Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Peugeot 307 SW vs. Megane break? 15.7.2006 20:48:48
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Ojla. Me je pooblastil, naj postavim tole vprašanje. Razmišljava o nakupu novega avtomobila, odločava se med Peugeotom 307 SW in Meganom break. Kakšne imate vi, vaši znanci, sorodniki,...izkušnje z enim ali drugim? Se kateri od njiju pogosto kvari, je kakšna stvar bolj "šlampasto" narejena, je kaj, kar ni praktično? Aja, še podatki...zdaj bomo imeli prvega , sledil bo verjetno kmalu še kakšen, prostora za hišne ljubljenčke v avtu ne potrebujemo (jih nimamo), vozek je pa kar velik, če ga ne razstaviš (Quinny 3xl comfort). Za vse informacije se predvsem že vnaprej zahvaljuje
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 15.7.2006 21:38:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Megane
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 15.7.2006 22:03:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi imamo Pegout-ja eno leto in smo full zadovoljni Diesla pa z uno panormsko streho al karkoli tist pac je K odpres je v avtu full svetlo Aja, pa v prtlajzniku je dovolj prostora za quinnyja in prtljago Skratka, cool je LP
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 15.7.2006 22:10:22
|
|
|
|
Jacqueline
|
Ko smo kupovali nov avto je bil v ožji izbiri tudi Peugeot 307 sw, meni se zdi odličen avto, sploh ona streha mi je zelo všeč. :)
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 8:44:04
|
|
|
|
@lina
|
Megane, imamo ga že dve leti in smo ful zadovoljni. Imamo enega smrkolina, en je na poti... Edino, kar nama ni všeč in bi se zaradi tega mogoče prej odločila za npr. senica, je to, da nima zadaj treh ločenih sedežev, ampak je zadnja klop taka, da sta dva sedeža ob strani, sredina je pa dvignjena. Zakaj je to problem? Če želiš imeti avtosedež na sredini, ni stabilen, ker ne pade "v luknjo". Če ima pa avto tri sedeže, lahko postaviš avtosedež v kateregakoli, tudi na sredino. Smo poskušali, naš smrkolin je ful užival, ko je bil na sredini in je vse videl pred sabo, ampak zic res ni stabilen, zato smo ga prestavili nazaj na stran. Saj potem, ko bosta dva, bosta itak morala biti vsak na svoji strani, ampak dokler je eden, bi pa šlo tako, pa v meganu ni šlo. Ne vem pa kako je s sedeži pri peugeotu. Lahko pa ti povem, da sva se z možem enkrat pripeljala pred peugeot avto hišo z meganom in hotela probat peugeota 307 sw. Prvo vprašanje prodajalca je bilo - zakaj bi ga pa hotela menjat? Avto sva probala, ampak nisva našla nič, kar bi naju tako pritegnilo pa megane tega ne bi imel (seveda je odvisno od opreme, midva imava praktično vse, razen tempomata). Razen res mogoče panoramska streha pri peugeotu, ta je res fensi.
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 11:25:36
|
|
|
|
Mateja82
|
Peugeot 307SW men je zelo zelo všeč sploh ker ima tako dobro panorama streho. Izkušnje z avtom nimam ampak enkrat sva šla z mojim na testno vožnjo, in nama je bil zelo všeč. Upam da si ga bomo lahko enkrat privoščili.
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 11:44:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri Peugout-ju so zadaj vsi trije sedeži ločeni in lahko vsakega posebaj ''podreš''. Ta srednji ima celo tako narejeno, da podreš dol naslonjalo in ima ''luknje'' za pijačo pa en predalček še (bom pogledala, če imamo kje slikano). Nam to full prav pride, kadar ne gre vseh 5 kam, da podremo ta srednji sedež in naštimamo tja Lunin boks, ki je v prtlajžniku, da ji piha klima, pa še vidi nas in ji je fajn Pa mislim, da so vsi trije sedeži enaki, da ni ta srednji nič drugačen. Pa varnostni pas potegneš ven iz strehe, pa ga zapneš na obeh straneh. Aja, pa zadnji sedeži se dajo pomikat naprej in nazaj in malenkost nagnit (da ne sediš pokonci, ampak lahko tudi zaspiš, se pa ne podrejo čisto). Pa ta predal pri sopotniku na armaturni plošči je hlajen oz. se segreva (kakor imaš pač klimo naštimano), tko da maš poleti lahko pijačo hladno Če te pa kaj tehničnega še zanima, moram pa fotra vprašat
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 11:56:49
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Ojla. Vsem hvala za odgovore . Streha in stoli so mi res všeč. Stoli so vsi enaki, ja, tko da je to res prednost, pa da se jih sem ter tja premetavat, pa tut stolček se da verjetno na sredino dat, kot pravi @lina! Me pa zanima, RibicaRR, a se vam je kaj pokvarilo? Eni se pritožujejo, da imajo Peugeote pogosto na servisu? Kaj pa pri vas, @lina, imate kakšne težave z Meganom? Mateja82, midva greva drug teden na testno vožnjo z obema, Meganom im Peugeotom, da bova primerjala. Ampak pomoje ne bo bistvene razlike . Jacqueline, kateri avto ste pa vi na koncu kupili? Hvala, hvala, hvala za pomoč
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 12:12:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, v tem letu kar ga imamo, ni bil še na servisu. Edino ena luč nam je crknla pa je šel tja zamenjat, ker ni znal, drugače pa vse tako kot mora bit
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 12:27:37
|
|
|
|
G in T
|
Najbolje je, da oba dobro testirata. Pa ne mislim na vozne zmogljivost, ampak na uporabnost. Če že imata voziček, ga vzemita s seboj in ga dajta v prtljažnik, bosta videla, če se kaj matrata, če ga je potrebno popolnoma zložiti. V glavnem dodobra preverita vse elemente uporabnosti. Ne gledati preveč na lepoto. Poglejta, kako se pripne otroški sedež, če imata isofix pritrditev, kako dobro deluje klimatska naprava, ker otrok v teh vročih dnevih potrebuje dobro prezračevanje. Kako enostavno se izklopi sovoznikov airbag. Predvsem glejta na uporabnost vozila. Glede pokvarljivosti je pa tako. Modela obeh znamk se lahko kvarita, odvisno kakšnega dobiš. Kot pravijo, eni imajo težave, drugi spet ne. Pri renaultih so predvsem dizelski (DCI) motorji problematični. Predvsem prvi izdelki. Sedaj naj bi te napake že odpravili. Če kupujeta novega, imajo novo paleto dizelskih agregatov. Peugetov ne poznam tako dobro, kakšnih velikih problemov z motorji (dizelskimi) pa naj ne bi bilo. Sem pa slišal za kakšne druge tehnične napake. Ampak to je seveda spet slišal-rekel. Sam ne dajem veliko na to. Meni osebno sta oba všeč, po zunanjosti, sam bi se odločil za Renaulta, ampak predvsem zato, ker so mi Renaulti bližje. Bi pa ob nakupu pomislil tudi na prostornejšega Scenica. Ne se preveč zagnati z nakupom, da ne bo kasneje kakšnih težav. Samo na veliko testirati.
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 12:41:19
|
|
|
|
@lina
|
V dveh letih, kar ga imamo, je bil do sedaj le na rednih servisih. So pa ti kar pogosti, saj na leto delamo 35.000-40.000 km, saj se mož dnevno vozi v službo v LJ (150 km v obe smeri). No, prehitro sem rekla - enkrat je bil še na servisu zaradi ene cevke pri vbrizgu (strošek 20.000 SIT + delo), je pa dieselski motor, 1.9 dci. ampak pokvarljivost je res relativna. ostale znamke niti ne poznam tako, ker sva od nekdaj zvesta renaultu, in pri renaultih je znano, da v določenih serijah znajo kakšne napake zagreniti življenje. Vsekakor priporočam nakup avta še v splošni garanciji (torej mlajši od dveh let, če že ne novega). Sodelavka je kupila laguno, rabljeno, ena izmed prvih serij teh ta novih, in v pol leta, kar jo imajo (tista trimesečna garancija je vse prehitro minila), so jo imeli že vsaj 5x na servisu. Možev sodelavec ima tudi približno enako staro laguno in je tudi na njej menjal že vse, kar je možno zamenjati... Jaz trkam po mizi, megane nam res dobro služi...
|
|
|
|
RE: Peugeot 307 SW vs. Megane break? 16.7.2006 13:29:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče še to-če te skrbijo okvare, imaš pri Meganu pod določenimi pogoji tudi možnost 4letne splošne garancije.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 17.7.2006 7:41:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?