Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 12:36:17
|
|
|
|
Sanija13
|
Pozdravljene, rada bi slišala vaše izkušnje glede tega (tiste, ki se imele to diagnozo-predležečo posteljico). Ali se bolj kot ne počivale (ležale v postelji), ali ste zmerno-malo gibale, predvsem, ALI STE DONOSILE DO KONCA??? Sem v 29.tednu nosečnosti, pred enim tednom sem bila v bolnici, ker sem precej zakrvavela, diagnoza placenta previa (posteljivca prekriva maternično ustje). Zdaj sem doma, stanje se je umirilo. Vendar me precej "muči", vse mi dol tišči, če sem malo na nogah, na smrt sem utrujena.... Imam še 2,5 starega sina, zato je vse še bolj težko... Dobila sem tudi injekcije za razvoj dojenčkovih pljuč, ker se lahko krvavitev ponovi in lahko prej rodim....Že prvič sem rodila v 32. tednu (razpok mehurja), zato sem toliko bolj zaskrbljena, ker vem kaj vse to s seboj prinese:( Hvala za vaše izkušnje, lep dan.S.
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 13:12:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Počivala, počivala, počivala. Sem šla pa potem 3 dni čez rok.
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 13:48:35
|
|
|
|
Sanija13
|
Njamka, ali si imela carski rez? lp
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 14:00:01
|
|
|
|
soncekray
|
Sanija 13, tudi jaz imam placento previo in sem v 29 tednu. Ugotovljena je bila na zadnjem pregledu pred 2 tednoma. Zdravnik mi ni nic posebej narocil mirovnaja al karkoli.. Niti ni omenil moznosti krvavitve, to sem pol na netu prebrala.. Edino kar je rekel je, da je se vedno moznost da se dvigne, ce ne, pa bom v najhujsem primeru imela carski rez. Drugac se pocutim super. Tud gibljem se normalno. Malo pazim pri dvigovanju. Glede na to pa da trenutno ne delam in imam dosti casa za pocivanje, mi ni hudega.. Naslednji pregeld imam 10.5. Upam, da bo do takrat vse okey. Drzi se. p.s. A si drugace med julijkami?
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 15:11:09
|
|
|
|
Sanija13
|
soncekray, ja, sem med julijkami :). tudi naslednji pregled imam 10.5.2010...zanimivo! Mene pa ful strašijo vsi pri tej placenti previi, da moram strogo počivat, pa tudi ko sem bila v bolnici zdaj, so mi ginekologi rekli počitek in mirovanje. Verjetno zato, ker sem krvavela...pač od primera do primera odvisno verjetno...Pa mene tudi kar matra vse skupaj...ko sem malo na nogah, se mi zdi, da mi bo "ven padlo vse skupaj", tako mi vse dol nekam tišči. A tebi se to ne dogaja? Lepo se mej.
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 16:13:00
|
|
|
|
soncekray
|
Hey.. Jaz sem po pregledu bila samo malo zaskrbljena glede carskega reza, pol ko sem pa sla na net brat o tem, sem pa bila cela prestrasena. V Slo nekatere baje dajo celo na strogo mirovanje v bolnico it. Jaz zivim v Luxemburgu in mi moj ginekolog ni glede tega rekel niti besede. Ko je delal uz je samo rekel.. o to pa ni vredu. Mi2 sva se seveda prestrasila da je kaj z otrokom. No pol mi je razlozil glede placente previe, da je otrok ok in se nekajkrat ponovil, da naj se nic glede tega ne sekiram, da bo v najhujsem primeru pac potreben carski rez. Tak da sem res malo zmedena in komaj cakam na naslednji pregled, da ga vse izprasam.. Vcasih imam obcutek, da me dol tisci. Ampak zdaj ko razmisljam za nazaj, ze dolgo nisem cutila tega. Se mi pa zdi, da nosim kr nizko. Je pa res, da jaz kr dosti pocivam. Skoraj vsak dan spim popoldan 2 uri. Mi taaak pase Poleg tega nic kaj takega ne delam. Vsak dan peljem psa na daljsi sprehod, skuham, malo stanovanje pospravim in to je to.. Mogoce probaj ti tud malo vec pocivat. Ceprav si predstavljam, da poleg majhnega otroka to skoraj ni mogoce.. Kje pa cutis brcike? Jaz jih vecinoma na levi strani v visini popka in velikokrat spodaj. Gori cutim sicer, ampak redko. Tak da se sprasujem kak to moje dete lezi Kdaj imas ti rok? Jaz imam 21.7. Ceprav po mojih izraacunih bo 16.7. Bomo videli kdo ima prav A si bila dolgo v bolnici?
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 16:38:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13 Njamka, ali si imela carski rez? lp Ne, je pa prišlo do zastoja pri porodu. O poteku poroda raje nebi. No, sej zdej je že mimo skor 2 leti. Sej bo, drži se.
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 22:45:54
|
|
|
|
Sanija13
|
Njamka, se opravičujem, če sem prveč radovedna...toda zakaj pa ti niso naredili carskega reza? Kak zastoj pri porodu? Če ne želiš, ti ni treba odgovoriti. Saj veš, da me zelo skrbi, kako bo.... Meni so rekli, da pri taki diagnozi ne rodiš, ker se dojenček med porodom zaduši, ker pač pride posteljica prva ven, pred dojenčkom. Razen če se ti seveda posteljica do konca nosečnosti nazaj dvigne. Lp
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 30.4.2010 23:05:33
|
|
|
|
soncekray
|
Sanija13 meni so tudi rekli, da ce se posteljica ne dvigne je edini mozen porod s carskim rezom. Tebe je strah carskega reza? Al tega da bi prehitro rodila?
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 1.5.2010 22:49:47
|
|
|
|
Sanija13
|
Soncekray, pozdravljena, rok imam 17.7.10. V bolnici sem bila 4 dni, krvavitev se je usatvila. Sem pa res precej zakrvavela. Ne, ni me strah carskega reza (no, malo je že neprijeten občutek), strah me je prezgodnjega poroda, ker vem kako je in koliko živcev ti gre. Katera tega ni doživela, si težko predstavlja... Ok, grem počivat, ker sem utrujena, se slišiva še. Javi se kaj. lepo bodi.
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 1.5.2010 22:56:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sanija13 Njamka, se opravičujem, če sem prveč radovedna...toda zakaj pa ti niso naredili carskega reza? Kak zastoj pri porodu? Če ne želiš, ti ni treba odgovoriti. Saj veš, da me zelo skrbi, kako bo.... Meni so rekli, da pri taki diagnozi ne rodiš, ker se dojenček med porodom zaduši, ker pač pride posteljica prva ven, pred dojenčkom. Razen če se ti seveda posteljica do konca nosečnosti nazaj dvigne. Lp Dvignila se je, glih za glih. Je pa šla potem preveč vstran,kar se je pokazalo pri porodu, ko se je ustavila v porodnem kanalu, srčni utrip je drastično padel. Pa že med samimi popadki je bil utrip nekam "čuden". No, sledilo je rezanje kot pri mesarju in vakum. Pol pa še po porodu so popustili šivi ,vneli tudi... nič kaj prijeten porod, kljub EA. Ampak zdej je že mimo, delamo že na drugem .
|
|
|
|
RE: Placenta previa(predležeča posteljica)! 2.5.2010 21:43:30
|
|
|
|
soncekray
|
Mene je tud strah prezgodnjega poroda. Ceprav ga nisem se dozivela, ga niti nocem. Glede carskega reza pa, seveda je neprijetno in bi si zelela naravnega poroda, ampak bom ze prezivela ce bo treba. Jaz imam rok 21.7, ceprav po mojih izracunih je 16.7. Sam se nisem hotela kregat z zdravnikom Njamka, to pa je najhujsi mozen scenarij. Me kr srh spreleteva ko tole berem. Glavno, da se je vse dobro koncalo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Nakupovanje prek spletaSplet.KaKaj za dojenčke in malčke bi najraje kupovali preko spleta?igrače (
56%)
oblačila (
18%)
plenice + vse za previjanje (
19%)
ostalo kozmetiko (
6%)
Število vseh glasov: 186Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!