Manola
|
Živjo! Tudi meni so pred letom in pol postavili diagnozo: sindrom policističnih jajčnikov (SPCO). Sindrom zato ker so se kazali določeni simptomi, ki so posledica policističnih jajčnikov, kot na primer neredne menstruacije, težave s kožo, itd. Lahko da imaš samo policistične jajčnike in zaenkrat še nobenih simptomov, ki bi vplivali na težave z zanositvijo. O tej temi lahko veliko prebereš na spletu, kajti danes je na žalost tega zelo veliko. Skratka, s partnerjem se trudiva že ene 15 mesecev - intenzivno... Ob diagnozi so opravili krvno preiskavo hormonov, tako da sem dobila zdravila, ki naj bi pomagala uravnavati hormone. Menstrualni cikel se mi je res uredil, ampak kljub temu nisem imela svojih ovulacij - kar je zelo tipično za SPCO. Zato sem po 6 mesecih truda dobila Klomifen, s pomočjo katerega naj bi prišlo do ovulacij, vendar žal brez uspeha. Sedaj po tolikem času sem dobila napotnico za kliniko za neplodnost. Pred nekaj dnevi sem bila na histeroskopiji, laparoskopiji in na vrtanju jajčnikov oz. cist. S tem naj bi zelo povečali možnosti za zanositev oziroma v kolikor sem prav razumela, naj bi s tem posegom za dobo od 6m do 1leta dosegli, da bi moji jajčniki delali s polno paro :) Meni je bila zelo v pomoč spletna stran http://www.reprodukcija.si/ kjer sem bolje spoznala posege in rešitve za čim večji uspeh pri zanositvi. Ne želim te prestrašiti, kajti vsaka ženska je zgodba zase, ampak povem ti iz lastnih izkušenj, da če bi lahko kaj spremenila potem bi definitivno že od začetka bolj vztrajala pri ginekologinji z raznimi preiskavami itd. Kajti tudi meni je bilo ob diagnozi povedano, da naj nič ne skrbim, da imam cistice ampak to še ne pomeni, da bi zaradi tega imela težave pri zanositvi, da sem še mlada (takrat 26,5) in naj se kar lepo sprostimo in bo uspelo. Sedaj sem zamenjala ginekologa, takoj sem bila poslana na HSG, kjer ti preverijo prehodnost jajcevodov, maternico, možnost pregrad, partner je moral opraviti spermiogram in potem po 2 mesecih poslana na posege katere sem omenila zgoraj. Sedaj okrevam po operaciji potem pa zopet v akcijo. Sem optimistična tako da upam da kmalu zagledava plusek. Res je da si kar nekaj let mlajša od mene in ženske pri tvojih letih imajo največ možnosti za zanositev. Kljub temu pa vztrajaj pri ginekologu, da te jemlje resno in v primeru težav, da te pošlje na nadaljne preiskave, da se vse skupaj ne vleče po nekaj let... Želim vama čim več sreče in čim prej plusek. Če te bo pa karkoli še zanimalo pa kar vprašaj, sem v tem času že dodobra naštudirala zadeve :) LP
|