|
Policistični jajčniki, težave in glina 20.2.2011 9:34:07
|
|
|
|
wannabemummy2010
|
En prav prijeten nedeljski pozdrav vsem skupaj! Odločila sem se, da tudi sama napišem par vrstic in morda kateri dvignem moralo . Tudi sama sem ena tistih "srečnic", ki jim je bil pred nekja leti postavljena diagnoza PCO . In seveda kot večina sem tudi jaz imela težave z zanositvijo, tako da približno vem kako izgleda iti od faze žalosti in razočaranja , pa ponovnega upanja, itd, iz meseca v mesec, ko nisem vedela ali M zamuja zaradi PCO ali zaradi česa drugega. Toda vztrajali smo in posrečilo se je , po skoraj dveh letih - dokaj hitro, čeprav se je meni zdela cela večnost. Potem pa sva se z dragim kar kmalu odločila, da je čas za drugega škrata in že od vsega začetka nisva zaščiti namenjala prav nobene pozornosti. Po prenehanju dojenaj sem seveda bila na istem kot pred prvo zanositvijo. M od nikoder, če že pa na 3 mesece, ali pa še to ne., Pa smo začeli s pregledi, pa tablete za urejanej ciklusa, pa tako opevani Klomifen, poskus spremembe prehrane, itd...., pa nič. Vmes pa dnevi in . In potem sem imela vsega dovolj, predvsem pa tablet. Tudi moj G mi je svetoval, da terapijo s Klomifenom prekinemo in pustimo času čas. Meni pa ni dalo miru. In potem sem naletela, po naključju na glino. Ja, v spletu in knjigi sem prebrala par zanimivih podatkov o glini v prahu in glinenih oblogah in si dejala, da izgubiti ni kaj. Pa sem šla v akcijo, nekoliko skeptična , toda zakaj pa ne. Kupila sem si kozarec gline v prahu in vrček navadne gline za obloge, pa smo začeli s "terapijo". Vsako jutro (cca 3 mesece s krajšimi vmesnimi premori - obvezno) zjutraj na tešče kozarec "glinenen" vode, 2-3 x tedensko pa glineni obkladki na jajčnike - kar čez noč. In rezultat: Ja, useplo je! Morda je k temu pripomogla narava/glina, morda moje zaavestno prepričanje, da mi to lahko pomaga, morda pa tudi kaj drugega. Kdo bi vedel ? Toda bistvo je, da je uspelo in danes sem sredi 13.tedna. Moj G na Uz me je sicer čudno gledal, ko sem mu povedala za svoj uspeh, mislil si je najbrž svoje, toda koga to sploh zanima. Tako, drage moje. Lahko Vam samo predlagam da tudi same poskusite, izgubiti ni kaj, pomaga pa lahko. Pri tem pa ne pozabite na redno pitje, veliko optimizma in prerpičanje, da Vam to lahko pomaga in pa seveda bistveno, čimveč . Držim pesti, da vam uspe in da bom čim več izmed Vas prav kmalu zagledalo . Pa prijetno nedeljo
|
|
|