|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po riti
22.1.2010 9:42:28   
barni
Brala sem teme na forumih, kjer pisejo mamice, da se z otrokom vedno lepo pogovorijo, nikoli ne vpijejo na njih ali jih naderejo in NIKOLI jih se niso poriti ali bolj na trdo prijele.

Pa me res zanima, ali ste tudi tukaj take super mame in otroci, da se vedno vse lepo zmenite, da vam nikoli ne poci zivec, da otroku vedno in povsod vse lepo poveste (otrok te pogleda v oci in mu razlozis)?

Namrec ne razumem, kako to uspeva pri 2,3 in 4 letnikih kjer je otrok ze biolosko v fazi, ko preizkusa meje dovoljenega in uveljavlja svoj jaz sto na uro.

Pa prosim, ne zaiti s teme in slucajno zaceti s kakim pretepanjem, klofutanjem, histericnim vpitjem dan za dnem ipd., pa kako to slabo vpliva na otroka in da je to kaznivo...itak da je, to vemo vsi. To je zloraba otroka.
Govorim o dolocenih situacijah, ki se pojavaljajo obcasno in zahtevajo kaksno konkretno dejanje s strani starsa. Pri vas vedno zaleze pogovor in otroci dogovor vedno spostujejo? Nikoli ne povzdignete glasu, ne zavpijete, otroka po riti ali ga na trdo primete? Je tudi za vas to zloraba in vedno resujete vse na miren nacin in imate tudi uspeh pri tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po riti
22.1.2010 9:45:19   
Anonimen
ja, moja roka se je sprozila ene parkrat na vsako od obeh riti.

samo je stvar samo poslabsalo.
tako, da zase lahko recem, da sta oba skupaj dobila po riti najvec 3x. pri nas je kontra ucinek od pricakovanegauser posted image

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2010 9:47:56   
ajsek
Jaz še nisem v tej situaciji, da bi bilo otroka treba disciplinirat, lahko pa povem, da mojemu bratrancu tak način vzgoje uspeva. Oba z ženo sta proti vpitju in šeškanju. Pa imata tri mulčke, tako da si lahko predstavljaš, da sta občasno kar na preizkušnji user posted image
Ne vem, če bo meni to uspevalo, čeprav v teoriji imam tak plan. Sem pa zelo impulziven človek in pod stresom hitro odreagiram s povzdignjenim glasom. Onadva sta drugačna.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2010 9:48:10   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Brala sem teme na forumih, kjer pisejo mamice, da se z otrokom vedno lepo pogovorijo, nikoli ne vpijejo na njih ali jih naderejo in NIKOLI jih se niso poriti ali bolj na trdo prijele.

user posted image user posted image user posted image

Midva za možem imava občasno prav krizni sestanek, kjer si obljubiva, da ne bova več vpila na otroka user posted image ... drži do naslednjič, je pa res, da je včasih to tudi več mesecev pozneje user posted image .

Včasih imam veliko energije in se brez težave pogovarjam in pregovarjam in pogajam, potem pa pride kak dan, ko me najmanjša neumnost vrže s tira, ali pa dan, ko je pa res vsega preveč in milijonkrat prestopita vse meje (2- in 4-letnik), takrat pa enostavno ne morem čez to, da naredita, kar zahtevam (če je zame pomembno), brez pogajanj, pregovarjanj, pretirane razlage - ker sem pač jaz tako rekla.

Lp,

živa

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2010 9:57:39   
sanelaa
Jaz ga malce bolj natrdo primem za roko, pogledam v oči, in mu običajno z smrtno resnim obrazom povem da naj neha, da se to ne dela oz. pač karkoli moram naredit...................se me ful ustraši. user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2010 9:58:08   
sanelaa
No, sem mu pa tud že dala kako čez rit, ampak ne vem če je blo kej efekta.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2010 9:58:58   
Anonimen
drži do naslednjič,

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2010 10:05:40   
barni
Ja saj ravno o tem govorim. Da kdaj odreagiras tako, kot sicer ni ravno ok, samo v tistem trenutku ne gre drugace.
Na primer, ko vidim ta malo, ko hodi po robu in me skor kap, da se zvrne dol, je moja reakcija, da zavpijem, naj gre takoj dol.
Moj partner je zelo umirjen in ima kar visok prag tolerance, samo mu tut prekipi.

Jaz sem naso ze po riti, samo se mi je smejala. No je tudi jokala, samo sem ji vedno ze prej najmanj pektrat lepo povedala, potem ji tudi napovedala sakncije, pa ni nic pomagalo.

Zato bi srcno rada slisala, kako to ostali v VSEH res v VSEH situacijah resujete na mirno in s pogovorom. Koliko vas otroci upostevajo.
REcimo Miska, ko pri tvojih ne pali, da jih po riti ali kakorkoli bolj konkretno kaznujes, kaj pa potem naredis? Kar ignoriras? Jaz veliko stvari ignoriram, morda prevec, samo vsega pa res ne morem.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2010 10:08:30   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

lahko pa povem, da mojemu bratrancu tak način vzgoje uspeva. Oba z ženo sta proti vpitju in šeškanju. Pa imata tri mulčke, tako da si lahko predstavljaš, da sta občasno kar na preizkušnji user posted image

Klanjam se...

Jaz še zdaleč nisem tako popolna... Naj še povem, da menim, da je permisivna vzgoja eno navadno razvajanje, ki otroku samo škoduje. Otrok potrebuje meje. Te mu dajo varnost. No, pa da ne bom preveč zašla.

Barni, jaz menim, da sem krasna mama, pa se tudi derem in sem jo tudi že po riti, ker v dani situaciji nisem zmogla drugače. Včasih imam železne živce in prenesem vse, spet drugič (beri PMS in po njem user posted image , slabo počutje...) pa eksplodiram zelo hitro. Vsakič znova seveda vidim, da ima dretje ali pa tepež kontra učinek, pa seveda še užaljenost, ob kateri skopni še preostanek pripravljenosti na sodelovanje. Verjamem tudi, da se derem in tepem takrat, ko sama ne zmorem drugače. Vsaka čast tistim, ki se na otroka še niste zadrli ali pa ga še niste udarili po riti. Meni enostavno to ne uspe, pa naj si še tolikokrat rečem, da tega ne bom storila nikoli več, pa naj imam še toliko občutkov krivde zaradi tega. Ne pomaga. Tudi jaz imam svoje meje. In naša frajli jih včasih močno preseže.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2010 10:08:44   
barni

IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Jaz ga malce bolj natrdo primem za roko, pogledam v oči, in mu običajno z smrtno resnim obrazom povem da naj neha, da se to ne dela oz. pač karkoli moram naredit...................se me ful ustraši. user posted image

Ej blagor tebi, meni se potem smeji. Njej je tolk smesno, ce sem huda. Morda nisem dovolj resna ne vem. Samo lahko se tako na trdo in resno recem, ji je smesno. SPloh, ce jo posedem na kavc in ji gledam v oci. To ji je sploh smesno.

Jao, moj otrok me ne jemlje resnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2010 10:12:54   
barni
Tisana, hvala za tako odkrit odgovor. Marsikatera ga ni zmozna.

Ja zato tudi sprasujem tiste, ki jim ratuje na lepo, kako to zgleda.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2010 10:15:52   
Anonimen
pri nas mo pred kratkim uvedli sistem podoben nelepkam. in za 1x se obnese.
vceraj sta imela svoj dan in sem jima zagrozila, da za kazen, ce ne bo mir danes ne bosta smela k babi in dediju.

mamo +in-

-izbrise +

in me je mali sam vprasal kolko plusov rabita, da lahko gresta. sem rekla, da 5.

in sem jima vsako uro dala +

madona sta bla pridnauser posted image

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2010 10:18:58   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Yeah right! Rada bi videla take starše. Vsi smo samo ljudje in še tako skuliranim občasno prekipi. Seveda pa ljudje v kritičnih situacijah različno odreagiramo. Jaz npr. se derem, vsaj tako pravi moj 11-letnik. Meni se ne zdi tko grozno user posted image . Tud po riti jih je že fasal. Dvakrat v življenju. Sej tud psihologi pravijo, da ni nič narobe, če starši čustveno odreagirajo. Kasneje, ko se skuliram, otroku razložim, zakaj sem "ven padla", kaj me je pripeljalo tako daleč. Da sicer moja reakcija ni bila pravilna ampak me je njegovo obnašanje tako razburilo, da se nisem mogla obvladat. In se mu tudi opravičim za napačni način.

Da bi se pa otroci 100% držali sprejetih dogovorov??? Na katerem planetu? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.1.2010 10:26:06   
lilka
Jaz pa vidim razliko med tem po riti in povzdigniti glas, v zgornjih postih te razlike nisem zaznala.

Jaz moje 28M še nisem nikolli po riti(ne po roki in ne nikjer), sem pa že povzdignila glas, predvsem kadar sem se ustrašila, če je kaj takšnega počela, ali pa če me ni želela slišat...jaz oz. midva se trudiva, da nebi kričala na najina otroka in nama kar ratuje, mi imamo vzgojno metodo ohlajevanja v sobi, ali pa kaznovanja z odvzemanjem česa kar ima rada(npr. danes ne boš gledala Kravice Katke, če se boš še naprej tako obnašala itd.
Pri nas po riti ali kar koli takega nebi zalego, prijateljica je velikokrat dala po riti, za ušesa, za lase pa ni ni pomagalo.
Se pa lahko kot starš hirto naavdiš, da vpiješ, tudi kašnih fockanje se hitro navadiš in pol se že sploh ne kontroliraš več, vsaj tako so mi mamice povedale.
Jaz se pač trduim obvaldovat samo sebe in za enkrat mi ratuje, nisem poplna mama, ne idealna mama, samo mama ki se trudi....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.1.2010 11:28:01   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: lilka

Jaz pa vidim razliko med tem po riti in povzdigniti glas, v zgornjih postih te razlike nisem zaznala.

Kričim brez problema brez ene po ritki, eno po riti brez predhodnega kričanja pa mislim, da še nisem dala.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.1.2010 14:05:58   
felicia
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

pri nas mo pred kratkim uvedli sistem podoben nelepkam. in za 1x se obnese.
vceraj sta imela svoj dan in sem jima zagrozila, da za kazen, ce ne bo mir danes ne bosta smela k babi in dediju.

sej ni treba sebe kaznovat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
22.1.2010 14:32:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barni)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
22.1.2010 14:39:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
22.1.2010 14:40:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.1.2010 14:56:58   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: felicia

sej ni treba sebe kaznovat user posted image

isto sem jaz pomisla...........ker pri nas je tko; če ne boš priden, se mami ne bo s tabo igrala ampak te bo peljala k dediju (dediju namreč ni preveč do plesa in petja in skakanja po stanovanju.....pa tudi do zlaganja kock mu ni)  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sanelaa -- 22.1.2010 14:57:44 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.1.2010 18:53:21   
Najaa
Ah ja, seveda se zgodi. Taprva je hiperaktivna že iz maternice ven in zelo rada preizkuša meje in se poigrava z mano. Ma seveda je že dobila po riti, pa ne sam enkrat. In ne, ni pomagalo. No ja, prvi trenutek je, ker je bila šokirana in je šla z mano vsa jokajoča. Čez 1 uro je pa pozabla in delala spet naprej po svoje. Tak da po riti res ne prakticiram pogosto, ampak ko me res spravi iz tira.
Drugače pa pri nas zelo pali, če vzamem kako stvar ali če ji nekaj prepovem.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.1.2010 20:16:29   
ronja
Hm, udarila ju še nisem, zadrla sem se pa že. Ravno danes sem se ornk zadrla, ko mi je Ronja stopila na maternico, ko smo se zjutraj cartali v postelji. Zabolelo je ful, poleg tega je prav, da ve, da tega ne sme, ker boli. Ji je bilo žal, se je opravičila sama, ne da bi ji kdo rekel in mi dala lupčka in hotela popihat. Sem ji povedala, da je že ok, samo naj tega ne dela več (ne morem je učit, kako je prav, da oprostiš, če nekdo nečesa ni naredil zanalašč, pa se hkrati kujat, čeprav me je še vedno bolelo). Z Ronjo sva se enkrat tudi fejst pulili za kabel, ki ga ni hotela spustit (tega ne pustim, ker Ronja je bila nora na kable in jih je tudi hotela žvečit).

Sicer na splošno prisegam na preventivo. Jasno, da ima vsak kdaj dan, ko ni glih razpoložen za hece, ampak ni pa zato po moje treba ravno živčnega zloma dobit. Se strinjam, da otroci rabijo meje, vendar imam zaenkrat take otroke, da se to da brez udarcev ali pogostega dretja. Res pa je, da je ROnja stara komaj 2 leti in pol, Lejla pa 1 leto in ne morem ne vem kaj sodit. Ampak do zdaj pa res še ni bilo potrebe, da bi tako fejst ven padla.

Se mi zdi pa normalno, da imaš kdaj občutek, da bi najrajši vse tri skozi okno zabrisaluser posted image . Ampak jih ne, pa potem tudi občutek izgine, zelo pogosto zelo kmalu, če ne prej, pa ko mala naredi kaj smešnega/lušnega.

Tudi naju Ronja nekaj časa sploh ni jemala resno: karkoli sva naredila, se ji je zdelo smešno. Prav zoprn občutek, ker ne veš, kako reagirat... Sčasoma se je nehalo.

Evo, moja preventiva:

- Če vem, da bo težek dan (veliko nujnih opravkov, ipd...), poizkušam vse nenujne zadeve spravit na minimum (če imamo recimo zdravnika, pa še kaj, potem vzamem nekaj iz zmrzovalnika za jest - itak imam vedno vsaj kako domačo juhico zanju pripravljeno not), da se ne iztrošim preveč za bedarije. Poleg tega pa se jima pred tem dirkanjem vsaj za pol ure popolnoma posvetim, recimo zjutraj se nacrkljamo in se res aktivno ukvarjam z njima in potem tudi onidve bolj sodelujeta. Ravno tako jima povem že zjutraj, pa potem še kdaj: da mamo danes en kup stvari za obavit in da ju prosim za sodelovanje, ker to moramo storiti, ni druge. Se mi zdi, da Ronja kar kapira.

- Če sem bolana ali ko sem bila noseča in mi je recimo noro slabo ali sem ko cunja, se počim k njima na tla in ležim z njima, vsake toliko preberem kako knjigico, zložim kak stolp iz kock, pocrkljam in podojim, to je pa to. Na tak dan se ne bom spravila delat neke nove ali zelo "usrane" aktivnosti (npr.: ne bom šla delat slanega testa zanju, ne bomo pekle piškotov, ne bomo delale ptičje krmilnice, ipd...) Tak dan bojo sprehodi krajši in če bo grdo vreme, bomo ostale kar doma.

- Če se začne ena grdo obnašat, ima to skoraj vedno razlog: navadno hoče pozornost in z neprimernim obnašanjem jo pač vedno dobi... Zato Ronjo navadno lepo vprašam, kaj bi rada in če ji je dolgčas ali če si želi pocrkljat itd... Ko ugotoviva, kaj je problem, ji rečem, da naj mi drugič kar takoj direkt pove: recimo, če bi se rada pocartala, da naj pride do mene in mi reče, pa jo bom sigurno vedno pocartala, ni treba, da zato vodo iz kozarca polijeuser posted image . Navadno to zelo dobro dela - vsaj pri njej, ne vem, koliko bi bila ta metoda uspešna pri drugih.

- Ronja je bila nekaj časa zelo trmasta in sva pač bila zelo dosledna: če sva rekla ne, potem je bilo ne, pa pika, ne glede na to, kaj je ona počela.
Od vzgojnih metod sva poleg pogovora imela sobo/hodnik - pač, da ni bila zraven naju takrat, ampak ni bilo nikoli več kot pol minute in nikoli je nisva pustila tako dolgo, da bi se umirila tam, ker mislim,, da ni bilo potrebe. Njej je bilo že to dovolj hudo, da ni smela bit zraven in si jo res lahko samo dal stran za 10 sekund, pa se je sicer čisto zjokala, ampak je pa vedela, da je to nekaj, česar ne bomo tolerirali. POtem sva jo potolažila in smo se pogovorili. (sva pa oba delala enako, ker se je obema zdela to dobra metoda). Zdaj že dolgo ni bilo potrebe po kaki taki kazni.
Pri pospravljanju sva 2x naredila tako, da česar ni pospravila, je pospravil oči v vrečo in smo dali tiste igračke stran - dobila jih je naslednji dan popoldne, ker je bila tako pridna:) Zdaj pa samo rečeva, da moramo hitro pospravit, sicer jih bo oči dal v vrečo, pa je.

- Če sta tečni in bolani, potem nimam problemov z živci, ker sta pač bolani in bogi. Če sta tečni in zdravi, ju pa popokam ven, pa je.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.1.2010 20:18:58   
neisha80
Tudi jaz sem ena izmed tistih nepopolnih mam,ki je otroka že po riti.Nekajkrat.Res pa je,da si je 50% pošteno zaslužila(čeprav strokovnjaki pravijo da nikoli ni zasluženo),50% pa je bila posledica tega,da sem prehitro izgubila živce .In v obeh primerih mi je bilo zelo žal in sem imela slabo vest in zmeraj sem rekla nikoli več.Do naslednjič.Potem pa sem se tik pred novim letom pošteno zamislila nad sabo,zakaj user posted image mora otrok trpeti,če se pa jaz ne znam obvladati.In moja novoletna zaobljuba je bila:otroka ne bom udarila,pa če mi še tako popustijo živci.Če bo naredila kaj,za kar bi bilo mogoče na mestu,da bi dobila eno čez rit,pa bova poskusii s pogovorom,začasnim odvzemom najljubše igrače itd.In mi uspeva.Pa tudi moji živci so v precej boljšem stanjuuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?