Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 18:28:49
|
|
|
|
duhica
|
Kaj pa grlo? Če je vneto, je lahko škrlatiinka.
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 20:36:43
|
|
|
|
Tejči
|
Tako kot ti opisuješ, je imela Mia poleti in sicer je imela škrlatinko. Meni je zdravnica prvo rela, da ni škrlatinka, ker nima driske in nobenih drugih znakov, vendar je čez 2 dni tudi drisko dobila, ki je tudi hitro minila, še v tistem dnevu. So se ji pa potem po kakšnem tednu ali dva začeli nohtki luščit.
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 20:37:40
|
|
|
|
Seven*
|
A je dobila kaksna zdravila? Kaj je potem zdravnik rekel?
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 20:38:04
|
|
|
|
Tejči
|
Aja, pa vročino je imela vse dni-do 39 in ji je padla samo do 37,5, potem pa spet narasla.
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 20:43:52
|
|
|
|
Tejči
|
Kolikor se spomnim, je dobila antibiotik (mislim, da ospen), pa calpol in svečke proti vročini. Najboljše, da se gresta jutri pokazat zdravniku in če bo slučajno rekel, da ni nič posebnega, zahtevaj, da vzamejo kri in vodo. Meni je zdravnica namreč do konca trdila, da ni škrlatinka, potem pa...
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 20:48:15
|
|
|
|
eya
|
Če gre res za škraltinko, potem bo dobil antibiotik, ker jo povzroča ena bakterija. Pri škrlatinki so tiste pikice rdeče, če pa jih pritisneš, pobledijo.
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 21:44:27
|
|
|
|
Seven*
|
Kaksna ideja?
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 21:48:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko da je škrlatinka. A ima kaj malinast jezik? To je tudi značilno? Pa če bi kaj bruhal pred dnevom ali dvema, tudi. Sicer je pa škrlatinka angina s pikami, zdravi se isto kot običajna angina. Ne sme pa divjati, ker so lahko posledice na srcu in ledvicah. Kaj pa tita šesta bolezen ali katera že? A niso tam gtudi izpušlčaji? ker obstajata peta (ta je samo pri dojenčkih) in šesta. Ali pa je obratno. Ja, šesta je samo pri dojenčkih, torej bi ta lahko bila peta.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 10.1.2007 21:51:20 >
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 21:53:34
|
|
|
|
Anonimen
|
lahko da je škrlatinka. sploh če bo pik jutri še več, če ga bo začelo bolet grlo. najbolj da ga pele k zdravniku in nardijo bris grla. je ista bakterija k angina samo se razvije naprej. dobit more obvezno ospen! naša je mela vročino po enmu dnevu 39 in čez! vse ranice po telesu so se ji zagnojile, na koncu se ji je olupla koža iz dlani in podplatov. ta bolezen je zelo nevarna in more mulc saj en teden al pa 10 dni mirvat in nič divjat ker lahko pusti posledice na srcu! tako da pejte se prepričat. je pa hec tudi to, da je lahko bris negativen ampak je vseen škrlatinka. saj pr nsje blo tko!
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 21:56:35
|
|
|
|
Seven*
|
Bomo jutri videli. Me skrbi. A bo se Ema dobila?
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 21:58:30
|
|
|
|
Anonimen
|
ema skoraj gotov ne bo dobila če je škrlatinka. dojenčki ne zbolevajo za njo, glede na to da jo dojiš pa sploh ne. moja tavelka je mela k je bla tamala stara 2 meseca al še manj in sem bla čist panična pa je reku dohar da še ni vidu dojenčka s škrlatinko, da je clo nenavadno da jo ima dvoletnica, ponavadi obolevajo starejši otroci!
|
|
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 22:02:24
|
|
|
|
Seven*
|
Hvala Lara! Malo si me potolazila..
|
|
RE: Pikice po celem telesu.. 10.1.2007 22:04:53
|
|
|
|
Anonimen
|
ni panike. sam zutri ga res pelji k zdravniku, sploh če bo več pik. pa spremljaj vročino, da ti čez noč ne zakuha. moja je kr naenkrat tko da sem jo mogla hladit pa calpol ni nič pomagal, sem mogla moža nagnat po svečke. pol je blo pa ok!
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?