|
RE: Pleničke,kozmetika,dudice,flaške... 29.5.2012 6:55:15
|
|
|
|
Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: medicinka25 Ker bom postala mamica me zanimajo izkušnje mamic katere pleničke,kozmetiko za nego novorojenčka,dudice , flaškice priporočate,ter uporabljate. Vemo da so cene in kvaliteta različne.Kje kupujete,Hofer,Miler,Dm,BC,Pikapolonica?? Hvala za nasvete Od kozmetike potrebuješ Ribodermin, kakšno trdo milo (Mustela, Weleda) oziroma kakšen blag gel od Mustele, Welede. Negovalne zadeve ala Bubchen, Nivea itn. načeloma povzročajo izpuščaje (vsaj nam so jih) - jih pa v porodnišnici dobiš nekaj vzorčkov v takšnem paketku, tako da lahko brez problema preizkusiš. Krema za ritko - sem kupovala kar v lekarni, tisto ki ti jo oni zmešajo, mislim da je bila od mariborskih lekarn. Za čistit ritko in tisto umivanje vsak večer - sem imela krpice + vodo. Kopanje pač prilagajaš - mi smo se vseeno čebričkali vsak drugi dan, ker je res užival - v navadni vodi, brez kakršnihkoli šamponov. Lahko nabaviš tudi kakšno brisačko, drugače se za otroka vsaj tja nekje do 3 meseca uporabljajo samo tera plenice (mi smo jih še dlje, so bile tiste brisačke na kapuco do morja povsem neuporabljene). Flaške - imela sem eno na zalogi od MAM, pa še tista je bila darilo. Sva se izključno dojila do dodajanja, pa še potem je zavračal flaško, tako da je najraje srkal kar iz kozarčka. Drugače - vzameš neko flaško za novorojenčke, vsaj za prekuhano vodico - pa boš potem po otroku prilagajala, ali bo pil iz flaše ali sploh ne. Plenice - je spet odvisno od otrokove ritke - mi smo uporabljali Pampers made in germany in pa Mullerjeve. Nekje do 6.meseca izključno Pampers, po vsem ostalim je imel izpuščaje, vmes nekaj časa Mullerjeve, potem okoli leta, leta in pol pa vijolčne Pamperske. Zopet prilagajaš otroku - ni nujno da otroku paše nekaj, kar paše 3/4 dojenčkom - se pač različno odzivajo, pa punčke in fantki malo drugače lulajo, tako da pri nas je bilo predvsem pomembno to, da so pleničke prave velikosti in nikoli na zgornji meji (ker je šlo vse preko, sploh če mu lulčka nisi prav naravnal). Dudice nismo imeli nikoli.
|
|
|