Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka Zdaj pa tuja farmacevtska podjetja zaposljujejo vse živo, od mikrobiologov, živilskih tehnologov, veterinarjev, celo biologo in faliranih študentov. In jih temu primerno tudi slabše plačajo. Lepo te prosim! Ena od teh vse živih sem jaz, pa še nekaj teh falirancev nas je v naši firmi. Pa cel kup veterinarjev imamo, ki so mimogrede veliko bolj uspešni in strokovno podkovani kot npr.farmacevti. Če imaš diplomo se nekako predvideva, da si strokovno usposobljen. In kdo bo vedel več o zdravilih, kot tisti, ki jih naredi? Mislim, da mag.farm. daje pri zdravniku vseeno večjo težo, kot kakšen drug naziv. In tisti izraz da hodi okrog "vse živo", slišiš največkrat od zdravnikov. Tudi ti ko prideš k zdravniku, pričakuješ dr.med., pa čeprav so dr.vet.med. po mojem mnenju tudi sposobni marsikaj zdraviti, glede na to, da zdravijo živali, ki ne znajo povedati, kaj jim fali. Če si brihten, si lahko drvar pa zdravila prodajaš.. nope, ker zakon zahteva vsaj univ.izobrazbo medicinske oz. farmacevtske smeri. V nadaljnem besedilu so šele navedene ostale izobrazbe, drvar ni med njimi. Jao tvojim podrejenim s šefico in takim razmišljanjem . Sem še bolj hvaležna, da sem v tujem podjetju zaposlena, ne pa v domačem, kjer imajo tako mišljenje o ljudeh. Ne vem če je kje napisala, da je z domačega podjetja. Dvomim da je. In napisala si, da rabiš vsaj z univerzitetno izobrazbo, torej še mag ali dr, temu primerno pa mora biti tudi plačilo. Tudi če imaš doktorat, te ne bodo plačali nič bolje, kot nekoga brez doktorata. Se pa strinjam s Putko, plače so tu nekje. Za sovražen prevzem, pa boste najbrž morali seči precej globlje v denarnico. Nisem pa vedela, da so produktni vodje tako slabo plačani. 1600 evrov za tako pozicijo...je po mojem mnenju odločno premalo. Je pa tako, kako se je kdo sposoben pogajati.
|