|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Plačilo potnih stroškov
11.4.2008 13:00:45   
lara larissa
Pozdravljeni,

Zanima me če mogoče katera ve če je z zakonom določeno plačilo potnih stroškov in če je, koliko naj bi znašalo plačilo po kilometru?

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Plačilo potnih stroškov
11.4.2008 13:11:05   
piamaria
0,15 EUR a na KM imam jaz plačane potne stroške, posebaj niso določeni z zakonom, odvisno je od podjetja, ni pa jih več potrebno plačati, če nočejo...do 9 km (v obe smeri), pa niso plačljivi.

Pa mislim, da imam kar veliko no, v primerjavi z drugimi.user posted image
Za 60 km vsak dan dobim okrog 190 EUR- na mesec

(odgovor članu lara larissa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.4.2008 13:12:10   
Anonimen
jaz imam 0,29€/km.

(odgovor članu piamaria)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.4.2008 13:12:59   
lukec
Ja, po zakonu ti je delodajalec dolžan plačati potne stroške (torej prevoz na delo in z dela domov) pa tudi stroške v zvezi s službenimi potovanji. Višina pa v zakonu ni določena, ker se določi s posamezno kolektivno pogodbo. Torej, odvisno kje si zaposlena.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.4.2008 13:17:48   
Anonimen
Prevoz v službo dnevna karta za avtobus oz. vlak x 2 x število delovnih dni v mesecu. + karta za mestni bus(trolo). Za 100 km dnevno pride mesečno približno prevoza 280€.
Kilometrina za službene poti 0,29€ na kilometer.

< Sporočilo je popravil karin24 -- 11.4.2008 13:19:49 >

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.4.2008 13:18:21   
lukec
Ne bom pa trdila, da ni bil kakšen aneks sprejet in to ni več obvezno, bom še pobrskala.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.4.2008 13:19:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Ne bom pa trdila, da ni bil kakšen aneks sprejet in to ni več obvezno, bom še pobrskala.

Kolikor je meni znano je obvezno plačilo prevoza v 70% od najnižjega ponudnika(karta za vlak mesečna ali za avtobus), sam nism pa ziher.

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.4.2008 13:25:19   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: biba12

jaz imam 0,29€/km.

ma to maš verjetno plačano za potne stroške če greš kaj službeno s tvojim avtom, ker če ne je 0,15

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.4.2008 13:25:24   
lara larissa
 Najlepše vam hvala vsem. Pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.4.2008 14:09:58   
kristinaj
nam plačajo vozovnico za avtobus......

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.4.2008 14:38:33   
Strawberrie Cherrie
Jaz dobim 0.29€ za vse. Za obvezne tedenske sestanke, za službene poti (itak sem skoz na terenu), za seminarje itd...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.4.2008 14:42:59   
urška76
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Kolikor je meni znano je obvezno plačilo prevoza v 70% od najnižjega ponudnika(karta za vlak mesečna ali za avtobus), sam nism pa ziher.

60 % je po zakonu, več je pa lahko s kolektivnimi določeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.4.2008 15:55:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: urška76

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

60 % je po zakonu, več je pa lahko s kolektivnimi določeno.

A sam tolk?user posted image

Vidim da mam jst ful srečo glede tega.

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2008 16:52:51   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria
Pa mislim, da imam kar veliko no, v primerjavi z drugimi.user posted image
Za 60 km vsak dan dobim okrog 190 EUR- na mesec

a to imaš v eno smer 60km ali v obe ???

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2008 17:35:51   
Raho
Potne stroške določa uredba. Lahko se obračunava karta za javni prevoz, znižana kilometrina (če dokažeš, da javnega prevoza ni) ali normalna kilometrina. Višina kilometrine se spreminja glede na stroške naftnmih derivatov, ki jih  ob vsaki spremembi objavlja Petrol na svoji spletni strani.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2008 20:08:33   
Anonimen
Ponavadi najceneje za delodajalca.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2008 22:30:59   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Potne stroške določa uredba. Lahko se obračunava karta za javni prevoz, znižana kilometrina (če dokažeš, da javnega prevoza ni) ali normalna kilometrina. Višina kilometrine se spreminja glede na stroške naftnmih derivatov, ki jih  ob vsaki spremembi objavlja Petrol na svoji spletni strani.

lubica draga... tole pa že dolgo ne več, razen, če se sklicujete na kakšno staro uredbo in je po vaši kolektivni pogodbi user posted image

In ne mešat STROŠKOV za prevoz na delo in iz dela ter POTNIH stroškov, ki nastanejo takrat, ko delodajalec napoti delavca na službeno pot. user posted image

Vse o tem piše v Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo - tukaj:

http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1417

http://www.racunovodja.com/iskanje.asp?iskanje=poclankih&vpis=%20prevoz%20na%20delo

http://www.racunovodja.com/iskanje.asp?iskanje=poclankih&vpis=%20uredba%20o%20povračilu%20stroškov

http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=232

user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.4.2008 7:53:23   
Raho
No, kolikor sem jaz razbrala, gre za stroške prevoza na delo.

In sem se potem pogovorila s svojo računovodkinjo, pa sem videla, kako sem ga skiksala. Sam zadnjih nekaj mesecev nisem spremljala teh novih uredb.user posted image user posted image user posted image user posted image - mi ni bilo potrebno.

Sedaj sem ponovno razsvetljena.

Ja, po novem je 0,15 € za vsak prevožen km - Stroški prevoza na in iz dela ter 0,29 € za PS.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.4.2008 8:57:15   
Strawberrie Cherrie
No ja, jaz si še vedno pišem 0.29€ na kilometer. Ker si sama pišem potne. Niti na obrazcu za pisanje potnih stroškov nimam kje oznake 0.15€, tko da vse nabijem na 0.29€, pa dodam stroške za cestnino in stroške za pošto. Pa še vedno sem dobila točno tako plačano, kot sem izpolnila.user posted image
Zgleda da smo potnim stroškom prijazna firmauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.4.2008 9:23:00   
metuLJchy
drugače če imaš možnost poglej v Obrtnika (na sredini oranžne strani), tam vse take stvari pišejo (kilometrine, prehrana, minimalne plače, ...). Vsak s.p. ki je v obrtno zbornico včlanjen ga dobi

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.2.2009 17:05:30   
ssanja
mene pa zanima, če kdo ve kako je s plačilom potnih str za prihod na delo, če živim v tujini (italija).
pravijo da se stroški plačajo samo do meje, a moja služba je 50m od slo-ita meje.user posted image ..?!
hvala

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?