|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Placenta previa - predležeča posteljica
28.7.2005 19:54:45   
Minka Pobalinka
Oj..
Včeraj so na morfologijo postavili to diagnozo.. in sicer totalna placenta previa. G. je bila presenečena, da je do sedaj vse potekalo normalno in da nisem nič krvavela. Njen predlog je bil bolniška, počivanje, mene je pa kar groza :((:(( Ali je katera imala predležečo posteljico? Kako je potekala nosečnost, v kateren tednu je rodila oz. imela CR in kakšne težave so se med nosečnostjo pojavljale.

Lp, M
Neposredna povezava do sporočila: 1
28.7.2005 20:11:38   
tanaja*
Jst sem jo imela. Sicer ne vem, če "totalno" :zmeden:...
Delala sem do konca, do 7.meseca sem razstavljala pse (kjer tečeš), rodila točno na rok z naravnimi popadki, nič krvavela. :bravo::bravo:

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2005 20:15:47   
Minka Pobalinka
Tanaja ne vem, če si razumela.. ne spredaj ležečo posteljico, ampak tako, ki ti prekriva maternični vrat in onemogoča naravni porod in je potreben CR pa obstaja velika nevarnost da posteljica "poči"? A to si imela?

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2005 20:19:13   
tanaja*
Imela sem spredaj ležečo posteljico, ni mi pa nič omenjal CR. Rekel mi je, da je nevarnost, da mi prekrije MV, ampak je blo vse kul. Mogoče pa ni bla tok zelo predležeča. Je pa rekel, da imam zaradi tega tudi večji trebuh.

Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2005 20:28:00   
Minka Pobalinka
Ni to to, predležeča posteljica popolnoma prekriva maternični vrat. :(

tole:
http://folsomobgyn.com/placenta_previa.htm

Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2005 20:28:23   
Minka Pobalinka
http://folsomobgyn.com/placenta_previa.htm

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2005 20:31:22   
tanaja*
Pol pa ne vem:ups:. Vem samo, da mi je rekel, da imam predležečo posteljico.

Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2005 20:46:59   
tanaja*
Tukaj imaš link, ko sem jaz spraševala kaj to pomeni:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?=1&id=20301&idk=85

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2005 21:16:57   
Anonimen
Ja, spredaj ležeča ali predležeča posteljica je velika razlika. Predležeča pomeni avtomatično CR, ker prekriva ustje in se otrok ne more roditi, ker je posteljica pač pred njim.
Vendar ne vem, koliko si noseča. Ker se lahko še pomakne. Moja prijateljica je imela tako ležečo posteljicio dvakrat, pa se ji je obakrat potem premaknila in je rodila po naravni poti. Tudi ona bi morala po nasvetu zdravnikov počivati, ampak ni, ker je smotana. Imela je srečo. Ti kar lepo počivaj, pa bo vse v redu.

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.7.2005 22:07:48   
CatJa
Tudi moja prijateljica jo je imela, pa se ji je potem prestavila, tako, da je naravno rodila.

Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2005 22:08:17   
mimica
Tudi jaz sem imela diagnozo predležeča posteljica, vendar samo na desni strani.Sicer sem morala strogo mirovati, ampak zaradi popadkov v 25.tednu. Taka posteljica se lahko še spremeni do 27.tedna ali še bolj pozno, meni se je celo v 30. tednu. Rodila sem s CR v 37. tednu, zaradi močne krvavitve, ki ni bila posledica predležeče posteljice, ampak ker se je odluščila. Da pa se mi je posteljica odluščila pa je bil kriv padec. Ti samo lepo počivaj in ne hodi na kraje, kjer je daleč od bolnice, saj lahko začneš močno krvavet. Nočem strašiti, ampak vem iz bolnice, kjer sem ležala. Če boš počivala bo vse O.K. Enega :pujs: za srečo !

Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2005 22:28:25   
eva1
Pa to se lahko še vse dvigne, pri meni je bila v 21t predležeča, v 32 tednu pa spredaj ležeča! tako da ni še nobene panike za delat-mislim, da se lahko do 28 tedna še dvigne-prej pa itak ne pastavljajo tašne diagnoze! In če je v času PDP ja še vedno predležeča naredijo CR, ker drugače ne morejo poroditi!

Neposredna povezava do sporočila: 12
29.7.2005 13:25:17   
Minka Pobalinka
eva1, sem v 22 tednu, danes sem bila še enkrat na UZ... diagnozo je spet postavila :
placenta previa totalis... vprašala G, ki pravi, da se pri delnih previjah posetljica še dvigne, pri totalni pa je možnost zeloooo majhna.

Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2005 20:37:56   
Mirna*
Minka Pobalinka, v podobni situaciji,kot jo opisujes, je moja kolegica, noseca 22 t. Gineko. ji je rekla, da se posteljica lahko premakne in ce se, potem je mozen naravni porod, ce ne, je avtomatsko CR.

Neposredna povezava do sporočila: 14
30.7.2005 12:12:04   
cmokec
Moja mami je imela 3x tako duagnozo. Za prvič niso vedeli in je med vaginalnim rojevanjem krvavela, ker niso vedli, da je prehod neprehoden. Nato so hiteli s CR, a j bilo prepozno. Druga dva poroda sta bila oba CR, brez možnosti vaginalnega poroda.

Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2005 11:44:56   
bini
imela sem delno placento previo, diagnosticirano v 20. tednu ko sem krvavela... redno so me spremljali in pri 30. tednu se je odmaknila na rob- rodila sem naravno, na rok.
upoštevaj navodila, pojdi na bolniško, meni so prepovedali spolne odnose, tako da smo kar doooolgo abstinirali :(... ampak se je splačalo..
pa še to - če bereš o tem, potem si poglej tudi to kakšni majhni procenti so možni za zaplete in nikar ne skrbi preveč!
srečno :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?