|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plan zazidljivosti
8.10.2006 11:52:15   
GATA
Ojla,

vprašanje za vse ki se kaj spoznate na plan zazidljivosti. Sicer imajo to občine zelo različno poštimano, kar sicer nima trenutno nobene veze, imajo pa dolžnost če sem prav razumela da od sprejetja državnega plana zazidljivosti (upam, da sem se prav izrazila user posted image ) v roku 5 let uskladiti svoje plane z državnim. To naj bi bil datumsko tm nekje junij 2007. Drži?
Ker vsi tako radi kaj povejo, je pač dejstvo da sem že čist user posted image  - drugi problem: plani, ki so bili delani pred sprejetjem zakona o .... (se mi res tud sanja ne katerega - nekaj v zvezi s to tematiko) naj nebi bili veljavni. Če bi hoteli, da so po predpisih nebi mogli ujeti zakonskega roka 2007.

Hvala za vse odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plan zazidljivosti
8.10.2006 12:19:43   
Anonimen
Ne razumem vprašanja najbolj, bom pa poskusila odgovorit kokr razumem.

AMPAK! najprej preberi kaj piše zgoraj pod FAQ.

OKEJ:

PLAN ZAZIDLJIVOSTI= pOjma nimam o čem ti to.

Obstajajo pa prostorski akti, ki so bili sprejeti pred letom 2002, ko je stopil v veljavo nov zakon.
To so bili Srednjeročni in dolgoročni družbeni plani, ki so bili strateški dokumenti na državnem in lokalnem nivoju.
Poleg strateških so bili za vsako lokalno skupnost sprejeti tudi izvedbeni prostorski akti, kot so Prostorsko uredviteni pogoji (PUPi), Urbanistični načrt, ureditveni načrt...

Z letom 2002 se je zakonodaja in terminologija spremenila.
Danes obstaja:

NA državnem nivoju:
strateški dokumenti:
- STRATEGIJA PROSTORSKEGA RAZVOJA SLOVENIJE (je že sprejeta)

izvedbeni akti:
- PROSTORSKI RED SLOVENIJE (še ni sprejet)
- DRŽAVNI LOKACIJSKI NAČRT (se sprejemajo po potrebi za AC, elektrarne in podobno...)

NA lokalnem nivoju:
strateški dokumenti:
- STRATEGIJA PROSTORSKEGA RAZVOJA OBČINE (še nobena O. je nima sprejete, veljajo dolgoročni in srednjeročni družbeni plani)

izvedbeni akti:
- PROSTORSKI RED OBČINE (še nobena ga nima sprejetega, veljajo PUP-i)
- OBČINSKI LOKACIJSKI NAČRT

Zakonski rok za sprejem Strategije prostorskega razvoja občin je 1.07.2007.
Občine s polno paro, pripravljalci pa še bolj, pripravljajo dokumente, da bodo sprejeti to tega roka.

OPOZORILO:
V PARLAMENTU JE NOV ZAKON O UREJANJU PROSOTRA - in spet bo vse drugačeuser posted image .

Upam, da sem ti odgovorila.
Če potrebuješ referenco o resničnosti, naj povem, da je to moje neposredno področje dela. Upam, da sem na vprašanje odgovorila. Če še kaj ne veš vprašaj.

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2006 13:26:50   
GATA
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

AMPAK! najprej preberi kaj piše zgoraj pod FAQ.

PLAN ZAZIDLJIVOSTI= pOjma nimam o čem ti to.

Oj pikec ful ti hvala user posted image user posted image user posted image . Zdej mi je vsaj mal bolj jasno. Ko berem te stvari je skor tko kot kitajščina user posted image . Men so tile nazivi o teh stvareh popolnoma user posted image  (valda, ko se pa ne ubadam s tem user posted image ).

Sem šla pod FAQ sam nisem nč o tem najdla, sicer sem pa čisto spregledala o tistih zakonih na začetku user posted image .
Plan zazidljivosti naj bi bila tista stvar, kjer vidiš katere parcele so v območju zazidljivih površin, ki pa jih občina oz. urbanist na podlagi smotrnosti in verjetno tudi kakšnih zakonov, pravilnikov itd. določi. To potem po določeni proceduri (saj veš kaj mislim) razgrnejo oz. je vpogled za 30 dni in ta čas sprejemajo pripombe - predloge. In potem gre to spet v "mletje" nato naj bi bilo to dokolčno. Verjetno je to za kar nekaj časa potem, ker so te zadeve menda kar hudo drage - izdelava.
Vem da to ni pravi naziv, vendar večina jih razume pod to. Kako se temu sedaj reče nimam pojma ali kako se jim je reklo. Ti boš sigurno to vedela.

No v bistvu me zanima ali so ti "plani" (ne vem ali je to občinski lokacijski načrtuser posted image ), ki so bili dani v izdelavo pred ali med sprejetjem oz. sprejemanjem takšnih in drugačnih zakonov, pravilnikov itd. in ker pač verjetno niso upoštevani pri izdelavi vsi ti "zakoni" res neveljavni.

Kaj točno pa mene v bistvu muči. Mi smo dali na občino pač predlog (občina je zaprošala vse, ki želijo imeti zazidljivo parcelo) določene parcele, da jih vključi v "plan". Če je tisto moje sumničenje, da so "plani" neveljavni oz. v neskladju in da bi jih bilo potrebno še enkrat izdelati, potem za mene pomeni, še več čakanja kar pa mi nikakor ne paše. V tem primeru, če je res, da bo še več čakanja, ker bi bilo treba "uskladiti plan", bi vedela kako naprej kar se tiče urejanja mojega stanovanjskega problema.

Sicer sem napisala ful po kmečko, sam kaj čm, tko vsaj tud to vse zastopm user posted image .

Pikec še enkrat hvala user posted image  res si krasna.

Btw: pomoje mi ne bo zmanjkalo vprašanj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2006 17:07:59   
Anonimen
Si bom vzela mal časa in ti ti orenk razložila. Sm ne ta moment.
Dej mi na ZS pošlji za katero občino gre, bom vprašala kje so s strategijo.

No če hočeš lahk tudi tuki poveš. Bom pa tle napisala, da bo še kdo prebral.

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2006 11:58:12   
GATA
Pikec0 upam, da nisi pozabila name user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2006 13:11:08   
Anonimen
nisem, sam časa ni.
Ker bo mal bolj obširen odgovoruser posted image .

Bo enkrat do konc tedna - pa še neki moram prevert prej na OI.

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.10.2006 13:57:20   
GATA
Krasno user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2006 19:26:40   
GATA
Pikec0.... a si pozabila... user posted image  ?

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2006 23:16:53   
GATA
user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2006 9:43:17   
Anonimen
Se spreminja zakon.
Bo sprejet enkrat ta mesec.
Bo spet vse na novo.

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2006 10:30:46   
GATA
IZVIRNO SPOROČILO: pikec0

Se spreminja zakon.
Bo sprejet enkrat ta mesec.
Bo spet vse na novo.

Ajoj, ajoj...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Odkrivamo IT smučarske destinacije te zime
To zimo je treba obiskati sončne avstrijske Alpe in italijansko Južno Tirolsko, Falkensteiner Hotels & Residences pa poz...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?