|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogojevanje
8.5.2011 14:58:42   
yenny
Zanima me kako gledate na te zadeve.
Seveda se doma srečujemo vsakodnevno s temi zadevami,npr.če ne poješ kosila ne dobiš sladoleda,če se ne boš obul,ne gremo ven itd.
S tem se meni ne zdi nič narobe,kaj pa ko je pogojevanje s strani tretje osebe,ki pa v to vplete še vas osebno,oziroma otrokova čustva.
Primer-otroka zjutraj predate varuški-vzgojiteljici,otrok joka,ko pa pridete okrog hiše,da bi pomahali otroku,je ta sicer ves objokan,vendar jok zadržuje.
Kasneje ugotovite,oz.slišite,kako varuška otroku govori,naj neha jokati,ker drugače mu mami ne bo pomahala.
Ne vem,meni ni všeč.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogojevanje
8.5.2011 17:22:26   
tehnofil
Takšno pogojevanje je bolno, varuške pa ne moreš učiti ker če ža sama tega ne razume ji tudi ne moreš dopovedati.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 8.5.2011 17:23:39 >

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2011 18:30:40   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: yenny
Kasneje ugotovite,oz.slišite,kako varuška otroku govori,naj neha jokati,ker drugače mu mami ne bo pomahala.

to je čisto adijo user posted image , kot da ni otroku že dovolj hudo. Probej se vseeno pogovorit z njo,m da uporabi kakšen drug "trik"

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2011 19:18:42   
Rožica I

Potreben temeljit pogovor z varuško. Morda pa tudi menjava le-te, če je možno (vem pa, da je to včasih neizvedljivo). Probaj navezat stike še z ostalimi starši oz z njeno nadrejeno, če obstaja. Verjetno ni to edino, kar počne na tak način.
Jaz bi v glavnem precej težila okrog tega- ker ni ne strokovno, ne vzgojno, je samo golo ustrahovanje in ne bi mogla biti mirna, če bi vedela, da otrok preživi 1/3 dneva v takem okolju.

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 8.5.2011 19:19:54 >

ROŽICA

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2011 20:03:48   
yenny
Hvala za odgovore.
V bistvu me je zanimalo kako na te zadeve gledate ostali starši,vem kaj meni pravi občutek,ampak nisem želela delati napačnih korakov,oziroma prehitrih.
Saj mogoče so za koga te izjave vzgojne,da je pač mir,meni se pač zdi nesprejemljivo,da nekdo tretji pogojuje moj odnos in izkazovanje čustev do otroka
Gre za privat varstvo,drugo po vrsti od septembra in res ne vem več ali sem jaz čudna kot starš,da opažam stvari,ki se ne bi smele dogajati in me motijo.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2011 23:28:06   
takotako
Mi sicer to pogojevanje včsaih uporabljamo-sploh pri hrani(če boš pojedel kosilo dobiš sladkarije, v nasprotnem primeru pač ne).
Me bi pa motilo tako pogojevanje, ker nikoli ne bi hotla da moj otrok razmišlja da če kaj naredi ali ne naredi pogojuje mojo prisotnost. Ker pri nas je tudi kadar probava pa kaj narodi mu vedno povem da bom tam ne glede na kar koli in da ga mam rada. to hočem da ve ali se smeji, joka ali pa tepe.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.5.2011 9:07:39   
kristinaj
zamenjaj varuško.... sproža negativna čustva do mame.....sigurno je varuška kšna tetka tm cca 55 let.. one imajo take fore ponavadi :))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.5.2011 11:28:55   
happymummy
zakaj pa moraš še enkrat pomahati otroku? Če ga enkrat oddaš varuški, bi bilo bolje za otroka,da se mu ne kažeš več. vem,da zveni grozno,ampak otrok je tako še bolj zbegan. vseeno pa ni prav,da varuška tako reče. ona bi mu morala preusmerit pozornost. 

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.5.2011 12:00:33   
nusi

Gre za privat varstvo,drugo po vrsti od septembra in res ne vem več ali sem jaz čudna kot starš,da opažam stvari,ki se ne bi smele dogajati in me motijo.

na prvo žogo bi rekla menjaj, samo tamalmu tut ne bo ok, če boste skos varuške manjali. Jaz bi ga dala drugam, samo ga sploh ne bi tam puščala, če bi videla, da so čudni, ampak bi iskala naprej. Ravno sem dpoživela hladen tuš s svojo bodočo varuško, ki naj bi bila oh in sploh, pa se mi je že po 1 uri tako zamerila, da ne rečem nobene več čez vrtec, ker tam so vsaj siti in na varnem, tale moja je bila pa cel dizaster. Tut gledat se ji ni dal tamalga kaj šele, da bi ga mal ogovorila, dvignila...vsaj za prvič. Da bi ga slekla, ko mu je vroče, mu pšonudila pijačo....mah ni za zgubljat besed, res samo upam, da dobimo vrtec.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2011 12:46:44   
yenny
Zakaj ji še enkrat pomaham?
Ker sva tako navajeni,ker grem do avta mimo okna,kjer stoji in čaka,da mi pomaha-zato.
Kar se varušk tiče ne bi zgubljala besed,pri prvi ni bilo ustrezno poskrbljeno za varnost,otrok je iz začetnih 4 nastalo 10 in ker je pač ona precenila,da naša sama hodi po stopnicah sva pristali v bolnici,potem smo menjali in sedaj smo tukaj kjer smo.
Te menjave so stresne,vsaj za našo,tako,da sem jezna,žalostna,besna in kaj jaz vem kaj še vse in obenem presenečena kako starši,ki oddajajo otroka v isto varstvo ne rečejo nič,oziroma se jim zdi vse fino in fajn.
Vem,da smo si straši različni,tudi otroci so si različni samo vseeno.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
9.5.2011 13:40:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.5.2011 14:05:52   
LEJLA
če ne poješ kosila ne dobiš sladoleda,če se ne boš obul,ne gremo ven i

Drugače pa se priporoča pozitivno pogojevanje (brez NE).
Ko poješ kosilo boš dobila sladoled.
Ko boš obul čevlje greva ven.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.5.2011 18:23:58   
ronja
Podpis pod Rožico.

Primer-otroka zjutraj predate varuški-vzgojiteljici,otrok joka,ko pa pridete okrog hiše,da bi pomahali otroku,je ta sicer ves objokan,vendar jok zadržuje.

Meni bi bilo grozno! Najprej bi otroku dopovedala, da bom vedno vedno vedno pomahala, da ga mam rada, da naj ne verjame nikomur, ki bi mu kaj takega govoril, ker to ni res! Da se bova že midva zmenila in da mu bom vedno pomahala, pa če se dere ko zver. Potem bi se pa pogovorila z varuško, bi pa mela kar cmok v grlu, če bi morala pri tej osebi otroka puščat...
PS: sama imam dobre izkušnje s študentkami - nimajo še otrok, nimajo izkušenj - ampak se jim pa da (vsaj tema, ki sta bili pri naju), pa ravno zaradi manj izkušenj toliko bolj gledajo na otroka - spet govorim za svoje, ampak se mogoče splača najt kako punco, pa da ma samo njega, da pregurate do sepetembra, saj ne bo čisto nesocializiran od pol leta... Ne vem, samo predlog, upam, da dobite vrtec, naš je ZAKON!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.5.2011 10:37:07   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: takotako
....pogojevanje včsaih uporabljamo-sploh pri hrani...

Pri hrani gre za povezanost, namreč sladica je del kosila. Zadrževanje joka in mamina naklonjenost pa nista v ničemer povezana.

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj
.... sproža negativna čustva do mame.....

Sproža eno najslabših čutenj in sicer, da mora biti tak in tak, da ga bo mamica imela rada. Če hujše. Da mora svoja čustva skriti in zatreti, da ga bo mamica imela rada.

In kakšna bo njegova čustvena odkritost v partnerskem odnosu, če se v najzgodnejšem otroškem obdobju in obdobju rasti možgančkov, možgančki razvijajo na podlagi takšnih izkušenj? Zato pravim - ne samo slabo ampak je to bolno.

...Gre za privat varstvo,drugo po vrsti od septembra in res ne vem več ali sem jaz čudna ...

Ne, le veliko nestrokovnih, nesposobnih in čustveno zavrtih oseb se ukvarja s to dejavnostjo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.5.2011 10:48:07   
koala
Jaz definitivno nebi dopuščala tega, čeprav je težko najti dobro varstvo...
Pogovor z varuško če nebi bilo bolje pa res poiskati drugo varstvo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.5.2011 11:57:46   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Ne, le veliko nestrokovnih, nesposobnih in čustveno zavrtih oseb se ukvarja s to dejavnostjo.

Samo res, jaz sem hitro rada pošinfala vrtce, sedaj sem se pa nazaj potegnila user posted image . Ta kvazi privat varstva so se preveč razpasla in ker starši nimajo kam z otroki, se tem zaslužkarjem dobro godi. Če se bodo stvari kdaj uredile in bo dovolj prostora v vrtcih, bodo ostali samo res dobri privat "vrtci", do takrat bomo morali starši dobro preveriti komu damo otroka v varstvo.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.5.2011 12:04:45   
Naja31
Bogi otrok!
Meni se to zdi neprimerno.

Samo je res problem s temi zasebnimi varuškami, ker je to čuvanje otrok zdaj postalo tržna niša, in se tega lotevajo posamezniki, ki niso strokovno podkovani in neprimerni za tak poklic.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.5.2011 14:15:25   
hedviga

Pri hrani gre za povezanost, namreč sladica je del kosila. Zadrževanje joka in mamina naklonjenost pa nista v ničemer povezana.

Sproža eno najslabših čutenj in sicer, da mora biti tak in tak, da ga bo mamica imela rada. Če hujše. Da mora svoja čustva skriti in zatreti, da ga bo mamica imela rada.

In kakšna bo njegova čustvena odkritost v partnerskem odnosu, če se v najzgodnejšem otroškem obdobju in obdobju rasti možgančkov, možgančki razvijajo na podlagi takšnih izkušenj? Zato pravim - ne samo slabo ampak je to bolno.

...Gre za privat varstvo,drugo po vrsti od septembra in res ne vem več ali sem jaz čudna ...

Čist točno tako!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.5.2011 16:39:45   
ronja
Če se bodo stvari kdaj uredile

Bodo, kmalu, samo da naša generacija neha rojevat otroke - za nami so bile generacije precej manjše, mi konec 70ih, začetek 80ih smo pa otroci baby booma - zato je zdaj spet baby boom, saj smo ti stari ravno prav za otroke... Čez nekaj let, ko bojo rojevale kasnejše, manjše generacije, bo prostora več kot dovolj.

Varuške so bila pa čudne že tudi včasih - tista, ki je pazila mojega brata je bila zame ena čarovnicauser posted image ; saj do njega je bila kao ok, ker je bil pač fantek in fantje so v njeni kulturi zakon, ampak meni je bila ubibože. On se je sploh ne spomni, čeprav ga je imela do OŠ, samo enostavno ni naredila nobenega vtisa nanj. Jaz se svoje varuške in varuha ful spomnim, ker sta mi res naredila lepo otroštvouser posted image . Tako da se splača najt nekoga, ki je res dober v tem kar delaš. Saj plačala boš veliko pri slabi ali pa pri dobri.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.5.2011 9:48:16   
kalbo

Vidiš, tukaj se pa strinjava. Otrok mora v prvi vrsti vedet, da ga bomo starši imeli radi brezpogojno. Varuška bi tu morala rečt, ne jokaj, saj mamica popoldne pride, pote, mi bomo pa tačas fejst uživali, delali bomo to, pa to, pa to....vsaj moja tašča tako dela.

Če te karkoli moti, ne šparaj jezika.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Heroji furajo v pižamah
8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?