Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 10.6.2008 22:28:40
|
|
|
|
Spark
|
A je to sploh mogoče? Da greš magisterij na drugi faks. Pa ne zezam se, samo res ne vem nič o tem. Jaz tudi končujem študij ekonomije, pa me zanima kako naprej.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 5:59:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Imam dve kolegici, ki delata magisterij iz prava (Mb), ampak sta obe že prej študirali pravo, pa tudi njuno povprečje ocen je bilo okoli 9.00. Torej, obe sta trenutno redno zaposleni in zraven še magisterij delata. Obe sta pa...hmm..kako naj rečem...take narave, da sta sposobni biti po 8 ur v kosu za knjigami, vsaj kolikor se ju iz faksa spomnim. Aja, pa obe sta šle v gospodarsko pravo. Verjetno bi se tudi tebi splačalo iz ekonomije it v gospodarstvo, hočem rečt, da bi bila to nadgradnja tvojega znanja.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 7:46:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem naredila tole kar ti praviš: iz ekonomije sem šla na javno upravo. Samo to lahko rečem, da je ful težko, zajebano in še kaj. Ostali "sošolci" so vsi iz upravnih smeri ali iz prava in VSI delajo v javni upravi. Jaz ne delam v javni upravi, niti nimam nobene podlage. Samo upam, da me bodo izpisali brez stroškov šolnine.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 7:55:21
|
|
|
|
nina166
|
Kolikor je meni znano lahko greš iz ekonomije delat magisterij iz prava, vendar ne vem ali ti zadostuje uni.dipl.ekon. ali moraš imet že na ekonomiji magisterij. Vendar mislim da ko končaš kljub temu ne moreš opravljat poklicev odvetnik, sodnik..., ker nimaš znanja, ki ga študentje prava dobijo v 4 letih študija. Pokliči na pravno in se pozanimaj, ti bodo znali najbolje povedat.
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 8:45:04
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Js imam kolegico, ki ima obratno situacijo. Diplomirala je na pravni, magisterij dela pa na ekonomiji. Ji gre fajn.. Iz izkušenj ti pa ne znam povedat, kako je, ker delam dodiplomca, s podiplomca na našem faksu pa nobenega ne poznam. Verjetno pa zdej kej drastično drugačnega od dodiplomca ne more biti... Lp
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 9:07:51
|
|
|
|
malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark A je to sploh mogoče? Da greš magisterij na drugi faks. Pa ne zezam se, samo res ne vem nič o tem. Jaz tudi končujem študij ekonomije, pa me zanima kako naprej. Lahko greš, samo za določene smeri moraš narediti diferencialne izpite (vsaj na pravni, kolikor sem brala na netu - ampak zopet odvisno od smeri). Vem pa da je možnost z ekonomske it tudi na FDV (npr. HRM, ravnanje z ljudmi..), ne vem pa kako je z zaposlitvijo, nekateri pravijo da težko dobiš službo, ne vem kaj dosti od tega. V ponedeljek je bil na ekonomski informativni dan za podiplomski, pa so bili tudi študentje iz drugih fakultet, mislim pa da je zopet odvisno iz katerega dodiplomca prihajaš - mislim podobnost študija, pa na katero smer se vpisuješ (verjetno bi univ.dipl. agronom bolj težko študiral čisto ekonomijo na mag. ekonomske). Tako nekako sem to razumela.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 9:22:59
|
|
|
|
malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba12 Jaz sem naredila tole kar ti praviš: iz ekonomije sem šla na javno upravo. Samo to lahko rečem, da je ful težko, zajebano in še kaj. Ostali "sošolci" so vsi iz upravnih smeri ali iz prava in VSI delajo v javni upravi. Jaz ne delam v javni upravi, niti nimam nobene podlage. Samo upam, da me bodo izpisali brez stroškov šolnine. To je tisto, česar se bojim Sicer sem vprašala eno prof., ki poučuje pri nas in na pravni, da so se na Delovno pravo in pravo socialne varnosti vpisali tudi študenti iz drugih fakultet (kljub temu, da moraš narediti še 6 diferencialnih), pa da se kao da, čeprav se meni zdi 6 veliko. Samo kaj ko te smeri, ki me najbolj zanima v naslednjem letu ne bo in bo to zadnja generacija znanstvenih mag. Tukaj še link kjer so napisani pogoji za vpis na pravni, če koga zanima: TUKAJ
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 10:08:05
|
|
|
|
Lepotica
|
Hej! Sem na PF, velikooo dela boš imela, ker nimaš pravih osnov. Pa čisto dobronamerno ti povem.
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 11:16:49
|
|
|
|
malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lepotica Hej! Sem na PF, velikooo dela boš imela, ker nimaš pravih osnov. Pa čisto dobronamerno ti povem. Hvala, sej prav da mi poveste, ker me zanimajo mnenja tistih, ki fax obiskujejo oz. karkol vedo o tem. Če pokličem na pravno, mi tega ne bodo znali povedati (vsaj sklepam no). Ideja me pa sicer mineva, ker vidim, da vsega tega najbrž ne bom zmogla, rada pa bi vmes dobila še službo (tako, da časa ne bo ravno na pretek), z ocenami pa tudi ne spadam med tiste ta najbolj pridne .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.6.2008 11:20:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 11:23:29
|
|
|
|
Lepotica
|
Malania, če imaš veliko željo podiplomca delat na PF, potem se odloči. Sej sam študij je izredno zanimiv, je pa zelo obsežen. Tudi kazenskopravno področje ima naša fakulteta daleč najbolj obsežno in kvalitetno obdelano ( v primerjavi z drugimi pf). ps. Lukrecija kaj pa je spet s tabo?
|
|
[Brisano sporočilo] 11.6.2008 11:28:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 11:30:11
|
|
|
|
Lepotica
|
Vidim, da te spet nekaj moti. Te bo že minilo. In ne vem kaj se te spet čudi.
|
|
[Brisano sporočilo] 11.6.2008 14:41:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 16:28:46
|
|
|
|
malania
|
Madrfakr, a si ti res na pravni fakulteti? [/quote] In zakaj vsa ta galama? Pomiri se no.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 11.6.2008 17:46:31
|
|
|
|
Klarissa
|
hey. jaz sem na smeri davčno pravo in nas je 50-50 pravnikov in ekonomistov. jaz mislim, da je ekonomistom celo lažje.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 12.6.2008 8:49:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz res vem, da mi je žal, da sem se vpisala. Sej mogoče če bi mela veselje bi še naredila, ampak po pravici povedano me je ves veselje minil na predavanjih, ko so vsi vse vedeli, le jaz nič.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 12.6.2008 8:53:28
|
|
|
|
Lepotica
|
Še najbolj važno je kaj boš izbrala na mag. študiju. Sej mogoče boš pa zmogla. Poskusi no.
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 12.6.2008 9:54:31
|
|
|
|
Olivija
|
poznam eno punco, ki je doštudirala najprej psihologijo, potem mednarodne odnose na FDV in nato je vpisala magisterij na PF. Je imela kar nekaj diferencialnih izpitov in jih je vse naredila.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 12.6.2008 17:24:05
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Veš kaj, če se hoče, se da vse. Samo ti pravniki ne znajo po domače povedat in komplicirajo, zato je pa videti vse skup en bavbav. Jaz pravim: dajmo, punca!
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 13.6.2008 11:12:24
|
|
|
|
malania
|
Hvala vsem za odgovore!!! Sem pa še v fazi odločanja....
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 13.6.2008 13:15:33
|
|
|
|
ivanap
|
zakaj se pa ne bi vpisala? jaz sem diplomirala na pflj in tudi vpisala podiplomca, smer javna uprava. mislim, da je bila takrat to edina smer, ki so jo lahko vpisali tudi nepravniki. mogoče so se za kak izpit morali malo bolj potruditi kot mi, ki smo že imeli nekaj teoretične podlage iz dodiplomskega študija, ampak nekih hudih razlik med nami pa ni bilo. mislim,da se je treba na vsakem študiju potrudit za uspeh.
|
|
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 13.6.2008 13:38:19
|
|
|
|
ninataja
|
IZVIRNO SPOROČILO: malania Hvala vsem za odgovore!!! Sem pa še v fazi odločanja.... Katera smer pa si na ekonomiji? Si bolonjski sistem?
|
|
RE: Podiplomski študij-pravna fakulteta 13.6.2008 14:15:27
|
|
|
|
malania
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninataja IZVIRNO SPOROČILO: malania Hvala vsem za odgovore!!! Sem pa še v fazi odločanja.... Katera smer pa si na ekonomiji? Si bolonjski sistem? Po bolonjskem sem ja.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?