|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poškodovani mlečni zobki
23.1.2006 10:38:41   
anita
Imam dve in pol leti starega sinčka, ki si je lansko leto v vrtcu, ko je skakal v posteljici, pregriznil jeziček, tako da so mu ga morali šivati, pri tem pa si je tudi poškodoval zgornji enici, ki sta iz meseca v mesec vidno propadali, danes  je od njiju ostalo bore malo. V noči na nedeljo je tako zelo otekel, da sva odšla v nedeljo na Metelkovo, kjer mu je zobozdravnica tisto malo, kar je od zobkov še ostalo, odprla in rekla, da če ne bo bolje, da bo treba zobka izpulit.
Ali je imela katera od mamic kakšno izkušnjo glede puljenja mlečnih zobkov, vedno sem mislila, da to ne delajo. čeprav je v najinem primeru to nujno, saj bi bilo čakanja, da sama odpadeta zelo boleče.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poškodovani mlečni zobki
23.1.2006 10:50:59   
Anonimen
Moj sin je imel tako.Pri padcu si je poškodoval vse štiri zgornje sprednje zobke.Ti so počasi propadali,pa je prišlo do granoloma.Zobar jih je odprl,
nikoli pa ni omenil,da jih je treba izpulit.Vsak dan po jedi,smo mu z zobotrebcem,popucali luknjice,tako,da se hrana ni nalagla v škrbinah.
To smo počeli vse do trenutka,ko so mu izpadli.Namesto njih pa so zrasli
lepi,močni zdravi stalni zobje.Ne vem,čče je zdravo v naprej pulit mlečne,
že zaradi čeljusti,ki se,ko je prazna drugače zaraste,pol pa lahko stalni
zobje zrastejo krivo ali pa narazen.Mlečni zob drži mesto za pravega,če ga
pa ni pa pravi zraste po svoje.Si razumela,kaj sem hotela povedat?
Malo nerodno sem se izrazila.
Aja sosedov mali ima popolnoma isto.Poškodovane zobe so pustili pri miru,dokler niso sami izpadli,sedaj so že novi na poti.

(odgovor članu anita )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2006 10:56:09   
amadeusa
moja mala je stara 3 leta in ker je dosti sladkarij ji je šel en zobek rakom žvižgat natančno štirka pa ga je zobodravnica odprla ker se ja nad zobom nabral gnoj in je zatekla ampak zobka ni izpulila. rekla mi je da se zobkov mlečnih ne puli, ker morajo držat prostor stalnim.

(odgovor članu anita )
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2006 11:01:22   
anita
Neva, hvala za dgovor, vse sem dobro razumela, tudi jaz sem mnenja, da mlečnih zobk ne pulimo, ker ... presenetila me je izjava zobozdravnice, verjetno bi se tako odločila, če ne bi oteklina uplahila ... čeprav do danes še ni, stoka pa tudi ne, da ga kja boli, verjetno ne, ker ga je starh da bova šla spet nazaj.
Kako pa ste potem - po takih negativnih izkušnjah - opravljali obiske pri zobozdravniku, ga je bilo strah. Moj že od slabe izkušnje z jezičkom, ne sme niti slišati, kaj šele videti zdravnika, v nedeljo smo ga prav na silo...
Pa še nekaj, ali ga je to čiščenje kaj bolelo, oz če s ščetko čistimo ta zobka, ga bo verjetno to bolelo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2006 11:05:43   
Anonimen
Ne ne bo bolelo,ker mlečni zobki niso oživčeni.
Poskusi vsake toliko z zobotrebcem popucat luknjico.Pojdita se igrico,da moraš pogledat,če je miška v luknjici,da jo zbezata ven,ali kaj podobnega si izmisli.
Ne pusti pulit.

(odgovor članu anita )
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2006 21:11:39   
M i s h k a
...mislim, da ni velike panike, če zobke izpulijo. Moj brat (sedaj jih ima 26) si je pri 3. letih na gugalnici zlomil prednje 4 zobke. Vse je bilo treba izpuliti, ker se jih nikakor ni dalo rešiti. Sedaj ima popolnoma lepo ravno raščene močne in lepe zobe, brez kakšnega ortodontskega aparata ali kake pomoči pri rasti stalnih. Samo v informacijo. Pa čimboje rešite težavo.
user posted image

(odgovor članu anita )
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2006 21:20:39   
Anonimen
Poznam fantka, ki je padel na sprednje zobke in je otekel čez kakšni dve leti. Take zobke je treba na žalost res izpulit, ker se sicer lahko zastrupi organizem. Ta fantek je že bil zastrupljen. Sicer se ne spomnim več točno, kako je že bilo, vem pa, da sta bila z mamico kar nekaj dni v bolnišnici, kjer je dobival infuzijo.
Tolažite se, da so vendarle to mlečni zobki in da bo čez nekaj let imel lepe, zdrave, stalne zobe. Tudi samo ruvanje ne more tako zelo boleti, saj nimajo globoke korenine. Verjamem pa, da je otroka strah in mi je zelo hudo, ker bo moral mali revež to potrpeti. Pa saj imajo verjetno kakšna pomirjevala ali uspavala za take male. Od prijateljici punčki so merili kosti in ob tem je morala čisto mirovati in vem, da so ji dali za popiti nek sirup, po katerem je zaspala. Najprej je bila ful agresivna, potem pa je zaspala. Vprašaj malo, kako je s tem. Mogoče se pa kaj da narediti.

(odgovor članu M i s h k a)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako otroka motivirati za domača opravila ...
Se sprašujete, kako bi kar najbolje spodbudili otroka k opravljanju svojih dolžnosti. Da vam ne bi bilo potrebno vsako s...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?