|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podaljšanje- vozniška
30.11.2007 9:39:55   
Dadi
Ja ok, podaljšat jo moram medtem ko jo imajo ostali do 80-ega leta.user posted image

A je še katera tu, ki nosi očala in jo mora podaljševat vsakih 5 let?
Me zanima če moram nujno k dohtarju da mi izda potrdilo ali bi tole šlo skozi brez zdr. potrdila? Mi piše noter da vozim z očali oz. kontaktnimi lečami.
Thx.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podaljšanje- vozniška
30.11.2007 9:43:24   
Anonimen
Če poznaš koga na UE, bi najbrž šlo skozi brez zdravniškega pregleda, pa še podaljšali bi ti za sto let. Če ne, si pa taka "srečnica" kot jaz in boš lepo vsake 5 let menjala izpit. Jaz sem ga ravno letos. user posted image

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2007 9:43:27   
Nika v službi
Jaz sem taka. V začetku sem tudi imela napisan interval pregledov (trajanja VD) 5 let, potem pa mi je okulist napisal 10 let. Tako da so se intervali pač podaljšali, k okulistu pa moraš. Ne gre drugače. Itak pa je pregled pri okulistu priporočen na krajše intervale kot 5 ali 10 let, tako da res ne vidim, kakšnega posebnega problema s tem.
Če pa ti okulist lahko predpiše 10 ali kaj več let, pa še bolje. Odvisno od zdravstvenega stanja tvojih oči, bi rekla.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2007 9:47:13   
LoCa
jah, in? mislim da je pri vseh, ki slabo vidimo, tko. moja sestra je celo imela dobo 3 let, pa vidi parkrat boljše od mene, je torej odvisne od unih riti na medicini delauser posted image . če tam koga poznaš al poznaš koga ki pozna koga, al pa malo pomežikaš in znaš zavajat, ti lahko da več. js mam zdej 7 let.
je pa res, da stari nunci vozijo avto že sto let brez nobene kontrole. user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2007 9:49:54   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Če poznaš koga na UE, bi najbrž šlo skozi brez zdravniškega pregleda, pa še podaljšali bi ti za sto let. Če ne, si pa taka "srečnica" kot jaz in boš lepo vsake 5 let menjala izpit. Jaz sem ga ravno letos. user posted image

Tako je....sem na istem-žal moram vsake 5 let plačvat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2007 9:55:15   
lelaval
Moj nosi očala, pa se je šel še enkrat slikat brez očal, podaljšat tudi brez očal, pa je dobil do 80. leta. Če pa ga bi policaji pri kontoli zafrkavali - kje pa piše, od kdaj nosiš očala

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2007 10:15:35   
LoCa
no, js nosim leče, slikana sem z lečami, pa še vedno nimam do 80ega letauser posted image . ne razumem kako vezo ma to, sej moreš v vsakem primeru na zdravniški pregled.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2007 10:17:36   
dadica
Mene pa samo zanima koliko stane vozniška?

lp dadica

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2007 10:29:51   
akaj
Jaz imam že skoz očala in to kar nekaj dioptrije, pa jo imam do 80. leta. Ni bilo treba nobenega zdravniškega potrdila.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2007 10:48:59   
LoCa
ma ne razumem. ti ne rabiš potrdila, ker itak moraš h zdravniku (na medicino dela al kaj je že) na pregled, preden dobiš in preden ti ga podaljšajo. nevem v kakih rovtah živiteuser posted image . to je samo še en dokaz, da je vse odvisno od uradnikov, kolkr se jim sprdne. ne poznam dveh ljudi, da bi isto zgodbo povedali user posted image

(odgovor članu akaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2007 10:52:32   
Taula
Pri podaljšanju vozniškega dovoljenja se obračuna upravna taksa po tarifni številki 1 in 20.1b Zakona o upravnih taksah (Uradni list RS, št.40/2004): 130 točk (Upravna taksa) ali na današnji dan 9,22 EUR (2.209,48 SIT). Strošek obrazca vozniškega dovoljenja z ovitkom znaša 1,19 EUR (285 SIT).

Toliko je cena. Mene to čaka drugo leto. Slepi starejši ljudje pa vozijo do groba skorej.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2007 11:19:37   
nena m
Jaz sem tudi podaljševala na 5 let. Imela sem napisano "vozi z lečami", tako, da vsaj pri sliki niso komplicirali. potem pa sem na pregledu malo zatežila, kakšen smisel ima to, saj je normalno, da redno hodim k okulistu in da pri dioptriji -3 ne sedem za volan brez leč. No, pa mi je dala do 80 leta. user posted image user posted image

Potem je isto naredil še mož in kasneje še 2 sodelavki. Tako, da se splača na pregledu prosit zdravnika, da ti napiše do 80 leta.

lp

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2007 11:51:02   
honey
Jaz sem tudi na istem. Zdaj me pa zanima, tiste, ki ste dobile kljub očalam do 80. leta (nena m), kam si to šla na pregled? Na medicino dela ali kar k okulistu? Ker mi je trapasto plačevat cel pregled na medicini dela, če imam probleme z očmi user posted image  Ja, saj to je pa res - če imaš visoko dioptrijo, še peš ne moreš hodit brez očal/leč, kaj šele, da se za volan usedeš. Dobra ideja, bom tudi jaz tko poskusila, mogoče mi bo uspelo.

(odgovor članu nena m)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.11.2007 11:58:11   
nena m
Jaz sem šla na medicino dela. Imela sem kakšen mesec star izvid od okulista, pa sem potem klicala na medicino dela in vprašala, če to velja, pa mi je odgovorila, da ne. Tako, da sem morala potem na medicini dela vse opravit še enkrat in seveda plačat. No, ampak zdaj smo pa zaključili s tem.

lp

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.11.2007 12:07:30   
jagoda77
jaz sem dobila očala kasneje, ko sem že imela vozniški izpit in mi ni potrebno opravljati zdravstvenega pregleda oz. podaljševat vsake 5 let....
a nit absurdno? pa boš ja pr pamet pa šel po očala, če ne vidiš. user posted image

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.11.2007 14:17:12   
ajdaN
user posted image  user posted image  user posted image

Svašta! Imam očala že odkar sem naredila izpit, v izpitu piše vozi z očali, prvič so mi ga dali avtomatsko za deset let, zadnjič sem šla pa samo s slikico tja, pa podaljšala do 80-ega.

O kakšnem zdravniškem pregledu mi ni nobeden nič rekeluser posted image .

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.11.2007 14:21:58   
Naty_ka
Hecno. Moj user posted image  pa vidi perfektno, zdravstveno je brezhiben pa so mu dali vozniško za deset letuser posted image
Še dobro da sva ene par dni nazaj nekaj gledala te dokumente, ker drugače bi čisto pozabila in bi mu v začetku januarja 2008 vozniška potekla.user posted image
V čem pa je potem tu fintauser posted image

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.11.2007 14:28:40   
ajdaN
IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka
Še dobro da sva ene par dni nazaj nekaj gledala te dokumente, ker drugače bi čisto pozabila in bi mu v začetku januarja 2008 vozniška potekla.user posted image  

Pri nas (KR) pošljejo kakšen mesec prej pošto in te obvestijo, da ti poteče.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.11.2007 14:32:13   
Dadi
No pol se bom naredila neumno in bom šla na UE zadevo podaljšat...če bo šloz skozi ok, če ne bom šla pač na pregled....

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.11.2007 16:11:47   
dory
jst mam tud očala in mam vozniškega do 80-ega leta...če bom še kej vidla do takrat :)

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.11.2007 16:26:57   
Anonimen
Ko sem naredila izpit, mi ni nobeden napisal v vozniško, da imam očala, podaljšat sem morala pa izpit po 5 letih. Sem imela takrat par dni prej ravno zdr. pregled za službo novo in mi je veljalo od tam, samo doplačat sem morala samo 3 tisoč sit, da mi je ponovno sprintala izvid za oči.
Se mi je vid  pa popravil nazaj na 100%.user posted image  Tako, da imam zdaj izpit podaljšan do 65 leta.user posted image
Najbolj zoprno je, da ko te ustavijo policaji, se  vsak ustavi tam zadaj na izpitu, kjer je štempelj.user posted image
Ja, včasih so za prekrške dajali štempiljke v izpit tam zadaj. Zato take reakcije policajev.

Mislim, da izpit ne bo podaljšan kar tako, če nimaš zdravniškega potrdila. Ker v končni fazi je to tako razkiranje kot narejen tehnični pregled pri avtu mimo vrste. V primeru kakršnekoli nesreče se samo kesaš.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
30.11.2007 16:41:58   
soncece24
Jaz imam dioptrijo -4,75, beri, slepa ko krt user posted image Pa mi vozniška velja do 80. leta že od kar sem naredila izpit. V opombah piše, da vozim z očali oz. kontaktnimi lečami, slikana sem brez očal.

To je res čisto odvisno kako srečo imaš. Jaz nisem nič rekla, da bi mi tak dali, sploh nisem vedela, da naj bi tisti, ki slabo vidijo podaljšali na 5 let.

Sicer sem pa jaz vsako leto pri okulistu, ker se mi dioptrija kr nekaj spreminja non-stop.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.11.2007 17:12:38   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Jaz imam dioptrijo -4,75, beri, slepa ko krt user posted image

no tko kot jest...ne vem kako bo pri 80-ih :)user posted image user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.12.2007 15:39:09   
Pauline
Jaz sem šla 14 dni nazaj podaljšat vozniško zaradi opombe KONTROLA - vozi z očali.
Pregled sem opravila na medicini dela ( stane 22 evrov ). Na izvid mi je napisala: vozi z očali in lečami.
Na sliki ni potrebno imeti očal ( so cca. 1 leto nazaj spremenili zakon  ).
V vozniški nikjer ne piše, da vozim z očali, je pa pod rubriko Omejitve/informacije vpisana šifra 01.06.
Mogoče je zdaj tako označevanje. Izpit so mi podaljšali do 80. leta.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?