Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Poškodovani mlečni zobki 23.1.2006 10:38:41
|
|
|
|
anita
|
Imam dve in pol leti starega sinčka, ki si je lansko leto v vrtcu, ko je skakal v posteljici, pregriznil jeziček, tako da so mu ga morali šivati, pri tem pa si je tudi poškodoval zgornji enici, ki sta iz meseca v mesec vidno propadali, danes je od njiju ostalo bore malo. V noči na nedeljo je tako zelo otekel, da sva odšla v nedeljo na Metelkovo, kjer mu je zobozdravnica tisto malo, kar je od zobkov še ostalo, odprla in rekla, da če ne bo bolje, da bo treba zobka izpulit. Ali je imela katera od mamic kakšno izkušnjo glede puljenja mlečnih zobkov, vedno sem mislila, da to ne delajo. čeprav je v najinem primeru to nujno, saj bi bilo čakanja, da sama odpadeta zelo boleče.
|
|
|
|
RE: Poškodovani mlečni zobki 23.1.2006 10:50:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj sin je imel tako.Pri padcu si je poškodoval vse štiri zgornje sprednje zobke.Ti so počasi propadali,pa je prišlo do granoloma.Zobar jih je odprl, nikoli pa ni omenil,da jih je treba izpulit.Vsak dan po jedi,smo mu z zobotrebcem,popucali luknjice,tako,da se hrana ni nalagla v škrbinah. To smo počeli vse do trenutka,ko so mu izpadli.Namesto njih pa so zrasli lepi,močni zdravi stalni zobje.Ne vem,čče je zdravo v naprej pulit mlečne, že zaradi čeljusti,ki se,ko je prazna drugače zaraste,pol pa lahko stalni zobje zrastejo krivo ali pa narazen.Mlečni zob drži mesto za pravega,če ga pa ni pa pravi zraste po svoje.Si razumela,kaj sem hotela povedat? Malo nerodno sem se izrazila. Aja sosedov mali ima popolnoma isto.Poškodovane zobe so pustili pri miru,dokler niso sami izpadli,sedaj so že novi na poti.
|
|
|
|
RE: Poškodovani mlečni zobki 23.1.2006 10:56:09
|
|
|
|
amadeusa
|
moja mala je stara 3 leta in ker je dosti sladkarij ji je šel en zobek rakom žvižgat natančno štirka pa ga je zobodravnica odprla ker se ja nad zobom nabral gnoj in je zatekla ampak zobka ni izpulila. rekla mi je da se zobkov mlečnih ne puli, ker morajo držat prostor stalnim.
|
|
|
|
RE: Poškodovani mlečni zobki 23.1.2006 11:01:22
|
|
|
|
anita
|
Neva, hvala za dgovor, vse sem dobro razumela, tudi jaz sem mnenja, da mlečnih zobk ne pulimo, ker ... presenetila me je izjava zobozdravnice, verjetno bi se tako odločila, če ne bi oteklina uplahila ... čeprav do danes še ni, stoka pa tudi ne, da ga kja boli, verjetno ne, ker ga je starh da bova šla spet nazaj. Kako pa ste potem - po takih negativnih izkušnjah - opravljali obiske pri zobozdravniku, ga je bilo strah. Moj že od slabe izkušnje z jezičkom, ne sme niti slišati, kaj šele videti zdravnika, v nedeljo smo ga prav na silo... Pa še nekaj, ali ga je to čiščenje kaj bolelo, oz če s ščetko čistimo ta zobka, ga bo verjetno to bolelo
|
|
|
|
RE: Poškodovani mlečni zobki 23.1.2006 11:05:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne ne bo bolelo,ker mlečni zobki niso oživčeni. Poskusi vsake toliko z zobotrebcem popucat luknjico.Pojdita se igrico,da moraš pogledat,če je miška v luknjici,da jo zbezata ven,ali kaj podobnega si izmisli. Ne pusti pulit.
|
|
|
|
RE: Poškodovani mlečni zobki 13.3.2006 21:20:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Poznam fantka, ki je padel na sprednje zobke in je otekel čez kakšni dve leti. Take zobke je treba na žalost res izpulit, ker se sicer lahko zastrupi organizem. Ta fantek je že bil zastrupljen. Sicer se ne spomnim več točno, kako je že bilo, vem pa, da sta bila z mamico kar nekaj dni v bolnišnici, kjer je dobival infuzijo. Tolažite se, da so vendarle to mlečni zobki in da bo čez nekaj let imel lepe, zdrave, stalne zobe. Tudi samo ruvanje ne more tako zelo boleti, saj nimajo globoke korenine. Verjamem pa, da je otroka strah in mi je zelo hudo, ker bo moral mali revež to potrpeti. Pa saj imajo verjetno kakšna pomirjevala ali uspavala za take male. Od prijateljici punčki so merili kosti in ob tem je morala čisto mirovati in vem, da so ji dali za popiti nek sirup, po katerem je zaspala. Najprej je bila ful agresivna, potem pa je zaspala. Vprašaj malo, kako je s tem. Mogoče se pa kaj da narediti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Odlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?