Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 19.9.2008 13:53:40
|
|
|
|
muška
|
za carino ne vem kje je meja, ali je to 23 ali 25 €. POšnino pa ti bo trgovec povedal, najverjetneje
|
|
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 21.9.2008 12:13:47
|
|
|
|
LoCa
|
poštnina je odvisna pač od teže paketa in nekih tarif, ki so vezane na posamezno državo, to moreš vprašat pri prodajalcu, ki ti bo paket poslal. ponavadi ti cena piše pod customer service al pa pri čekautu. sm šla pogledat na njihovo stran in sploh ne šipajo v slo, razen če misliš kje drugje nabavit. ti prodajalcu plačaš vrednost artikla+poštnina, pol pa pri nas plačaš še carino in davek. po mojih izračunih je to dvoje skupi pršlo vedno okoli 40% celotne vrednosti paketa (=vrednost artikla+poštnina) nič pa ne plačaš, če je vrednost artikla+poštnina 22 evrov ali manj (tj. 31,32 USD) (klik)
< Sporočilo je popravil LoCa -- 21.9.2008 12:15:05 >
|
|
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 21.9.2008 17:51:34
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Jaz sem naročila paket teže 0,80kg in vrednosti cca 160 evrov, poštnina je bila nekaj malega, okrog 25 dolarjev, če se ne motim, carina pa je bila 60 evrov. Mislim da za eno majico ne bi smelo biti veliko, carino pa ti itak računajo na vrednost pošiljke (domov dobiš obvestilo, da imajo na carini tvoj paket, in ti jim moraš poslat račun od nakupa, da ti nato obračunajo carino).
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 21.9.2008 21:57:39
|
|
|
|
kaya2007
|
kaj pa če ti nekdo paket pošlje kot darilo?
|
|
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 22.9.2008 9:50:00
|
|
|
|
LoCa
|
mora napisat na zunanjo stran paketa. in če ti pošiljatelj not račun zapakira, je velika možnost, da boš plačala davek in carino, ker itak odprejo pošiljko.
|
|
|
|
RE: Poštnina paketa iz Amerike 22.9.2008 13:10:02
|
|
|
|
Lilu23
|
tisti ki ti pošilja majico naj potrga cene in etikete stran pa na en list A4 naj napiše "ŽE RABLJENO" in priloći v paket h majici- tak ne boš plačala carinske dajatve za uvoz, pa na spremnici naj označi da je darilo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?