|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Petrol nameraval prevzeti še terjatve pisarne...
31.1.2011 14:44:53   
pety78
Kopirano z maila...


Ne dvomim v inteligenco bralcev Financ, ampak bom vseeno poskušal karseda plastično orisati nastalo situacijo, da bi lahko čim več Slovencev razumelo, kako bizarnemu nategovanju državljanov smo priča. Faza 1: državljani A, B in C redno točijo gorivo na Petrolu, ki je v večinski državni lasti. Za natočeno gorivo plačajo trošarino in DDV (keš se zlije direktno v državno kasico prasico). Tudi marža, ki jo Petrol zaračunava za svoje storitve, se v obliki celoletnega dobička razdeli med lastnike (levji delež dobi spet država). Državljani A, B in C torej s tankanjem na Petrolu 2x prispevajo svoj denar v državno blagajno: preko DDV in trošarin + preko dobička, ki ga Petrol vsako leto ustvari.

Faza 2: država denar, ki ga državljanom A, B in C odžre preko Petrola, DDV in trošarin, nameni (recimo) za gradnjo avtocest. Brez javnih razpisov in s familijarnimi domačijskimi povezavami si posel razdelijo domači gradbinci na čelu z SCT. Posel je izrazito škodljiv za državljane A, B in C, saj ga preplačajo za min. 2 milijardi EUR. Nihče pravzaprav ne ve, kam je ta denar izginil, nihče ga niti več ne išče.

Faza 3: redke preostale delujoče državne inštitucije (UVK pod Soršakom) začenjajo opozarjati na nepravilnosti, Zidar in pajdaši se znajdejo na zatožni klopi (Čista lopata).

Faza 4: Zidar in kompanija najame najdražje slovenske odvetnike, da bi jih le-ti na slovenskih sodiščih oprali krivde in da bi se njihova požegnana kraja davkoplačevalskega denarja veselo nadaljevala dalje po starem, business as usual. Zadeva dobro kaže, še posebej, ko leta 2008 nastopi nova vlada, katere glavni maneken je več kot pripravljen igrati vlogo Zidarjevega osebnega odposlanika v Libiji.

Faza 5: nastopi kriza. Gradbinci cepajo kot muhe. Denarja ni, fenomenalni posli v Libiji in Rusiji so pod rahlim oklepajem. Drage odvetnike pa je vseeno potrebno plačati, sicer se lahko zgodi, da bodo ugledni direktorji (Ivan, Hilda, Črnigoj) celo obsojeni zaradi svojih rabot in pristali v čuzi. Kar bi bilo seveda popolnoma nesprejemljivo, saj bi se s tem zamajal ustaljeni udbomafijski red stvari. V nacionalnem interesu je, da se dokaže nedolžnost naših poštenih gradbincev. Postopki pa so že v teku in Čeferin kljub vsemu ne dela na IOU pobotnice. Managerska prioriteta 1: zagotoviti denar za odvetnike, vse ostalo lahko počaka. Toda kje denar dobiti ? SCT je tik pred prisilno poravnavo, Vegrada ni več, Primorje crkuje...

Faza 6: denar je na voljo v nekaterih dobrostoječih državnih podjetjih. Recimo...e, recimo v Petrolu. Kljub vsemu bi bilo preveč sumljivo, če bi se SCT-jevi odvetniški računi plačevali direktno iz Ministrstva za pravosodje. Petrol tudi sredi krize dela dobiček, na račun državljanov A, B in C, zato mu odkup odvetniških terjatev ne predstavlja nobenih resnih težav.

Sklepna faza 7:
državljani A, B in C z denarjem, ki ga pustijo na Petrolu, posredno plačujejo odvetnike, ki na sodišču zastopajo tiste iste ljudi, ki so jih v zadnjih 20 letih okradli za min. 2 milijardi EUR. Državljani A, B in C torej s SVOJIM težko prisluženim denarjem plačujejo tako kriminalca, ki jim že 20 let krade, kot njegove odvetnike, ki se ga trudijo obdržati na svobodi, da bi lahko kradel še naprej.

Reakcije državljanov
A, B in C pa so različne:
- državljan A še naprej tanka na Petrolu, ker ne razume, kaj se pravzaprav dogaja. Slovenska ofca, od njega ni in nikoli ne bo za pričakovati ničesar.
- državljan B sicer razume, kaj se dogaja, ampak je v tej državi itak že navajen vsega hudega ("kradlo se je in kradlo se bo"), zato se mu ne ljubi spremeniti svojih bencinskih navad. Še naprej toči na Petrolu, pri čemer občasno benti sam nase, na pofukano državo, na vse skorumpirane odvetnike in politike. Potencial za spremembe, ampak še ne povsem odločen.
- državljan C se je odločil. Sicer razume, da bo do pravih sprememb še dolga in težka pot, ampak ne pusti se več ****i. Tisto, kar lahko naredi tukaj in zdaj, bo naredil. Tam, kjer je možno udbomafijašem pripreti pipco, iz katere se napajajo z njegovim denarjem, jo bo priprl. Petrol je zanj do nadaljnjega na šit-listi.
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vašega prijateljstva.
Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne. Če bi se radi odjavili z liste prejemnikov, osebno obiščite ali pokličite pošiljatelja in ga povabite na pijačo!
"V svojem življenju igraš glavno vlogo! In le, če se sama dobro počutiš, lahko kaj dobrega storiš tudi za druge."
- Anna Johannsen -


_____________________________


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Petrol nameraval prevzeti še terjatve pis...
31.1.2011 14:51:12   
TomTaylor
Malo mi je vseeno lažje pri srcu, ker vem, da tudi Hilda tanka na Petrolu, tako da ima ona za razliko od mene svojo skledo poscano.user posted image

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Petrol nameraval prevzeti še terjatve pis...
31.1.2011 20:47:20   
Nika v službi
Že nekaj let, še preden se je vse tole začelo, tankamo izključno na Agipu. Predvsem iz razloga kvalitete goriva. Preverjeno (saj veš, od kod).user posted image

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Petrol nameraval prevzeti še terjatve pis...
1.2.2011 8:22:37   
kalbo
Avtor tegale zapisa pozablja, da v teh dobrostoječih državnih podjetjih dela tudi večji del slovenskega srednjega sloja, ki bi ob propadu ostal na cesti. Kradljivci bi lepo odšli nekaznovani, nasankali bi ga pa ravno ti ljudje. To je pa še tretja dimenzija, ki jo avtor tegale sestavka pozablja.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Petrol nameraval prevzeti še terjatve pis...
1.2.2011 8:56:01   
TomTaylor
jz bom pa mal črnega humorja vnesla:

Pride Hilda k prijatelju Zidarju pa reče: UUUAAAAA kako pa to, da maš ti tako veliko denarja, pa ferarija, pa nekih hotelov...

Pa ji odvrne Zidar: A vidiš tisti most. Pa reče Hilda: Ja. Pa nadaljuje
Zidar: No tist most bi mogu bit dolg 78metrov dolg je pa samo 70metrov pa širok bi moral biti 25 metrov je pa samo 20 metrov.

Pa Hilda zamišljeno gleda in tako sta se razšla.

Pa čez nekaj časa Zidar vrne obisk Hildi pa vidi, da ima deset_ Ferarijev, sedem Lamborginijev, ogrmno vil po celi Dolenjski in Gorenjski, najboljše hotele. Pa jo Zidar vpraša: od kod tebi tolk denarja?

Pa mirno odvrne. A vidiš tiste Celovške dvore?Pa reče Zidar: Ne.

In nadaljuje Hilda: No, tam bi morali stat.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 1.2.2011 8:57:14 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Punkcija IVF
Vitaebella

Ali je bila punkcija v postopku IVFa boleča?

Da (12%)

Ne (4%)

Zelo (2%)

Ne, ker sem bila uspavana (4%)

Ne, ker sem pred postopkom vzela protibolečinsko zdravilo (2%)

Nisem bila na umetni oploditvi (76%)


Število vseh glasov: 318

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!