|
Petek, dan za metek :))) 11.3.2005 14:59:28
|
|
|
|
tjaga
|
Dan je bil bleščeč in soncen kot ze dolgo ne. Pokrajina je tekla mimo avtomobilskih oken kot v lepo posnetem filmu in cesta je, ceprav ovinkasta dopuscala hitro voznjo. Noga je pritiskala na plin in potem sem zapeljal cez blag ovinek in pred mano se je nenadoma pojavil policaj z loparckom in mi kazal, naj ustavim. Vedel sem, da sem vozil veliko prehitro za takole lokalno cesto. "A lahko vidim vaso voznisko?", me je vprasal. "Je nimam", sem odgovoril. "So mi jo vzeli, ko sem napihal cez dovoljeno mejo." "A lahko vidim prometno dovoljenje?", je tecnaril dalje. "Ga nimam", sem rekel. "Ta avto ni moj. Ukradel sem ga." "Avto je ukraden ?" je policaj izbuljil oci. "Tako je", sem odgovoril. "Ampak ce malo bolje razmislim, se mi zdi, da je prometna tule v predalu. Videl sem jo, ko sem dajal pistolo vanj." "Pistolo imate v predalu ?" "Seveda, gospod policaj", sem bil prijazen. "Tja sem jo dal potem, ko sem ubil zensko, ki je bila lastnica tega avta. Njeno truplo je v prtljazniku." "TRUPLO je v PRTLJAZNIKU ?" se je čudil policaj. "Seveda!", sem odgovoril. Policaj je potem, ko je to slisal, poklical po pomoc. Minilo je nekaj kratkih minut in potem je pripeljal se en policijski avto in iz njega so izskocili policaji in obkolili moj avto. Njihovi pogledi so bili grozeci in odlocni. Eden od njih, ocitno je bil sef, se je obrnil k meni "Lahko vidim vaso voznisko?" "Seveda", sem rekel. tule jo imate. "Je veljavna, veste..." "cigav avto je to ? " je vprasal sef. "Moj je, gospod", sem rekel. "Tule je prometna." "A lahko cisto pocasi odprete predal, da vidim, ce je pistola v njem?" "Lahko, gospod", sem rekel. "Ampak nobene pistole ni v njem. Pravzaprav je prazen. Nicesar ni v njem." "A lahko odprete prtljaznik", je vztrajal policaj. "Receno mi je bilo, da je truplo v njem..." "Ni problem," sem rekel. "Lahko odprete prtljaznik. Odklenjen je. "Nobenega trupla ni v njem..." "Ne razumem", je rekel sef. "Policaj, ki vas je ustavil, je rekel, da ste mu rekli, da nimate vozniske, da je avto ukraden, da imate pistolo v predalu in da imate truplo v prtljazniku... "Oh ja", sem odgovoril, in ta laznivec vam je verjetno rekel tudi, da sem vozil prehitro..." :kava::kuza::kava::kuza:
|
|
|