|
RE: Pobegnete iz igralnice, ali vas otrok vidi? 5.9.2007 10:00:36
|
|
|
|
monja
|
IZVIRNO SPOROČILO: marita meni je neumno, da greš od otroka ne da bi se poslovil!!! To se mi zdi za otroka ful šok, ko enkrat pogleda okrog in mame ni nikjer. Jaz osebno bi se počutila zapuščeno. Se strinjam. Nikoli nisem šla brez pozdrava. Niti doma, ko je ostal z babico in sem jaz morala kam sama, sem mu rekla, mamica bo hitro nazaj. Čeprav je menda jokal nekaj minutk, je vedel, da sem odšla in da spet pridem. Tako tudi v vrtcu nikoli nisem naenkrat izginila. Kakšno predstavo pa bi ve o tem dobile? Zaupanja vredno? Po moje ne. Otrok misli, da ga je mami zapustila, saj se je tako izmuznila in je kar naenkrat ni. Ne podcenjujte svojih otrok, zelo dobro znajo razumeti, če se jim večkrat, na njim dojemljiv način, pove, da mami gre tja in tja in da sigurno spet pride. Valjda se bo jokal/-a, saj tako pove, da mu/ji to ni povšeči, a se kasneje hitro zamoti z igračami, drugimi otroki. Tako se naučijo medsebojnega zaupanja. Pomembno pa je, da se starši držimo obljube ob poslavljanju. Če rečemo, da pridemo po kosilu, naj tako tudi bo. In kmalu ugotovijo, da je s takim načinom, da se za nekaj časa ne vidimo, vse ok, saj smo še zmeraj prišli po njih. Da jih nismo zapustili. No, to je moje mnenje.
|