karin412
|
Jaz uporabljam racmane, ampak se dobijo že tudi druge plenice, ki imajo prekrivne hlačke našite gor (manj dela) in pa bambusne plenice, ki so bolj vpojne. Jaz bi kupila te druge in ne več racmanov-so tudi preširoki. Malo si oglej po internetu, samo v tem primeru bi pa morala kupiti čisto nove plenice. Racmane sem tudi jaz za ta drugega otroka kupila kao rabljene (2 meseca), starejših niti ne kupuj, ker se ježki hitro izrabijo. Rabiš pa nekje vsaj 20 komadov, če nimaš sušilca pa več- za vmesno deževno obdobje. Delo je z njimi, pa prašek moraš kupiti-spet ne tistega ta poceni, če nočeš imeti alergij. Pa plenične podloge-jaz kupim To-to od Tosame, ki so cenejše in lažje za uporabo. Pri racmanih so novorojenčku plenice malo prevelike in ker spi na boku, gre dostikrat tam ven in je treba vsakič preobleč, kar je muka-jaz sem včasih živce zgubljala-priporočam zato umetne plenice ali kako drugo firme (tudi Štorklje ne, ker imajo enak model). Glede umetnih plenic-če kupiš najbolj poceni, ni rečeno, da ne bo imel otrok vnete ritke, jaz sem vedno kupila ali Moltex (10evrov za nekje 40 plenic) ali Alana, ampak so Moltex najboljše od vseh, in tudi najdražje eko plenice. Na začetku jih porabiš res tudi 8 na dan, kasneje 5-6, odvisno od kakanja. Lahko pa se odločiš za diaper-free varianto-mi smo se okoli 7 meseca, ko je že sedel na kahli ali pa sem ga sama držala nad kahlo in se je vedno pokakal. Zdaj pri 18 mesecih je kar precej suh, pokaka se skoraj vedno v kahlo. Posledično je manj plenic. Jaz bi vseeno rekla, da vsak vleče na svoj konec in da je vseeno cena približno enaka ali uporabljaš bombažne ali pa ta najdražje eko plenice Moltex-če bi imela denar, bi provala še kake druge bombažne/bambusne plenice, sicer pa Moltex za 1x uporabo.
|