Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 18:19:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Sipina kost ima dosti kalcija, kolikor jaz vem...od kdaj pa polži rabijo kalcij za kosti?????
Jaz sem to vedno dajala papagajem.
Na akvazin pojdi vprašati.
http://www.akvazin.com
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 18:27:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem, zakaj bi jo morali dajat polžem, tako piše v delovnem zvezku.
Hvala za link.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 18:30:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Gekko, help!!! Nič ne najdem!
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 18:33:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj ve kdo drug? Je mogoče res kaj v zvezi s kalcijem?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.9.2005 18:40:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 19:21:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Pojdi v diskusije in tam prečekiraj, je dosti o polžih napisano, pa vprašanje postavi.
Jaz nimam časa, malega moram spakirati, drugače bi se takoj vrgla na delo.
SORČIII!
Kalcij za hišico..to je tudi res.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 20:32:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala, sem že našla nekaj na netu!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.9.2005 20:35:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 20:37:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Al za tipalke..
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 20:40:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, tole sem našla o želvah in sipini kosti, verjetno je s polži isto.
Sipina kost je zelo priporočljiv dodatek k prehrani želve. Ker vsebuje veliko mineralov in kalcija. Priporočljivo je naribano/nastrgano sipino kost dati na hrano, katera vsebuje nekaj vode da se prah prime na hrano in želva rajši poje. Kupiti se da tudi sera repitmineral H, enako prah s določenimi dodatki. Dodajanje kalcija pa je sploh priporočljivo pred zimovanje.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 21:09:28
|
|
|
|
Anonimen
|
V bistvu ni nič pametnega pisalo. Samo to, da je sipina kost vir kalcija.
Torej, vir kalcija že, ampak zakaj? Sta rekli zaradi hišice. Lahko da je to to, ampak saj nimajo vsi polži hišic... Vsaj ti, ki jih imam jaz trenutno v kozarcu (blek, kak to ogabno zgleda, še kozarca ne morem prav prijet, tako se mi gabi).
Ampak jutri bom šla v razred vsa nasmejana, otrokom bom pokazala polže (se že veselim, kako jih bodo gledali in se jim čudili!), o kakšnem gnusu pa ne bo ne duha in ne sluha...
Torej, ko me bodo otroci vprašali, zakaj morajo dati sipino kost v terarij, bom rekla: "Zato, ker je v njej veliko kalcija!" In upala, da me ne bodo spraševali dalje.
Bom še jutri našo biologinjo vprašala, mogoče bo ona kaj več vedela.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 21:10:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, pa splišni, hvala za tvoj odgovor!
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 21:25:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pa saj piše logično. Ti kar razloži, da polži, če živijo v naravi, dobijo dovolj kalcija v rastlinah ali ne vem čem še, kar jejo v naravi. Če pa ga imamo v terariju, pa ga pač hranimo z bolj osiromašeno hrano napram tisti v naravi. In zato moramo posebej pač še dodajati kalcij. Vitamine dobijo že v solati ali kar jim že damo, kalcij pa še posebej z zdrobljeno sipino kostjo. Vsako živo bitje rabi za prehranjevanje vitamine in minerale. A ni tako? ... nekako ...
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 21:27:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, pa saj, veš, kalcij veže nek drugi element, ki spet veže nekega drugega, ta spet tretjega ... tako da ni nujno, da za hišo, ha, ha. Sploh ne. Za življenje, za zdravo polžje telo.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 12.9.2005 23:36:30
|
|
|
|
kofetek2010
|
skutica, a to je za 4r 9.letke?
če je, bom sina naščuvala, da naj učiteljico zagnjavi zakaj in da jo vidimo
joj, sem žleht
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 13.9.2005 9:43:49
|
|
|
|
BigWhale
|
Googlas za "calcium snail shell" in prvi link, ki ga najdes!
http://www.weichtiere.at/Mollusks/Schnecken/morphologie/scha le.html
Kalcij potrebujejo za hisico, bolj natancno kalcijev karbonat. Tega potrebujejo vsi polzi, ki delajo hisice, tisti, ki jih ne, nimajo taksnih potreb po kalciju.
Pa saj je logicno ali ni?
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 13.9.2005 9:56:40
|
|
|
|
BigWhale
|
Eh, sem napisal traparijo. Tisti polzi, ki nimajo hisice, se vedno potrebujejo kalcij, le precej manj. Se vedno imajo neko 'kvazi' hisico, ki je lahko samo v obliki plasca ali pa drobnih pikic kalcija posutih po kozi.
Googlaj za slug calcium
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 13.9.2005 13:34:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, BW, pa sem spet bolj pametna in vem nekaj več. Iskala sem večinoma bolj na najdi.si, ne pa na google.
Sicer pa, noben od učencev me tega ni vprašal. BOm vedela za drugič.
In, Jana, ja, to je za 4. razred devetletke.
Pa tako sem se pripravljala na to uro, pa tako bedno je izpadlo... otroci polžev sploh pogledat niso hteli (kot da niso doma na podeželju), eden me je začel skoraj nadirat, zakaj jih ne ubijem, ker so to škodljivci , on bi jih kar ubil, pa tako dalje...
Sem se na koncu razjezila zaradi njihve nezainteresiranosti in jim obljubila, da jih bom naslednjič učila le po učbeniku, pa bodo videli, kako bo fajn...
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 13.9.2005 13:37:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Verjetno jih prav zato ni toliko zanimalo, ker so doma na podeželju, pa jih vidijo najbrž zelo pogosto. Mestne otroke bi gotovo bolj.
|
|
|
|
Polži in sipina kost - nujno vprašanje 13.9.2005 13:42:37
|
|
|
|
Anja**
|
Sem mela lani afriske polze v razredu. Tako, da so to informacije iz prve roke. :-) Dobila sem jih od avtorja DZ, ki ga izdaja DZS. In gospod je rekel, da ne potrebujejo nobenih drugih zadev kot: terarij, zaganje in solato (tudi regrad ipd). Nasa dva sta zelooooo hitro rastla. Se pa nam je zgodila nesreca (so jih mogli vsi slatat in je en decko (zaradi strahu) premocno stisnil rob hisice. Zadeva se je lepo zascelila in tako smo ju vsaj locevali.
Predlog: drzi ju za hisko in ne zanogo, ker se ti lahko zgodi, da bo iz polza pritekla kaka sluzasta tekocina
Nasa dva smo dali na dirko, tako skoraj hitrostno, na papir in opazovali koliko papirja sta pojedla in kaksno pot sta opravila.
Veliko veselja s polzi :-) aja pa za cez pocitnice sta bla total nezahtevna, sta se lepo zalizala in fertik, pol so ju pa samo malo z vodo poskropili in dali svezo solato in sta po parih dnevih prikukala na plann.
...kot zanimivost: ce jih zelite pojesti jih je treba skuhat...
bljakbljakbljakbljak
LP Anja
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?