|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Peticija - prosim podpišite
1.8.2006 11:03:04   
pety78
Prejšnji teden je bila v državnem zboru sprejeta novela zakona, ki spreminja klasifikacijo izobrazbe, ki se pridobi na VSŠ, ki je po novem 6. stopnja. Verjetno ste že vsi slišali kaj o tem.

To, da bodo vsem, ki so trenutno v teku izobraževanja, ga končujejo ali so končali na VSŠ, odvzeli sedmo stopnjo in jo spremenili v šesto, je nezaslišano. Večina jih študira ravno zato, da lahko obdržijo delovna mesta, za katera potrebujejo to 7.stopnjo ali zato, da bi napredovali. Nemalo je takšnih, ki so 6. stopnjo imeli doseženo že pred vpisom na VSŠ, danes končujejo študij in imajo zopet samo 6. stopnjo.

Bolonjske reforme so neizbežne in mogoče niti niso napačne. Vendar upam, da se strinjate z mano, da vsi tisti, ki so vpisani v VSŠ programe, končajo svoje šolanje pod vpisnimi pogoji, ki so zagotavljali 7.stopnjo. In vsi, ki so že končali, obdržijo, kar so dosegli.

Prosimo vas, pripišite svoje ime na spletni strani peticije in nam pomagajte.

http://www.peticija.info/index.php?option=com_mospetition&Itemid=144&func=sign

http://www.peticija.info/index.php?option=com_wrapper&Itemid=145

Več info o novem zakonu:
http://www.mvzt.gov.si/index.php?id=233&tx_ttnews[tt_news]=4582&tx_ttnews[backPid]=94&cHash=7c3113a118

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Peticija - prosim podpišite
1.8.2006 11:32:42   
asso
Pomoje ni dovolj podpisati peticijo, ampak je treba podpisati na Upravnih enotah... jaz sem dobila naslednje po mailu:

Predsednik DZ-ja France Cukjati je sporočil, da so izpolnjeni pogoji
    za zbiranje 40.000 podpisov za referendum o visokem ąolstvu.

Podpisi se bodo zbirali od 1. do 30. avgusta. Kot je znano, je
    pobudnica ątudentka Visoke ąole za upravljanje in poslovanje, Joľica
    Ribič, v torek v drľavnem zboru vloľila skoraj 2.000 podpisov v
    podporo pobudi za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma, saj se
    podpisniki ne strinjajo z novelo, ki izobrazbo, pridobljeno na
    visokih strokovnih ąolah, zniľuje s sedme stopnje na ąesto.

Cukjati je namenoma izbral najbolj neugoden čas zbiranja (to je med
    počitnicami). Lahko bi vsaj podaljąal zbiranje podpisov na 45 dni, pa 
    ąe to ni storil.

Do sedaj smo dokazali, da nam ni vseeno. Dajmo, ąe enkrat stopimo
    skupaj zberimo teh 40.000 podpisov!!!

www.peticija.info

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2006 11:45:43   
iva01
evo me sem že na seznamu..

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2006 12:31:32   
Anonimen
sploh ne vem kako si prasci upajo to naredit.. jaz sem se vpisala na VSŠ, kjer so mi garantirali 7. stopnjo.. če bi hotela imeti 6. stopnjo bi se šolala le dve leti, za šolnino dala okoli 500.000 sit.. tko sem pa 4 leta hodila na faks, šolnine sem plačevala pa čez 1.000.000..

kdo hudiča mi bo sedaj vsaj ta denar povrnil, če že ne vseh živcev in matranja pri izpitih??????????????????????? user posted image

user posted image   user posted image  

aja, pa še naj kdo reče, kao da stopnja je ista.. plače so precej nižje.. sej zakaj pa hodimo na faks?? zaradi veselja ali zaradi višje plače???

(odgovor članu iva01)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2006 11:24:00   
ameli
Jaz sem se pravkar vrnila iz Upravne enote. Tam izpolniš obrazec, potrdijo tvoj podpis in potem moraš sam poslati na naslov ŠO.

Tudi jaz pravkar končujem VSŠ (manjka diploma). Za šolnino sem zapravila celo premoženje, da o vloženem času sploh ne govorim. Najbolj me skrbi to, da bo moj delodajalec hitro izrabil priložnost in mi me ne bo dal v primeren tarifni razred. Sedaj imam 6. stopnjo (višjo šolo) in bom skoraj 100% tudi po opravljeni diplomi zaradi tega zakona prejemala isto plačo. Vprašanje tudi,kaj bo z obljubljenim napredovanjem?!
Bljek, bljek Zupan!! Fuj te bodi!

Vse ki imate 5 min časa vas prosim, idite podpisat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2006 11:46:45   
asso
Ja, na Upravno enoto je potrebno it izpolnit obrazec in podpisat, nato pa potrjenega z njihove strani poslati na študentsko organizacijo slovenije.

Ni dovolj, da se v računalnik vpišete pod peticijo, ker ni več peticija, ampak podpora volivca pobudi za zakonodajni referendum proti uveljavitvi zakona o spremembah zakona o visokem šolstvu.

Če vam je kaj za vašo izobrazbo pojdite na upravno enoto izpolnite in pošljite.

Lp asso

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2006 12:10:07   
KIRA
uh, hvalabogu, da nisem jaz nič študirala, pa se mi sedaj ni treba sekirat. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?