|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pitje tablet
13.9.2007 14:47:28   
Sibil_
Zanima me, kako pijete tablete?
Jo pogoltnete, jo zgrizete, imate raje sirup?user posted image

Jaz imam srečo, ker me je mama navadila na pitje tablet že od majhnega in mi to ne predstavlja težave, ampak ne vem pa, kako postopat pri sinovih oziroma kako ju tega naučit.

Kakšen predlog-kako ste ve naučile otroke pit tablete oziroma kako jih vi pijete?

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pitje tablet
13.9.2007 14:56:06   
piščanc
mi smo kar pri sirupih. pa jih na srečo rada pogoltneta. če je pa tableta v prahu dam pa v šprico.

jaz sicer nimam problemov, ampak se mi ne zdi sploh ne OK jih učiti sedaj, kako goltati.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2007 14:59:11   
taška30
Tablete se NIKOLI ne zgrize. Veliko tablet ima na površini namreč poseben film, ki npr. preprečuje da se tableta raztopi v želodčni kislini, ampak šele v črevesju. To velja tudi za tablete s podaljšanim sproščanjem (antibiotiki na 12 oz. 24 ur), kjer je film narejen tako, da se učinkovina počasi in kontrolirano sprošča 12 oz.24 ur.
Če jo zgrizeš, prelomiš, je njen učinek uničen oz. oslabljen. Niso vse take, veliko pa in tega ponavadi ne veš.

Tableta se spije s čimveč tekočine, vsaj 2dcl, da se lažje raztopi.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2007 15:50:21   
kofetek2010
Tavečjega smo nekak navadli na tablete - sicer jemlje le Claritine po potrebi, te pa so itak čist mičkene. Drugače pa že zelo zelo dolgo ni bil bolan... kakšnih 5, 6 let že zihr ne. user posted image

Tamali pa je zadnjič imela AB v kapsulah (na 6 ur!) in ene 4 dni sem ji še odpirala kapsulo in jo mešala v Nutello (da ni imela tolk grenkega okusa), pol sem ji pa skrila celo kapsulo v grozdje - tega pa itak samo mal pregrizne in kr pogoltne. user posted image

meni osebno pa je muka goltat tablete, sploh kak konjski Amoksiklav - spijem zraven zihr pol litra vode. user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2007 20:21:42   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: jana73
pol sem ji pa skrila celo kapsulo v grozdje - tega pa itak samo mal pregrizne in kr pogoltne. user posted image

ha ha ta je dobra.

naš pa lepo poje tud grenak prah, če ga zmešam s pikovitom

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2007 20:32:42   
Sibil_
Ne saj nisem mislila ju sedaj navajat-iščem nasvete za kasneje.PA sploh ne vem kako se tega kdo loti-sem pomislila da pride še komu info prav.

Mah, se bomo sekirali ko bo cajt.Hvala za odgovore.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2007 22:35:02   
Magi*
nimam izkušejnj z otroci, smo pa našemu kužiju tableto zapakirali v poli salamo in jo je pojedel. prvih parkrat. potem pa je sam poli pojedel, tableto pa ven pljunil. kasneje smo ugotovili, da mu s sladoledom bolj teknejo.user posted image user posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?