|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogodba za določen čas, dopust, regres
29.4.2011 8:24:56   
lukec
O temi sem na forumu našla veliko, vendar ni odgovora na moje konkretno vprašanje. Zaposlila sem se 1. 9. 2010 za določen čas - do vrnitve delavke, vendar se je stvar zavlekla, sem še vedno zaposlena (delavka se vrača predvidoma 3.6.). Odločbo za celoten dopust sem že dobila, ker niso poznali datuma poteka pogodbe. Pričakujem torej celoten regres, ne? Kaj pa je z dopustom, ki ga do 3.6. absolutno ne bom mogla izrabiti? Bom dobila izplačanega, namreč, če ne dobim druge službe, ga tudi pri drugem delodajalcu ne morem koristiti, propasti mi najbrž ne sme?
A ja, delam v šolstvu.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pogodba za določen čas, dopust, regres
29.4.2011 8:40:13   
zmajaz
Če se delovno razmerje konča pred 1.7., ti po zakonu pripadata samo sorazmerni del dopusta in regresa - v tvojem primeru torej 5/12 obojega. Kako je zdaj s tem, ker ti je že bila izdana odločba za CEL dopust, pa ne vem - morda bo vedela katera druga.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2011 10:17:01   
lukec
Kaj pa tisti 4 meseci v lanskem letu? 

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2011 10:19:28   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Kaj pa tisti 4 meseci v lanskem letu? 

Za tiste 4 mesece bi morala dobiti sorazmerni del dopusta in regresa. Za letos pa ti (kot pravi ZmajaZ) res pripada samo sorazmerni del.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2011 10:26:23   
lukec
O.k., sej vem, da težim, ampak rada bi razčistila zadeve. Kdaj pa naj bi dobila tisti sorazmerni delež za lansko leto? In kaj zdaj, ko že imam odločbo za celoten dopust. Pravzaprav dobim regres z aprilsko plačo, takrat se pa uradno sploh še ne bo vedelo, kdaj mi poteče pogodba.
Pa če katera ve, kako je z neizrabljenim dopustom, bi bila zelo hvaležna za odgovor.

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2011 10:46:52   
zmajaz
Delodajalec ti ob prenehanju del. razmerja izda odločbo o številu dni neizrabljenega dopusta, ki ga imaš pravico koristiti pri naslednjem delodajalcu, če pa si potem brezposelna in novega delodajalca nimaš, pa za to ni kriv prejšnji delodajalec.

Glede lanskega regresa (za tiste 4 mesece), kolikor vem, zakon ne določa posebej, kdaj točno naj bi se izplačal, ampak običajno se izplača do konca tekočega koledarskega leta. Če ti ga še niso izplačali, ti ga morajo pač izplačati zdaj, skupaj z regresom za tekoče leto. Glede na to, da se sploh ne ve točno, kdaj ti bo del. razmerje prenehalo, na to, da lanske 4/12 regresa še nisi dobila, in na to, da ti je bila izdana odločba za cel dopust, imam občutek, da ti bo delodajalec zdaj preprosto dal cel regres (kar pomeni, da če ti del. razmerje res preneha 3.6., boš itak dobila več, kot bi ti po samem zakonu pripadalo - po zakonu bi bilo, kot rečeno 4/12 + 5/12 = 9/12 za lani in letos). Za dopust ti bo pa ob koncu del. razmerja preprosto dal potrdilo o izrabi letnega dopusta, kjer bo razvidno, koliko si ga izrabila in koliko ne, kar ti bo prišlo prav pri morebitnem novem delodajalcu, če se boš zaposlila kje drugje. Da bi ti izplačal dopust, pa nekako dvomim.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2011 10:47:31   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

O.k., sej vem, da težim, ampak rada bi razčistila zadeve. Kdaj pa naj bi dobila tisti sorazmerni delež za lansko leto? In kaj zdaj, ko že imam odločbo za celoten dopust. Pravzaprav dobim regres z aprilsko plačo, takrat se pa uradno sploh še ne bo vedelo, kdaj mi poteče pogodba.
Pa če katera ve, kako je z neizrabljenim dopustom, bi bila zelo hvaležna za odgovor.

Lanski dopust bi morala dobiti že lani. Regres tudi - po mojem decembra.
Kaj je pa z odločbo, če se ni vedelo, pa ne vem. Logićno in po pravilih, je, da ti pripada sorazmerni del. Ko sem menjala službo, sem tudi imela odločbo za cel dopust, pa sem ga porabila le sorazmerni del.
To, da potem ne boš zaposlena in da ti bo "propadel" nima nobene zveze, saj tudi delala ne boš. Pa ne razumi tega kot kakšen napad. Dopust dobiš za oddih od dela in če delaš 5 mesecev, imaš dopusta dorazmerni del, če si naprej brezposelna pa pač nimaš dopusta.
Kako je z neizkoriščenim dopustom, pa velja za šolstvo drugače, tako da žal ne morem pomagati. Na splošno je tako, da ti mora delodajalec izplačati neporabljeni dopust samo v primeru, da ti ni omogočil izkoristiti ga. V šolstvu so pa neke omejitve, tako da tega ne vem.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2011 10:49:30   
zmajaz
Aja - še to: če se bo pa potem slučajno zgodilo, da ne boš delala samo do 3.6., ampak dlje kot do 1.7., potem boš pa vsekakor imela pravico zahtevati cel letošnji regres + 4/12 lanskega.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2011 11:04:02   
lukec
Ne, ne, sploh nisem vzela odgovora kot napad. Če ne bi hotla slišat dejstev, ne bi spraševala.  Sem hvaležna za vsakegauser posted image . Itak mi je jasno, da ne morem koristit dopusta, če slučajno ostanem brez službe.
Problem je v tem, da tudi sorazmernega deleža dopusta  ne bom mogla koristit, pravzaprav nič od karkoli mi pač pripadauser posted image

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2011 18:45:25   
Poka
Na žalost, mislim, da je tako... Od dopusta se lahko posloviš, ker v šolstvu lahko med letom koristiš dopust samo dva dni med šolskim letom, lahko pa da se ti prenese pa ti npr. drugo leto ne bo treba nadomeščat...

Tolaži se s tem, da so pa plače v primerjavi z drugimi firmami redne. Jaz trenutno delam v šolstvu in ti povem, da v nasprotju s partnerjem, ki ima sicer višjo plačo od mene in dela že 15 let na vodilnih delovnih mestih in je še lastnik firme, nisem imela v zadnjem času nobenih problemov na banki glede kratkoročnih kreditov, limitov ipd., medtem ko so mojega ful preverili. user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.