Mijavček
|
Ejla,
Ja ubistvu moraš ene dr. reds nagovarjat, da te sploh pogleda v oči, kaj šele kam drugam
Spremljanje ovulacije: najprej vprašajo, če imaš redne M, če čutiš špikanje v času O in če opaziš značilno sluz (kot jajčni beljak) ob O. Če so odgovori negativni, se kakšen dr. celo toliko zavzame, da hodiš v času pričakovane O na UZ-je, kjer merijo folikle, ampak koker jaz vem, večina G-jev tega ne izvaja, zdaj pa ne vem, a se jim ne ljubi, al niso usposobljeni, al se bojijo prevelike gužve v čakalnicah, al pa menijo, da jim to nič ne pove. ne vem. Skratka, če sumijo, da nimaš O, potem dobiš Klomifen (prej moraš na HSG, da ti preverijo prehodnost jajcevodov) in praviloma, bi te mogli med jemanjem Klomifena tudi spremljati z UZ-jem in meriti folikle. Kako je pa v praksi... pa sam bog ve.
Meni so zaradi bolečin in močnih dolgih M delali kaj hitro laparoskopijo in ugotovili endometriozo . no po operaciji še vedno nisem zanosila in zdaj mislim, da bi bil čas, da začnemo preverjat, če ni še kaj drugega narobe, napr. O . Ampak G mi je po operaciji rekla, da bomo 6 mesecev počakali, pa potem gruntali naprej. In zdaj čakamo....do novembra.
Vsekakor upam, da vama ne bo treba čez vso to kalvarijo. lahko da ni nič narobe in pač malo dlje traja, tudi to se zgodi.
Lp Mijavček
|