|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PoRoD
22.12.2007 17:24:44   
branka87
user posted image Ali naj gre moj dragi na moj porod?user posted image  

< Sporočilo je popravil branka87 -- 22.12.2007 17:25:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PoRoD
22.12.2007 17:32:28   
biga
Odločitev je vsekakor vajina, a iz lastne izkušnje lahko povem, da je nekaj najlepšega, da imaš zraven dragega. Ne le zato, da te podpira, če je težek porod (pri meni je bilo tako), ampak da s tabo deli veselje ob rojstvu otroka. Moj dragi pravi, da te izkušnje ne bi zamenjal za nič na svetu. Njegov brat pa je obakrat zamudil porod in mu je še po nekaj letih žal. Zato le pogumno.

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2007 17:34:54   
Anonimen
Zakaj pa ne? Sicer nevem kakšen tip človeka si, a meni je bilo lepo, da sem ga imela zraven, saj se je zelo trudil, mi pomagal, me brisal in me bodril... Nekaj najlepšega...

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2007 17:50:02   
*erika*
ce ne bi blo mojga zmano bi umrla,meni je zelo pomagalo da je bl z mano,lazje je bilo

stefanio pejić 5.3.2006 nadja pejić 3.11.2007

http://stefanio-nadja.moj-album.com/

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2007 18:13:45   
Maleal
Ja odvistno kaki tip si,ali imaš  rada,da te nekdo tolaži in podpira ali bi raje opravlia sama,po mojem je že fajn,da imaš nekoga ob sebi,če ne želi partner sodelovat,magari kakšno prijateljico,saj včasih imajo gužvo in te pustijo samo v sobi.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu *erika*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2007 18:28:42   
bina30
Moj partner je bil zraven in mi je res veliko pomenilo, pa ne toliko to, da me je božal in vzpodbujal, ampak, da je res doživel porod z mano. Nekako si ni predstavljal, kaj pomeni, da se otrok dejansko rodi, ko pa je slišal malčka jokato, je tudi sam zajokal in ti občutki so bili nepopisni. Ko se je Žiga rodil, je bil presrečen in lahko sva ga oba objela.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2007 18:29:13   
Anonimen
Če si ti želiš in on želi, ja.

(odgovor članu branka87)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2007 18:40:29   
silvya
Če je želja obojestranska, zakaj ne?
Meni je to veliko pomenilo, da je bil z mano. Tudi letos, ko ni bilo vse tako kot bi moralo biti. Ker itak babica ne bo vedno s tabo v porodni in res ni fajn če si sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2007 19:20:19   
lojzika
Jst bi najraje rodila sama z eno babico pa kakemu zdravniku da me zašije.

Jaz mojega nisem pustila zraven. Imela pa sem v porodni polno sobo ljudi. Enostavno mi ni bilo da bi bil z mano, pojma nimam zakaj.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2007 19:43:47   
kristinaj
moj ni hotel iti. nič nisem imela proti, ker ga pač ne moreš prisilit, če nekaj ne mara, ne more gledat. če si tvoj želi it naj le gre. z mano je bila sestra in če bom še kdaj rodila hočem imeti njo oz. kakšno drugo žensko zraven, ki je že rodila, ker bo bol vedela kako mi ustreči.

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2007 20:50:42   
shooo
grem v drugo rodit in se z dragim precej pogovarjava o njegovi prisotnosti.
prvic je bil zraven. a porod se je zavlekel jaz se nisem nic kaj poogovarjala , sem rabila mir in tisino.
njega je zacelo lulat tisat ko smo prisli v porodno in revcek ni upal ven par ur. bil je tudi precej napet ker so me inducirali a vedel je da mi to ni prav po volji.
ko se sedaj pogovarjava o tem sva nekako mnenja da bi bilo boljse ce bi se takarat odmaklnil stran - je mozno da je svojo napetost prenasal na mene?-
vse napotke o pomoci in potpori je itak pozabil oz. sploh ni vedel kdaj naj kaj pocne jaz sem pa bila v nekaksnem transuuser posted image ...
tokrat bo po vsej verjetnosti stopil zraven v porodno sobo  in bo izstopil ce bo videl da zelim mir.
ne bi ga rada prikrajsala za prve trenutke z otrokom..ne vem...

pri prvem se mi je zdelo cist samoumevno in potrebno da je zraven, tokrat še nisva ziher.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2007 21:06:17   
Alfabeta
No, moj pri prvem ni bil zraven, pa tudi sedaj ne bo. Niti on ni želel, pa tudi jaz ne. Raje sem to opravila sama.
Pa še dve stvari; Prva je to, da sem prvič zelo težko rodila. In ob meni je bila babice ter G, katerih nisem poznala. Po 11 urah pa je prišla babica, s katero se poznamo. In vse dotlej sem se trudila, predihavala popadke, ko pa sem zagledala njo (pač poznano faco) sem se upala reči, da ne morem več. In mi je tudi dejansko vse padlo dol in sem komaj zmogla do konca, še 2 uri.
Druga stvar pa je ta, da me je pri moji bivši G v LJ, sestra vprašala, če bo šel mož z menoj. Sem rekla, da ne in je rekla, da pametno, da imajo ponavadi z očeti veliko dela (od omedlevice, do prepiranja z babicami, zdravniki,...) ter, da jih je veliko ki imajo po poradu drugačen odnos do spolnosti, samo poželenje,... Čeprav se baje nič ne vidi, kar pa jaz kar malo dvomim.

Sicer pa vsak po svoje. Ti sebe in njega najbolj poznaš in vesta kako bi bilo najbolje. Mislim pa, da bi bilo narobe, da ga postavljaš pred dejstvo, da mora s teboj ali pa da ga prisiliš, če noče.

Je pa to samo moje mnenje!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2007 21:15:49   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: branka87
user posted image Ali naj gre moj dragi na moj porod?user posted image  

Zase vesta samo vidva.

Lahko pa povem najine izkušnje: moj user posted image  pri prvem porodu zaradi kompliciranosti ni smel biti zraven in je bil zelo potrt, ker si je to resnično želel. Bil pa je zraven pri drugem (v 20. tednu, ko nama je umrl sinček) in pri tretjem (res ekspresnem) porodu user posted image  Za oba je bila to prečudovita izkušnja, nikoli ne bo pozabil, kako je prerezal popkovino user posted image  Upava, da bo lahko prisoten tudi pri četrtem porodu user posted image  Moj user posted image  zaradi pogleda na moje rojevajoče telo nima nobenih travm, najina spolnost ni čisto nič okrnjena user posted image user posted image  Le še bolj se imava rada user posted image

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2007 23:11:11   
ona
prvič je moj bivši po vsej sili hotel na porod in mi je dobesedno šel na živce,ker je bil tam...ne vem,sem tak tip,ki raje dam sama tole skozi,ampak on si je to ful želel in je tudi šel.Je bil pa porod enostaven in dokaj hiter in brez problemov.Pri drugem,sem pa mojega zdajpnega vprašala,če hoče zraven in je rekel,da bo šel,če bi jaz to želela in prvi odgovor je bil ne!In tako sem bila tam sama in mi je bilo čist ok in,če grem še kdaj rodit,nočem nobenega zraven.Mi je bil prvič tak čuden občutek,da me gleda tam spodaj....
Smo si pač različni!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2007 23:36:44   
2.2.
kar sama se odločita in izmenjajte želje, prisilit ne moreš nobenega in nobena tukaj ti ne bo povedala kako se moraš odločit.
moj bi bil mogoče pri porodu (še zdaj ne ve, če bi zdržaluser posted image ), ampak sem zeeelo hitro rodila da se v bistvu še preobleč ni mogel.ko jo je slišal jok user posted image pa je kar neoblečen v halji skočil v porodno

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.12.2007 0:05:01   
Anonimen
Moj mož je bil glede prisotnosti na porodu malo skeptičen. Bal se je, da je vse krvavo, cel masaker tam v porodni, da ne bo zdržal, da ne bo mogel gledat vsega. Pa sem mu rekla, da želim da je zraven, ko bo šlo čisto zares na koncu pa lahko gre ven in potem ga pokličejo nazaj notri. No, bolj se je bližal porod, bolj ga je skrbelo, če bo on zdražal vse to in da samo me ne želi pustiti in da bo bil cel čas z menoj, ampak da popkovnice pa ne bo prerezal. No, prišel je porod, bil je cel čas z menoj, stal je celo pri babici, ker mu je stalno govorili naj gre pogledat kako se mu že vidijo laski ven, pa naj gre pogledat glavico,... pa pol je ves ponosen tud popkovnico prerezal. Skratka ves ponosni očka. In na koncu je rekel, da sama prisotnost pri porodu pa res ni nič tako groznega kot si je predstavljal in kot so ga strašili. Pa da je gledal na netu neke skoraj srhljive slike, ampak da v živo sploh ni hudo, da je nekaj čisto normalnega, življenskega. In da bi mu bilo žal, če bi to zamudil.

P.S.: Tudi meni je bilo všeč, da je bil z menoj, zaradi moralne podpore, pa še porod se je vlekel kot samo črevo, ker se nisem odpirala. Tako, da sem bila v porodni od ene 7-8 zjutraj pa do 19ih. No, mož je vmes skočil na kosilo. PA glede spolnosti se ni nič spremenilo, čeprav je videl vse tam spodaj med porodom.

< Sporočilo je popravil jjasna -- 23.12.2007 0:07:10 >

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.12.2007 10:04:36   
loncica
Meni je bil mož v veliko pomoč. Jaz sem že po parih popadkih začela obupavat in sem celo rekla, da bi šla domov. Mož me je bodril, dajal vodo za pit, mi podajal masko. Brez njega ne vem, če bi zmogla. Seveda je pa vse odločitev posameznika, jaz vem, da brez njega ne grem več rodit. Pa tudi, ko se je mali rodil, sem bila jaz tako zamaknjena, da si sploh nisem želela, da bi jaz imela otroka pri sebi in ga je mož pestoval  - kar mi je bilo ful lepo. Jaz sem po porodu še 5 ur ležala zaradi infuzije in ves ta čas ga je imel mož.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.12.2007 10:07:07   
Pia77
Če si moški želi biti zraven ter je toliko seznanjen in samozavesten, da ti kot trener lahko pomaga med porodom, je to nekaj najlepšega. Mislim, da je tudi vez med novopečenim očkom in novorojenčkom lahko tako še močnejša, saj je tudi očka kot 3. član družine na svoj način doživel porod.

To, da se spolnost po prisostvovanju porodu spremeni, ali pa, da je komu nerodno, da 'tam spodaj' gleda lastno partnerico, je po moje bolj odraz nesproščenosti na področju spolnosti že pred porodom, in ne same prisotnosti med porodom.

Imam kolegico, katere partner je ves živčen in bled in poten že, če mora koga obiskati v bolnišnici, porodne sobe pa verjetno sploh preživel ne bi. Logično, da je bolje, da rojeva brez njega.

Na prisilno željo enega ali drugega je brezveze, da je oče v porodni, saj je res lahko samo v napoto... Je bolje, da doma malo trepeta, potem pa bučno proslavlja z družbo. :)

Midva sva na srečo oba taka, da želiva porod 'prebojevati' skupaj. In če sem čisto odkrita, že komaj čakam... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2007 11:43:16   
*mancaG*
kakr se odločita oba!mi2 sva se da moj ne bo šel zraven, ker sem jza tak tip da bi bla ob prisotnosti njega in bolečine ful živčna!s seboj bom pa vzela sestrično ko je babica!

(odgovor članu branka87)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.12.2007 11:50:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

Moj mož je bil glede prisotnosti na porodu malo skeptičen.

Jaz pa glede njegove...user posted image .

Si nisem želela, ker se mi je porod zdel nekaj takega, kar je treba "odradit", skratka nič posebno stanje, ki bi zahtevalo polno pripravljenost vseh...user posted image

Na koncu je izpadlo tako, da sem cel porod prespala in mi je bilo vseeno, če je očka tam ali ne. On je bil zadovoljen, jaz pa tudi, da sem se lahko šla hitro struširat ko je crkljal malo punčko. Potem je bilo fajn, med samim porodom pa bi mi bilo vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?