sazi
|
No, kar se zamolčanih komentarjev tiče je morda res dobro, da jih zamolčiš. Pa saj ni napisala, da z otrokom ni nič narobe, ampak da zaostaja v razvoju. Moj sinko je tako zaostajal, hodila sva na fizioterapijo, shodil je šele pri 20ih mesecih - še dobro, da sem bila lahko 3 mesece dlje doma, da sem z njim naprej delala vaje, ki jih v varstvu zagotovo ne bi bil deležen. Podaljšanja porodniške ne dobiš kar tako samo če hodiš v RA. Morajo biti izvidi RA taki, da ti predlagajo podaljšanje. Jaz sem podaljšanje dobila, moja sestra ne - je pa res, da je moj sin precej bolj motorično zaostajal kot njena hči. Najbolje, da v RA povprašaš, ali se jim zdi, da bi potrebovala podaljšanje, da bi se lahko dlje posvečala pravim vajam in spodbujanju otroka, pa boš že videla, kakšna bo reakcija. Ker če bodo rekli, da ne, da je otrok primeren za v varstvo, potem je res brez veze, da vlagaš za podaljšanje, ker na izvidih ne bo nič takega, kar bi ti podaljšanje omogočilo. Mene je P v RA sama nagovorila, naj dam vlogo, ker mali res potrebuje, da sem še z njim doma. Naprej je pa postopek tak, da izpolniš vlogo (sem si jo sprintala z interneta), daš zraven fotokopije izvidov, sama sem dodala še en dopis in vse skupaj oddala na CSD.
|