|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Položaj med spanjem
13.10.2005 20:50:04   
sky
Kako spijo vaši dojenčki? Na hrbtu ali na boku? Zanima me, kako jih vi polagate in ali se potem obrnejo.
Naša je namreč stara 3 mesece in jo še vedno polagam na bok. Ima oni model (ne vem, kako se mu reče), ki jo zadrži v bočni legi. Do sedaj je zelo lepo ležala v bočnem položaju, ker smo imele pač široko previjanje, sedaj pa leži pod kotom 45°, pa se mi ne zdi ravno primerno. Kaj vi menite?
Hvala in lp, Saša


_____________________________

BK.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 20:55:02   
duda
Zadnjič sem vprašala fizioterapevtko glede lege med spanjem - dojenčki naj bi do 6 meseca spali na boku. Do takrat jih moramo tudi zalagati za rito, da se nam ne obrnejo na hrbet. Kako dobro pa nam to uspeva je pa druga stvar...

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 21:03:53   
*metuljčica*
ŽIVJO. NAŠA MALA, KO JE BILA STARA PRIBLIŽNO 3 ALI 4 MESECE SE JE SAMA IZ BOKA PREKOTALILA NA HRBET IN TAKO JE SPALA CELO NOČ. TAKO SPI TUDI DANES IN VSE DNI DO ZDAJ.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 21:11:11   
Barči78
Naša celo noč lepo spi na boku. Dekico ji podložim pod tisto nogico, ki je na vrhu. Nogico ji malo opognem naprej, v bistvu približno tako, kot položaj nezavestnega. Da bi se obrnila na hrbet me niti ne skrbi, ko pa se zbudi, je takoj na trebuhu.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 21:15:41   
lucky 111
Do treh mesecev je naš user posted image  spal na boku, potem na hrbtu do kakšnega šestega meseca, od takrat naprej pa skoraj vedno na trebuhu...

lp

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 21:16:57   
marjanaR
Naša mala se je pri nekje 4 mesecih sama zakotalila, kot ji je ustrezalo. Spat sem jo dala na boku (ker seveda zaspi na zizi, hm, kdo bi si mislil?!), jo založila s "klobaso", potem pa se je v spanju največkrat obrnila na hrbet. Od petega meseca dalje se obrača na trebuh in spi na trebuhu.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 22:41:47   
Sofi
Jaz sem ga prvi mesec dajala spat na bok in ga podložila z dekico, da se ni prevalil. Po prvem mesecu sem ga nehala široko previjat in od takrat naprej se sam prevali na hrbet, tako da sem ga nato prve dni še dajala spat na bok, a je kmalu že ležal na hrbtu, zdaj ga pa že cel mesec dajem spat kar na hrbet. Mu pač odgovarja.user posted image

LP

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Položaj med spanjem
13.10.2005 22:41:57   
BibaJ
Nekje do meseca in pol je lepo spal na boku, kasneje pa kljub zalaganju na hrbtu. Sedaj ga tudi položim na hrbet. Včasih pa se sam obrne na bok, ampak to je zelo redko.

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 7:17:39   
babylove
Dojenček bi moral spati na hrbtu in ne na boku.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 9:31:27   
mimica
Pravilno je, da dojenček spi na boku. Na trebušku vsi vemo zakaj je nevarno ( da ne bom ponavljala ), na hrbtu pa je tako, da če dojenček bruhne ( sploh novorojenček ) se izbruhano lahko vrne v sapnik in se tudi lahko zaduši. Najboljše je na boku, saj se ( če logično pogledaš ) izbruhano ne more vrnit v sapnik. Je pa res, da težko nadzoruješ otroka ponoči. Moj mali spi na hrbtu že nekje od 2. mesecev in ne glede na to kako ga založim ne pomaga.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 9:51:23   
babylove
Mimica, spanje na boku je pravilno v Sloveniji in povsod tam, kjer pediatrija desetletja zaostaja na zastarelih dognanjih. V razvitem svetu pa dojenčki spijo na hrbtu že od 70ih let prejšnjega stoletja. Pod razviti svet beri kompletno Zahodno Evropo s Skandinavijo, ZDA, Kanado in Avstralijo.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:02:57   
sky
Jaz jo polagam na bok, ker ogromno poliva-bruha. Spi pa v svoji sobi, tako da je še ne upam polagati na hrbet. Me pa moti, ker ima posledično dosti zaležano glavico. 

_____________________________

BK.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:14:22   
Grascakinja
Sky, saj menjaš, a ne, če že spi na boku, da spi enkrat na desnem, drugič na levem? Hecno, da je zaležana...

Moja se je že po 1 mesecu, ko smo nehali široko povijat, nekako na hrbet dala, kljub zalaganju. In kakor berem tujo literaturo, je najbolj pravilno, da dojenček spi na hrbtu, z glavico v desno ali levo stran, žimnica pa naj bo za nekaj stopinj s knjigo ali brisačo podložena pod glavo, da lažje diha. Moja pediatrinja pravi, da če se dojenček obrne v nek položaj, mu to ustreza in je bolje, da ga ne siliš spat drugače.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:17:50   
babylove
Pri spanju na hrbtu je treba glavico obrniti na stran, in sicer izmenično, da  lobanjske kosti ohranijo lepo obliko. Dogaja se tudi, da ima dojenček svojo ljubšo stran in glavico obrača samo tja. V tem primeru je potrebno zanimive stvari preseliti na nasprotno stran, da se pritegne pozornost in spodbudi obračanje v obe strani.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:26:37   
mimica
Babylove, upam, da le ni tako hudo pri nas. Raje pa se bom držala naših zastarelih ugotovitev. user posted image  Res je, da ima vsaka država svoje finte oz. načine , ne moremo pa striktno trditi, da je Slovenija zaostala. Gledam tudi tuje kanale na TV, kjer imajo teme o dojenčkih in ne vidim bistvene razlike. Je pa tako, da dojenčki niso univerzalni in da si vsak sam izbere kako bo spal in tako kot je rekla pupa25 je boljše, da ga ne siliš drugače. Pri mojemuuser posted image , ki spi na hrbtu,  je problem v tem, da je vedno obrnjen na  levo stran z glavico ne glede na to kako ga obrneš v posteljici, na kateri bok ga daš spat, tako da se mu že vidi da ima rahlo poležano glavico.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:46:55   
babylove
Odgovor mimici:

Če primerjam ravnanje z dojenčki v Sloveniji (ki ga poznam preko tega foruma) in v Franciji (kjer živimo), so razlike dejansko bistvene. In ja, glede ravnanja z dojenčki lahko striktno trdimo, da je Slovenija zaostala. To ni moja osebna ugotovitev, temveč dejstvo, do katerega se lahko dokoplje vsak, ki ima pogum pokukati v ažurno literaturo s področja pediatrije.

To, da se boš ti raje držala zastarele prakse, je razumljivo in povsem normalno, saj je le ta splošno uveljavljena v Sloveniji. Tudi jaz bi tako ravnala, če drugega ne bi poznala. Morda si boš premislila ob poznavanju uradnega podatka francoskega ministrstva za zdravstvo, ki pravi, da se je od uvedbe spanja na hrbtu nenadna smrtnost dojenčkov (smrt v zibki) znižala za 75%.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:48:53   
mimica
Babylove, če bi malo boljše prebrala moj odgovor bi videla, da sem malo obrnila na hec ter da moj otrok spi na hrbtu, ker mu tako paše. Ne bit vedno tako resna !user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 10:55:24   
anamia
Babylove, se mi zdi da si malo preveč kritična in zahtevna do nas zaostalihuser posted image ....sej otrok si pač sam izbere kako bo spal, kakor mu je najbolj komot, sej ne znajo brat, da bi vedeli,kaj pišejo v njihovo dobro...našo smo tudi podlagali, da je spala na boku, pa se je sama zripsala na hrbet, pa pol nisem več vztrajala....sej tudi k nam prihaja literatura o tem, da spanje na hrbtu zmanjša možnost smrti v posteljici...torej nismo tako zaostaliuser posted image user posted image
Pa brez zamere.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 11:08:46   
Anonimen
Naš spi na hrbtu že od nehanja povijanja na široko (se pravi od 1.5 meseca dalje). Mu očitno tako tudi paše. Pa še pediatrinja mi je tako svetovala. Čez dan, pa če je malo slabe volje in kej nerga, ga dam na trebušček in lepo zaspi na trebuščku.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 11:35:21   
babylove
Ne kritiziram mamic, saj vem, da vsaka naredi tako, kot čuti, da je najbolje za otroka. Resna sem zato, ker sem v sebi žalostna zaradi stanja v slovenski pediatrični stroki. To, da v Slo prihaja literatura z novimi smernicami, je krasno. Ampak sramotno je, da mora iti mamica po to v knjigarno, pediatri pa nadaljujejo staro prakso. To me žalosti. Izgleda, da se bo morala zamenjati generacija v pediatriji, da bodo končno začeli z aplikacijo novih (drugod že 30 let starih!) metod.

Ne gre se samo za spanje, ampak za kompleten pristop. Sama sprva nisem mogla verjeti, da obstajajo takšne spremembe, saj Slovenija ni zaplankana in staromodna. In vendar...

In nenazadnje - moj malček je zmeraj spal na trebuhu, čeprav se to ne priporoča nikjer. Tako je edino spal, sicer ga je trebušček preveč mučil.

Lep popzdrav vsem mamicam in mirne noči vam želim, pa kakorkoli že spite.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 14:18:34   
simona2
Moja malčica ni spala na boku niti en mesec, neglede na to, da sem jo zalagala, podlagala... Ima kar veliko posteljico vendra se ponoči iz ene strani premakne skoraj na drugo. Kar ne morem verjeti, da se dojenček pri dobrem mesecu (1 mesec in 2 tedna) tako premika in da nikakor ne ostane več v določenem položaju. Tako, da ni pravila in očitno otrok spi kot mu pašeuser posted image . Tudi jaz bi rada, da bi spala na boku, če bi bruhala, pa pač ne gre ne morem pomagat.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Položaj med spanjem
14.10.2005 15:13:03   
pravljica
moj je spal na boku, dokler je bil široko pivit...od takrat dalje se zbrca na hrbet...glavico ima obrnjeno v eno stran (ne vedno v isto), ampak večkrat sem ga dobila, da je bruhnil, v tistem glavo obrnil na sredino in lovil sapo, ker ni folgal požirat - ne vem zakaj (zdaj je že 3 mes in me več toliko ne skrbi) - tiste, ki ste brale, zakaj je bolje na hrbtu? men se zdi še vedno bol varno na boku prav zaradi bruhanja user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?