|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plod ni viden
22.7.2012 11:57:24   
Anonimen
Jaz sem bila včeraj na urgenci, zaradi rjavega izcedka (krče imam že kar dolgo časa). Danes je točno dopolnjenih 5 tednov. Dali so me na UZ - gestacijska vrečka je bila velika 11mm, rumenjakov mehurček 3mm in lepo vidno. Ploda pa ni bilo vidnega sploh, pa se je trduila kar dolgo časa...
Zdaj moram čakat skoraj 3 tedne na ponoven pregled...

Je še katera imela podoben primer in kako se je končalo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plod ni viden
22.7.2012 12:03:38   
astrid1
Isti primer, krvavitve, rumenjakov mehurček viden. Plodek se je videl kakšna dva tedna kasneje skupaj s srčnim utripom....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2012 12:22:10   
Anonimen
Ista izkušnja, ploda nikoli nismo videli, spontani splav v 7.tednu.

Preveri na MONu pri dr.Pušenjaku, koliko mora biti velika GV, da se že vidi plod- on točno pove, mislim pa, da pri tebi stvar še ni čisto obstojena na konec.

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
22.7.2012 12:28:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2012 12:45:28   
astrid1
Res je, plodek se vidi od 7., 8. tedna dalje. Se mi je zdelo malo čudno, da je avtorici dolgo iskala plodek, saj ga UZ še ne more zaznati.

Meni je ginekologinja takoj povedala, da je dobro, da sva izključili izvenmaternično nosečnost, potrdili nosečnost v maternici, za kaj več pa bo potrebno počakati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.7.2012 13:15:31   
Anonimen
Sicer je prva nosečnost, kaj dosti ne vem... a mi je bilo tudi meni čudno. dopolnjenih 5. tednov... ampak panika me je pra zgrabila, ker je ona tolko zapaničarla tam in rekla, da se bo spucalo samo od sebe, če ni ploda...

Ste me pomirile malo... a vseeno se bo kar vleklo te tri tedne do pregleda :/

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2012 13:23:36   
astrid1
Brez veze, da ti sedaj, ko je še tako zgodaj, govori takšne stvari. Isto bi rekel tudi dr. Pušenjak na svojem forumu.

Vem, tile trije tedni se ti bodo vlekli v neskončnost.... Vendar pa imaš še vedno lepe možnosti za nosečnost.

Če se bo krvavitev še povečela, pa magari na urgenco. Pri meni je bilo tako hudo, da sem mislila, da je vsega konec (čisto krvava wc školjka ponoči s sobote na nedeljo). V bolnišnici so mi potem samo potrdili, da sem še noseča, in da se celo vidi plodek s srčnim utripom. Pripravljena pa sem bila na nahujše, tako da sploh nisem dojela kar nekaj časa, da sem še noseča.

Držim pesti! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2012 15:11:13   
Anonimen
V 7 dneh od pojava GV se mora pojaviti plod in utripi, drugače nosečnost ni vredu.
Na plod in utripe se lahko počaka do velikosti GV 22 mm.

Jaz sem imela rjav izcedek v 5t 4d, potem sem začela močneje krvavet, ugotovili so, da je šlo za prazno vrečko/odmrli plod, naredili so mi abrazijo po 10ih dnevih krvavitve(več UZ kontrol).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2012 15:45:51   
Shana86
Se strinjam - pri 5 tednih je absolutno prezgodaj za kakršnekoli zaključke. Plodovi srčni utripi se morajo vidit pri velikosti GV 22 mm. Dokler je GV manjša in je nosečnost še tako mlada, gre za normalno nosečnost. No ja, ob pojavu krvavitev je 50:50 možnosti za splav, ampak poznam kar nekaj kolegic, ki so imele v zgodnji nosečnosti pogoste krvavitve (ne samo rjav izcedek), pa so rodile zdrave otročke.

Torej - le optimistično, verjemi v to, da je vse okej in uživaj v nosečnosti, me pa navijamo za vaju ;)

PS: No edino, to - 3 tedni so res malo dolga doba. Na tvojem mestu bi si verjetno privoščila kontrolni UZ čez en teden.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 22.7.2012 15:47:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2012 16:31:03   
Anonimen
astrid1 hvala ker držiš pesti in vse ostale tudi.
Shana86, hvala tudi tebi :)

čez 1 teden praviš? pa verjetno pri drugem ginekologu kajne? to je cca. 40 € samoplačniško kajne? samo pokličem tja in sem takoj na vrsti?
To bi bilo veliko lažje za zdržat.... petek je še prezgodaj? to je 6 dni potem?

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.7.2012 16:32:55   
astrid1
Ali pa v ponedeljek, da bo bolj gotovo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.7.2012 16:42:25   
Anonimen
Kaj pa če ti tudi na samoplačniškem UZ čez en teden reče, da še vedno ni nič videt? Samo še bolj se boš sekirala in paničarila. Jaz bi na tvojem mestu počakala te tri tedne do pregleda, da bo res ziher kaj videt. Splava tako ali tako ne moreš preprečiti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.7.2012 16:55:46   
Aria79
Pozdravljena,

5 teden je definitivno prezgodaj, jaz sem imela prvi pregled v 6 tednu in plod še ni bil viden, samo vrečka in rumenjak, pač toliko, da so potrdili nosečnost. Sem pol kar počakala, do 12 tedna na naslednji pregled in nuhalno, res se vleče, ampak, če vmes nimaš nekih težav potem se nimaš kaj sekirat, krvavitev v prvih tednih se lahko pojavi tudi zaradi vgnezdenja. Jaz sem pa zdaj ravno pred rokom...

Držim pesti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.7.2012 21:30:03   
Anonimen
Če v roku 7 dni od pojava GV ne bo viden plod in utripi, ni ničesar za čakat in navidezno podaljševat.

(odgovor članu Aria79)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2012 22:08:27   
Taddy78
Dober znak je to, da se je videl rumenjaček, saj se kmalu zraven njega pojavi še plod.Torej če je nosečnost vredu, se bo čez 1 teden sigurno že videl plodek.
Pred 2 letoma, ko je tudi pri meni šlo za nosečnost brez ploda, se je malo pred 6.tednom videla prazna GV. Čez 1 teden je bila večja in še vedno prazna, ko so se pa začeli rjavi izcedki, sem zaradi rh- morala na čiščenje. GV je bila na dan čiščenja velika že 22mm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.7.2012 22:31:50   
Anonimen
Kolikor berem sedaj tudi po angleških straneh je to popolnoma normalno za dopoldnjenih 5 tednov...
berem o tem že celi dan.... pa še mi ne da miru.
tolažijo me slabosti, ki jih imam že cel dan :) saj je to eden izmed znakov nosečnosti... :) in mi daje vse skupaj bolj občutek, da sem zdravo noseča...

upam, da bo vse v redu....
in tudi izcedek je bil manjši... za dnevni vložek vsega skupaj... pa še to ne prepojen ali karkoli... jooooj tolažim se... ampak se moram, da bo lažje zdržat :)

user posted image imaš da si tu :)

hvala vsem za spodbudne besede in tudi ostale info! :)

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.7.2012 11:30:18   
astrid1
Saj bo, saj bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.7.2012 16:51:39   
Anonimen
Evo, danes bila še pri svojem ginekologu (nadomestni ginekologinji sicer). Še enkrat ultrazvok - ploda ni še (pričakovano), mi je pa predpisala tablete Dabroston - 3 x dnevno 1 tableto ; slišala sem edino da je GO velika 22mm x 9mm ? in ZRM 4 mm ...
jutri moram še enkrat, ker mi je danes dala določit krvno skupino in ji moram nest izvide...
Nič jasno, ampak je rekla, da ne ve zakaj je kdorkoli kaj govoril, da ploda naj ne bi bilo, ker je še prezgodaj, in da je vse popolnoma normalno ???

Tile dnevi do 10. avgusta se bodo kar vlekli....

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.7.2012 16:55:37   
Anonimen
Spet jaz. Plod je viden... hvala bogu... če sem prav slišala CRM 1,5mm ?? Nisem pa 100%. Ampak zdaj se pa srčka ne sliši. Je normalno, da se prvo plod vidi potem šele srček?
Saj vem... kompliciram... ampak glede na besede ginekologa - pripravljeni bodite na oboje, tudi na najhuje. Ne se veselit prehitro.

user posted image user posted image Ponoven pregled čez en teden.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.7.2012 16:09:16   
lalyka
Meni se je zgodilo isto, kot tebi anonimna :( Skrbi me... upam, da bo vse OK. Verjet morama pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.7.2012 17:07:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Spet jaz. Plod je viden... hvala bogu... če sem prav slišala CRM 1,5mm ?? Nisem pa 100%. Ampak zdaj se pa srčka ne sliši. Je normalno, da se prvo plod vidi potem šele srček?
Saj vem... kompliciram... ampak glede na besede ginekologa - pripravljeni bodite na oboje, tudi na najhuje. Ne se veselit prehitro.

user posted image user posted image Ponoven pregled čez en teden.

Sprosti se, zdaj ne moreš nič spremeniti. Če srček bo, bo, če ne, pa žal ne. Plod je že tu, vrjamem, da mu bo počasi začel še biti srček.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2012 20:24:58   
lalyka
Anonimna...in še prav si mela! :) Srček je bil danes viden, plod pa velik 6mm!!!!!! :) Uiiiiiiiii user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?