da mi od dneva izklopa elektrike dalje ni potrebno več plačevati, za nazaj pa moram. Ampak mi ni dalo miru in sem se spet pritožila. Zakaj za nazaj plačevati nekaj, česar nisi imel? In za kar si pravočasno povedal, da nimaš? Od njih pa spet nič. No, ne čisto nič. Položnice so še vedno prihajale. IN PRIHAJAJO ŠE DANES!!! Vmes sem jim še 3x poslala takšna in drugačna obvestila in prav tako 3x sem dobila njihov odgovor - IZERJAVO, RUBEŽ IN BLOKADO TRR!!! In zdaj čisto nič več ne zastopim. A da zbombardiram stavbo na Kolodvorski al' kaj?
|