|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po porodu....
13.6.2005 14:16:05   
anabana
Mene pa zanima, kakšni so občutki po porodu, ko vse skupaj "popusti" in pride una druga bolečina. Šivi, ko gre nožnica nazaj,boki, mišice,.... Kaj naj pričakujemo, koliko časa in kako vse to olajšat. Namreč bolj kot samega poroda se bojim tistega kar pride potem...ko protibolečniska sredstva popustijo...

Plizz bodite odkrte, nič olepševat, da vem kaj me čaka

Hvala :zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Po porodu....
13.6.2005 14:18:58   
Anonimen
No jaz nisem bila šivana in sem rodila res malega otroka in lahko rečem, da ne poznam bolečin po porodu. Edino boleče menstruacije, ki so me za par ur priklenile na posteljo.

BOjana

(odgovor članu anabana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Po porodu....
13.6.2005 14:24:25   
Katyj
Vse je odvisno od tega kakšen porod boš imela.
Mene po porodu ni bolelo skoraj nič. Sem se tudi jaz bala, kako bo, ko bodo tbl. popustile oz. jih ne bom več jemala. Pa sploh ni bilo panike. Prvi teden sem sedela pol na eni polovici riti, ker sem se bala, da me bo bolelo. :(( Pol mi pa patronažna reče, na celo se usedi, da se mišice čimprej navadijo.
Pa probam in res v štirinajstih dneh sem že sedela in vstala normalo. So me vsi spraševali, če sem šla sploh rodit.
Znanka, je imela pa full probleme. Še štirinajst dni po porodu ni mogla sedet. Tut jedla je stoje. Res je bila boga.
Je pa res, da sem se po vsaki potrebi šla umit v bide.

Nič bat, vse bo OK.:sloncek:

LP K

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Po porodu....
13.6.2005 14:25:47   
leyla
Ojla
jaz sem bla šivana pa tud otrok je bil velik, ampak bolečine so bile pa znosne, me je sem porod veliko bolj bolel kot pa poj,mi je blo pa smotan edino to da nisem upala niti lulat niti kakat, ker sm mela občutek da bo vse skup počilo, ampak tudi to premine. Pri meni je trajalo to ene tri tedne poj sm se pa že lohk normalno usedla,tko da nč bat vse se preživi.

LEP POZDRAV in čim lažji porod ti želim.
LEA

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Po porodu....
13.6.2005 14:37:01   
anabana
Ja kaj pa tisto oz koliko časa se ven "cedi" vse skupi?

Joj punce hvala sej vem da bom preživela ampak sm grozen zajc za bolečino. Sej se veselim vsega skupaj, ampak šivi jooooooj pa bogve kaj še vse me čaka.....

Rodila bom šele decembra in in se hočem psiho fizično pripravit na porod, da bova z malčkom čim bolš čez prišla.

A telovadba pomaga? In kakšna? In od kdaj pa kolikokrat na teden?

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Po porodu....
13.6.2005 14:43:35   
leyla
Ven se je meni cedilo dobrih šest tednov, telovadba kakšna pa misliš, če misliš keglove vaje mislim da je priporočljivo 10krat na dan po deset vaj, pa ne se že sedaj obremenjevat, uživaj v nosečnosti pa čim več seksaj.

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Po porodu....
13.6.2005 14:46:17   
Katyj
Jaz sem se pripravljala tako kot ti. Prvo full strah proti koncu pa že komaj čakaš, da daš dete ven, pa kar bo pa bo.
Teta ima štiri. In mi je rekla, da naj si cel porod govorim to ni še nič še hujš bo. In res kar naenkrat je bilo pa konec.
Različno od primera do primera.
Vse bo OK:bravo: boš videla.
Aja naše dete 3300 g in 53 cm - pa ni blo panike, tut šivana sem bla.
Vse mine in tako hitro pozabiš.
Telovadila pa nisem nič, ker mi je g rekla, da moram počivat, ker je bil mali prelahek.
Slišala sem tudi da debele težje rodijo _povedali v mat.šoli- aja. pol bi moglo mene raztrgat, ker sem pridelala 23 kg-res. štart pa 55,5

Tralala.
Vse bo OK.

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Po porodu....
13.6.2005 14:54:14   
anabana
Hi hi Leyla tisto z seskom bo še najmanjši problem, se poslužujem te telovadbe dokaj redno in tudi mislim nadaljevat dokler bom lahko :angel: .

V mislih sem imela telovadbo pred nosečnostjo. Če nuca kej.

Probam se ne obremenjevat ampak sej veste kako je prvič.

Vseeno pa hvala :sloncek:

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Po porodu....
13.6.2005 14:57:38   
lex
Saj lahko poješ en lekadol. Jaz sem dobla celo neki močnejšega - se ne spomni več kaj. Pač sediš na eni strani rite, pa vstaneš s postelje mal težje. Ampak ni tak hudo, da se ne bi dalo prebolet!

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Po porodu....
13.6.2005 15:22:23   
Klepica
Jaz toplo priporočam, da si kupiš tisti obroč za plavanje za otroke - v decembru jih ravno nimajo v izobilju. Če boš slučajno šivana, je zlata vreden, saj lahko sediš. Mene osebno so šivi kar boleli, pa niso bili vneti ali kaj podobnega. V porodnišnici ti dajo nek prašek, ki se ga potem dobi tudi v lekarni. Pa tudi vložki so boljši tisti iz vate, ker ne dražijo kože - Tosama Vir :bravo:. Kar je bilo meni najbolj tako nenapovedano je bil naval mleka. To me je bolelo predvsem pa sem bila panična, kako in kaj. Topla voda, masaža in čim več dojenja in stvar mine v enem, dveh dneh.

Anabana, upam, da se sedaj ne držiš za glavo. Ne glede na vse to imam tri načrtovane otroke in mi ni nikoli žal. Vredni so vsega tega, saj ti prvi nasmeh in še toliko drugih stvari, poplača vse za nazaj.

Dobrodošla v klubu mam!

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Po porodu....
13.6.2005 16:43:53   
BENNY
Draga Anabanana,

ko boš držala otročička v roki, boš bolečino veliko laže prenašala. Tudi sama sem se zelo raztrgala in sem bila šivana. Težko mi je bilo edino v porodnišnici, ker so bile postelje nekoliko višje, kot so običajno in sem težko lezla gor in dol. Sploh če je mali zajokal in nisi mogel tako hitro odreagirati.

Tudi jaz ti priporočam, da si kupiš šlauf za plavanje. Ne vem kako bi brez njega. Res mi je zelo olajšal sedenje. Če se boš bolj raztrgala, ti bodo dali tudi ledene obkladke, da si jih boš dajala na šive. Sicer pa zelo olajša tudi to, da si po vsaki uporabi WC, greš umiti z mlačno vodo, brez mila. Šivi so po cca 2 tednih odpadli, potem gre pa samo še na bolje.

Bodi pogumna in prav nič se ne boj, VSE BO OK!

B.

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Po porodu....
13.6.2005 20:57:00   
bivka
Ne boj se!
Jaz sem bila res zelo šivana (znotraj fajn raztrgana in zunaj rezana), pa ti po resnici povem, da so mi od vsega bili najbolj grozni popadki. Še zdaj dobim kurjo kožo.
Po porodu pa gledaš svojega otročička, ki si ga tako dolgo čakala in se sploh ne spomniš na sebe.
Mogoče pa sloh ne boš šivana.
Meni so se šivi celili 2-3 tedne, čiščo pa sem imela 7 tednov.
Res ni hudo!
Čim lažji porod ti želi
B

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Po porodu....
13.6.2005 21:44:11   
bskrle
Mene so šivi boleli vsaj 8-9 mesecev.
Ampak to nam ni preprečilo, da se ne bi za še en:bravo:ga odločili ...

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
13.6.2005 22:58:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anabana)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Po porodu....
14.6.2005 7:50:56   
anabana
Še 1x hvala punce - zlate ste :rozica: . Mičken pomaga ko slišiš o drugih, ki so stvar že dale čez.

Zdaj lahko samo še čakam in pridno valim malega piščančka. Danes me je spet mičken žgečkal. Je bolj jutranji :sloncek:

En lep dan vsem in hvala!!!

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Po porodu....
14.6.2005 15:11:14   
Naja31
Pa se moja izkusnja.

Moj soncek je bil tezek 3,850 gr, velik 53 cm, obseg glave pa ogromnih 38 cm, tako da smo se kar precej namatrali preden je ven prisel. Pa ni trajalo dolgo, vse skupaj 4 ure od momenta ko sem dobila umetne popadke pa ko se je rodil, ampak je pa HUDO bolelo.

Me je pa celo telo bolelo sigurno se 4 dni, grozno me je bolelo tudi ko se mi je maternica krcila, bila sem sivana tako na presredku kot v vagini. Bolela so me rebra, ker so mi babice gor pritiskale, ker se mali ni hotel spustiti v porodni kanal. Pa se bi lahko nastevala.
Plavalni obroc vsekakor priporocam!
Kaj me je presenetilo? Vsekakor, da potem cisca kar lije iz tebe in pa kako grozno je bolelo, ko sem sla prvic na WC po porodu. Sem se kar zjokala.

Pa da te ne bom zdaj prevec prestrasila: minila sta dva meseca, moj soncek je najlepsi fantek na svetu in se je definitvno splacalo.

Srecno!
Naja

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Po porodu....
14.6.2005 16:34:15   
Pupica
anabana ne vem sploh kaj misliš. Rodila sem z epiduralno, nato pa sploh nobenih bolečin ni bilo. Takoj z porodne, ko sem prišla sem šla pod tuš in WC. Vse je bilo v redu. Edinole zvečer ko sem dojila in se je maternica krčila sem vzela en lekadol. Pa še to mislim, da bi tudi brez zdržala.

:rozica:

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Po porodu....
17.6.2005 20:50:34   
SU
No, še ena, ki močno priporoča nabavo "šlaufka"! Je resnično "blažji žegen"-posebej na tistih stolih v porodnišnici, ki so malce trši! Sicer pa so mene šivi boleli ene 2-3 tedne. So me pa veliko, veliko bolj boleli hemeroidi, ki sem jih fasala zaradi napenjanja med porodom:(!! Tako, da sem na šlaufku sedela potem zaradi hemeroidov!:grrr: Ja, bolj je problem iti potem na wc-za veliko potrebo sem imela prave "psihične priprave", da ne govorim o lulanju...pečeeee!! Dobiš pa itak Lekadole-po potrebi-malce pa pomagajo. Sicer pa se na koncu resnično pridružujem Mishki, ki je napisala, da je kar nekaj zelo neprijetnih bolečin, ampak resnično "ni časa", da bi razmišljala o bolečinah-ob takem zakladku :angel:, ki ga dobiš po vseh naporih!!!:bravo: Drži se!! LP, Saša

(odgovor članu anabana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?