Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 9:48:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem samo, da tam obstaja, drugega pa nic. Ko mi bo psicka poginila (pa upam, da se vsaj 10 let ne), jo bom zagotovo pokopala na pokopolasicu, ne glede na stroske, ker je zame enakopraven druzinski clan kot vsi ostali in svojcev tudi ne pustimo kar v ambulanti, da jih zamrznejo itd. Sicer me malo moti, da je le v Mb, bi ga lahko imeli se kje drugje po Sloveniji, ampak me razdalja LJ-Mb v tem primeru ne zanima, za kuzka vse.
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 9:49:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Vem samo, da tam obstaja, drugega pa nic. Ko mi bo psicka poginila (pa upam, da se vsaj 10 let ne), jo bom zagotovo pokopala na pokopolasicu, ne glede na stroske, ker je zame enakopraven druzinski clan kot vsi ostali in svojcev tudi ne pustimo kar v ambulanti, da jih zamrznejo itd. Sicer me malo moti, da je le v Mb, bi ga lahko imeli se kje drugje po Sloveniji, ampak me razdalja LJ-Mb v tem primeru ne zanima, za kuzka vse. Enako. S tem da upam da bosta mačkona še najmanj 20 let živela (sm optimist). Bi bila pa zelo vesela če bi ga kje bližje tud naredil, recimo lj. ali pa primorska.
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 9:51:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja no, jaz, egoistka, bi itak najraje videla, da bi bila moja Luna za vedno z mano, ampak zal ne bo slo
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 10:14:18
|
|
|
|
Kaliope
|
Hmm, ne, nisem vedela, da obstaja ... mi smo naše hrčke, ptička in Jimmyja pokopali pri sorodnikih za hišo - stric je izkopal luknjo, naredili smo "krste" (za hrčke in ptičko iz škatlice od čaja, za Jimmyja pa leseno), nato je stric imel kratek govor, zasul je jamo, s sestro sva okoli nje nastavile kamenčke in zataknili doma zbit lesen križ ... potem sma pa še kar nekaj časa nosile rožice ... podobno so na istem prostoru pokopavale tudi sestrične svoje mačke in kužke. Sorodniki imajo torej za hišo pravo živalsko pokopališče - vse to smo seveda delali, ko smo bile mi majhne, da smo nekako lažje sprejele smrt ljubljenčkov. Zdaj pa že dolgo nisem imela nobene živali, tak da ne vem, kam bi jo pokopala ...
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 10:21:28
|
|
|
|
nuala
|
Včasih, ko se je še smelo, smo zakopali poginule živali doma, na vrtu. In to se mi je zdelo nekako prav, tja so tudi spadali. Saj vem, higijensko oporečno, pa vsak nima vrta... Lani mi je psa povozil avto in zdi se mi, da je bila to druga najbolj žalostna stvar, ki se mi je do sedaj zgodila. Res mi je bilo težko, mnogo bolj, kot sem si predstavljala, da je mogoče. Pes je pokopan pod enim drevesom, takrat še nisem imela parcele. Moja Luna, ki je sedaj stara 8 let bo pokopana na parceli, v Grčiji je to dovoljeno. Ne vem, kaj bi naredila v Sloveniji, verjetno prijavila izgubljeno, pa jo vseeno zakopala doma na vrtu. Ideja pokopališča za male živali se mi zdi pa v redu. Žalujemo namreč tudi za živalmi.
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 12:29:48
|
|
|
|
Markova
|
Vem za pokopališče. Svoje živali verjetno ne bi pokopala v Mariboru, ker mi je predaleč. Sicer pa idejo absolutno podpiram in upam, da bo pokopališče tudi v osrednji Sloveniji v bližnji prihodnosti. Zaenkrat pa so vse naše pokojne živali pokopane na domačem vrtu.
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 15.4.2008 13:40:45
|
|
|
|
dulcinea
|
IZVIRNO SPOROČILO: nuala Včasih, ko se je še smelo, smo zakopali poginule živali doma, na vrtu. In to se mi je zdelo nekako prav, tja so tudi spadali. A se ne sme? Ojej. Mi smo vedno naše mucke na vrtu na isto mesto zakopavali. Od kar se spomnim. Sem jih dala v škatlo od čevljev, s starim atom sva skopala grobek in zasula. Potem sem pa rožice nosila gor. A pol, ko nam bo katera od mačk poginila, jo moram pa kam peljat? A če jo spet na vrtu, dobim kako kazen?
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 16.4.2008 23:48:25
|
|
|
|
* Mateja *
|
Taga da ne smeš pokopati živali doma pa nisem vedela. Od kdaj pa to velja? In če ne kaj storijo s živalco pr veterinarju, kam jo nesejo, kaj se z njo pol dogaja. Mi je pa za pokopališče znano, ker je bil enkrat en prispevek na tv, zanimiva ideja, čeprav draga in za nas mal predaleč od doma!
|
|
|
|
RE: Pokopališče za male živali 19.4.2008 14:31:54
|
|
|
|
Anonimen
|
BAje da jih zamrznejo. Kaj pa potem naprej naredijo, pa ne vem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?