|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Peklenska noč
16.11.2005 9:33:15   
Anonimen
10 let sem upala da n bom nikoli več slišala glasu v moji glavi, ki mi pravi, da si želim umreti. 10 let sem verjela da sem se ga za vedno rešila. Potem pa je včeraj spet prikorakal na plano v vsej svoji veličini in bolečini.
Prestrašila sem se...... strah me je da me bo spet uspel prepričat da je bolje umreti kot se boriti za življenje....
Jokala sem  vso noč..... borila sem se z glasom, pa je vedno zmagal on.. v vsakem poskusu je dobil igro.
Danes se vlečem kot megla in upam, da bo vseeno prišel trenutek ko bom spet sama sebi zaupala in verjela. Upam... vendar globoko v sebi ne verjamem..... Ker poznam moč obupa... ker  občutim težo kamna v mojem srcu.......in se sprašujem zakaj..... zakaj jaz? zakaj je to drugim ljudem prizanešeno? S čim sem si zaslužila da sama sebe prepričujem da je bolje umreti?
Ne razumem......
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Peklenska noč
16.11.2005 9:36:24   
Anonimen
OJOJ..TO PA NI FINO. ZAKAJ PA TO? TI GRE HKAJ NAROBE V ŽIVLJENJU?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2005 9:42:16   
Anonimen
Ne obupuj. Če ti je uspevalo 10 let, potem JE pot.
Kaj je s tabo? Povej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2005 10:05:22   
Anonimen
Poskusi odpravit tvoj egoizem.Nisi samo ti nesrečna,ne dogajajo se samo tebi grde stvari,ozri se naokoli,če te seveda zanimajo tudi drugi in ne samo ti.
Na tisoče nesrečnežev je med nami ki zelo zelo slabo živijo in nekateri se sploh ne pritožujejo:ali so še vedno optimistični(kar je pozitivno)ali pa tako otopeli,da nimajo več moči razmišljat:ZAKAJ PRAV JAZ.
Nobena težava ni tako grozna da se je ne da rešit.Sama jo ne boš treba bo poiskati pomoč v kakršnikoli obliki.Zberi vso svojo moč in si jo poišči to bo že prvi korak iz teme.
Lahko jo najdeš v strokovni pomoči zakaj pa ne v cerkvi in veri?
Kjer koli samo da ne boš sama z svojo težavo.
Življenje je samo eno predragoceno da bi ga kar tako stran metali,ker pač zaidemo v težke razmere,ne splača se ga končat kar tako ker ta trenutek ne vidiš izhoda.REŠITEV JE VEDNO JE BILA IN BO SAMO POISKAT JO JE TREBA!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2005 10:24:51   
BigWhale
Ko si rezes zile moras vedeti, da jiih je potrebno rezati od zapestja proti komolcu... Ne okrog zapestja. To zadnje je samo za vzbujanje pozornosti, nic drugega.

Mnja, priblizno tako kot takale sporocila. :)

Pogovori se s tisim, ki ti je najbljizji.

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2005 12:43:18   
simone
Danes ponoči ti prva pokliči ta glas in mu povej, da če njemu ni kaj prav, naj sam umre, da pa je tvoje življenje lepo, da te čakata in potrebujeta otroka (če ju imaš) in da z njim ne boš zgubljala časa. Daj si slušalke na uho in na glas poj. Življenje je eno samo, izkoristimo ga.

(odgovor članu BigWhale)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2005 15:30:36   
zoya_
Vsem se dogajajo slabe stvari v življenju... ampak potrebno je malo volje za življenje pokazat in se ne smilit samemu sebi. Upanje umre zadnje, to sem sama izkusila, ko sem gledala vsak dan umirajočo mamo v bolnišnici. Podiral se mi je svet, delček mene je umiral z njo... ko je odšla, se mi je sesu svet, nisem vedela ne kje ne kam. Pa sem se pobrala. Živim sedaj zanjo, ona mi je namreč omogočila življenje na tem svetu, vsega kar vem, me je naučila... tudi tega, da upanje umre zadnje in da nikoli ne smemo izgubiti volje...

Tako da... vzem se v roke... ne metat puške v koruzo... Življenje je lepo, klub slabim stvarem. Enkrat mi je ena modra oseba rekla: Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra, nauči se kaj iz nje... Verjemi mi, da za slabimi pridejo tudi dobre.... In res je... prihajajo tudi dobre...

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2005 19:38:05   
muki1
Zoya ti je zelo lepo napisala. Poišči pomoč, če ne strokovno, pa pomoč prijateljev, sorodnikov....

Big whale, zdaj si me pa zelo razočaral, veš. Ljudje so zelo različni in različno se spoprijemajo s težavami, različno se znajdejo v življenju. Saj si že slišal za depresijo?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2005 19:51:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BigWhale

Ko si rezes zile moras vedeti, da jiih je potrebno rezati od zapestja proti komolcu... Ne okrog zapestja. To zadnje je samo za vzbujanje pozornosti, nic drugega.

What the ****?!?!

(odgovor članu BigWhale)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2005 20:05:43   
Anonimen
Draga anonimna!
Ne vem, kako se počutiš, niti pod razno ne. Predlagam ti čimprejšnji obisk psihiatra, saj ti samo ta lahko pomaga, ker depresija se lahko zdravi.

Zavedat se moraš, da na svetu ne obstajajo tako hudi problemi, da bi bilo vredno zaradi njih končati svoje življenje. Maj ti rečem samo to, da pomisli na tiste, ki te imajo radi in kako bi jim bilo hudo, če bi se to zgodilo. Starše, brate ali sestre, partnerja, mogoče celo otroka, prijatelje,...
Jaz osebno menim, da je samomor najbolj egoistična stvar, ki jo lahko nekdo naredi, in ja, govorim iz lastnih izkušenj, saj je moja stara mama naredila samomor. In vem, kaj je s tem naredila vsem nam, predvsem pa moji mami, ki se že itak zdravi za depresijo.

Mene vedno spravi v dobro voljo misel, napisana nekje v Mostah, na steni: Nasmehni se, nekdo te ima rad! Tudi tebe anonimna.
Pa še nekaj, samomor je trajna rešitev začasnih težav. Želim ti veliko sreče in prosim poišči si pomoč, naj te ne bo sram.

Ljudje, ki pa nimate razumevanja in čuta za človeka, pa raje zadržite svoje bedaste komentarje zase! Depresija je namreč bolezen, ista kot npr. diabetes ali karkoli podobnega. Vam na znanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2005 20:45:54   
Anonimen
Mogoče bi bilo dobro, če bi napisala kaj več. Jaz sem preživljala podobno, zato si mislim, kako ti je, ker sama nisem bila daleč od smrti. Pa se vedno najde pot ven. Če boš kaj več napisala, kaj v življenju te tako muči, ti bom mogoče znala kaj več napisat. Pa tudi tebi bo pomagalo, da boš začasno odložila malo bremena s svojo izpovedjo.
Moram pa še to komentirat, da mi ful ni všeč to razglašanje samomora za egoističnega. Ok, vedno nekoga s tem dejanjem prizadaneš, samo kaj pa to, da so drugi egoistični, ker ti ne pomagajo, ko si v stiski? Samomorilec (potencialni ali udejanjeni) vedno išče pomoč, vedno daje znake, da je nekaj narobe, pa ponavadi tega nihče ne opazi... No ja, pač spet moja izkušnja, zato lahko to tud rečem, vsaj zase. Jaz sem dajala konkretne znake o svoji samomorilnosti, pa sem kasirala samo posmeh in ignoranco. Dobesedno. Če bi mi uspelo, bi bila pa jaz tista ta grda, egoistična in ne vem kaj še. No ja, ratal se mi je izkopat... Anonimna, tudi tebi lahko uspe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2005 20:58:33   
Anonimen
Ja Tašonka, ker vem, da to leti name, ne morem mimo. Kar sem jaz napisala ti ni všeč, tist beden komentar par postov zgoraj te pa ne moti?

Pa sem tud povedala, da ne govorim neki na pamet, temveč sem to izkusila na lastni koži. Moja stara mama je bla sama, 15 let je bla že sama, bla je depresivna, ja. Dobro, jaz sem bla takrat stara 14 let, ko se je to zgodilo. Sam neki ti povem, niti slučajno ni nihče kriv za to, ker ni opazil njenih znakov. So ljudje takšni in drugačni. Ona se je zdravila proti depresiji, pa vendar je znake za samomor kazala celo življenje, celo tok, da je po mojem že niso več resno jemali. Ko je bla moja mami majhna, je mama zagrozila, da se bo vrgla v reko in je mami sredi noči z dvema mlajšima bratoma zanjo hodila po mestu in jo prosila, naj tega ne stori. Na starost, pa je storila prav to, naredila je samomor. Bilo mi je grozno hudo, moja mami je zapadla v še večjo depresijo, vendar vem, da ji ne bi mogli pomagati. Če ne bi tega storila takrat, bi pa naslednjič. Vem kako je zgubiti nekoga na tak način, tudi dobrega prijatelja sem izgubila tako.  In ja, meni se zdi to precej egoistično. Egoistično do tistih, ki ostanejo, tistih, ki žalujejo in se sprašujejo zakaj.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2005 21:21:20   
Anonimen
Sorry, če si to vzela osebno, ker ni bilo tako mišljeno. Spomnila sem se pač, da sem že tisoč in enkrat slišala eno tako glupo izjavo, kar pa ne pomeni, da sem se zdaj nate osebno obesila. Če bi se, bi te omenila poimensko in te po možnosti še citirala. Ok, kakor se komu zdi, ti pač tako čutiš, jaz sem bila pa na drugi strani in gledam na vse skupaj drugače. Jaz sem čutila to na svoji koži, pogovarjamo se pa o tem, da si ti sam samomorilen, in tega ti nisi čutila (na srečo), temveč tvoja stara mama. In poleg vsega sem še poudarila, da govorim na podlagi lastne izkušnje.
In ja, so me zmotili tudi kaki drugi zgornji komentarji. In če se zapičim v istega, kot si se ti, Hothien - ne zdi se mi umestno dajati inštrukcij, kako učinkovito napraviš samomor, ker anonimna tega ni prosila. In da pokomentiram še to - ja, najbrž je res to vzbujanje pozornosti. Tudi to je eden izmed načinov, kako samomorilni ljudje iščejo pomoč, pa če se komu to še tako butasto zdi.
No, pa da povem še to - ja, vsem ljudem se dogajajo grde stvari, vsi so kdaj nesrečni, ampak nekateri se znajo s tem spopast, nekateri pa ne. Mogoče, ker pač ne znajo, ne zmorejo, ali pa se jim je nakopičilo toliko, da ne zmorejo več. Tudi tu ni umestno govoriti o egoizmu in o tem, da bi se lahko ozrla malo naokoli, če bi jo seveda zanimal še kdo drug. Vsakemu je njegov problem zelo velik. In njegov problem je njegov lasten problem, ne glede na to, da so vedno ljudje, ki trpijo še bolj in vedno tisti, ki trpijo manj. Je njegov problem in njega boli. In da začneš resno razmišljat o samomoru, je ponavadi teh problemov nakopičenih že ogromno, sam pa ne najdeš poti ven, ne moči, da bi si pomagal...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2005 21:40:04   
Anonimen
No, jaz sem si to vedno tako predstavljala. Ko recimo nekdo pomisli na samomor, da dokler še ima v glavi to, da ga bo pa nekdo pogrešal in da bo zaradi tega nekomu zelo hudo, takrat tega ne stori.
Ko pa stvari pridejo tako daleč, da razmišlja samo še o sebi, nič več o tistih, ki bodo za njim ostali, je pa to res hudo.
Kar se pa tiče egoizma, mam občutek, da me nisi čist razumela. Samomor se mi zdi egoistično dejanje, gledano iz moje strani. Kdor je to izkusil na lastni koži, že ve o čem govorim. Vsaka smrt ljubljene osebe je grozna izkušnja, vendar izguba na tak način.... Težko razumeš, če tega ne doživiš. Men je blo takrat blazno hudo, sem bila zelo navezana na mamo in sem jo mela zelo rada, ampak da sem jo zgubila na tak način. In ko sem videla, kaj je s tem storila moji mami.... To je tisto, kar sem hotela s tem povedat.
Je pa moje mnjenje, da tako dejanje zahteva ogromno moči, in res si ne predstavljam kakšne muke mora doživljati človek, predno to stori.
In problem je ravno v tem, kar je napisala tudi anonimna, da tal človek, ki je nagnjen k samomoru, se težko pozdravi popolnoma. Sama anonimna pravi, da je po 10 letih tako depresivna in 10 let je trajalo, da je spet pomislila na to.
Če je to klic na pomoč, kako ji naj pomagamo, kot da ji povemo, da naj razmišlja o tistih, ki jih ima rada in naj si resnično poišče pomoč. In upam, da bo našla moč, da se bo izkopala iz tega, da bo spet zagledala sonce. Ker ja, po dežju vedno pride sonce. Za vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2005 22:43:48   
Nasy
najtežje je reči nekomu pomagaj mi..ker, ko si na tleh, ne zmoreš..morda upaš, da bodo drugi opazili, da ne zmoreš..tudi jaz ne razmišljam o samomoru kot egoističnem dejanju...že res, da so ljudje, ki ostanejo za tabo ampak, kje so ti ljudje, ko jih potrebuješ..ljudje, ki te imajo tako zelo radi, bi morali videti, da je nekaj narobe..no, nikogar ne obsojam, tu je zelo očitno, kako različno lahko razmišljamo ljudje.
DRAGA ANONIMNA, upam, da se bo našel nekdo, ki ti bo znal pomagati, ki bo videl tvoj ugasli žarek v očeh, ki te bo znal objeti in ti ponudil ramo, na katerem se boš lahko zjokala..to pomaga, čeprav samo začasno. A tudi to je lahko dovolj, da se stvari začnejo obračati na bolje. Vem, kako je, ko se boriš sama s sabo, ko najraje nebi stopila več med ljudi..mene v takih dneh včasih kolegica dobesedno izvleče iz hiše čeprav sem takrat jezna nanjo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2005 9:43:42   
tanikaa
draga anonimna.  če se sama ne moreš izkopati iz depresije je edina pot, ki vodi v boljše življenje obisk psihijatra. samomor ne reši ničesar. tistim, ki ostanejo za tabo povzroči samo dodatne probleme. strinjam se z hothien: samomor je trajna rešitev začasnih problemov.

gorzen pa mi je post od BigWhale. dragi moj, si kdaj živel z osebo, ki je celo življenje grozila s samomorom? si se kdaj boril par let, da bi to osebo odvrnil od tega dejanja? je kdaj tebi ljuba oseba dvignila roko nase? ne? jaz sem vse to izkusila. verjemi mi, nič hujšega se ti ne more zgoditi.  in kljub moji pomoči, kljub temu, da sem moža vodila k psihijatru je to naredil. in kaj je pustil? mene in otroka. in rabila sem 4 leta, da sem se izkopala iz tega. vendar ne čisto. kajti čisto nikoli ne pozabiš, nikoli ne preboliš. nekaj vedno ostane. in naj ga obsojam? ja, verjetno bi ga morala. po drugi strani pa...kaj jaz vem...

ti pa greš in daješ take nesramene nasvete. če ne moreš pomagati vsaj ne škodi. podaj roko za pomoč, ali pa se raje obrni in pojdi stran. vsaj večje škode ne narediš. malo več razumevanja za sočloveka bi verjetno rešilo vsaj nekaj ljudi, ki so nagnjeni k samomoru. jaz sem poskusila, a mi na žalost ni uspelo.

draga anonimna. prosim te, poišči pomoč, ker jo nujno potrebuješ. saj ni nič takega če greš k psihijatru. mene ni sram povedati, da že 7 let hodim tja, da iščem pomoč, da se trudim za svojo srečo. kajti če sem srečna jaz, je lahko srečen tudi moj otrok in moj partner, in seveda vsi ostali ki me obkrožajo.

zato pa pogumno in čimprej k zdravniku. veliko je stvari in oseb za katere je vredno živeti. vse najboljše. lahko pa mi pošlješ tudi zasebno sporočilo, če ti lahko kakorkoli pomagam.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2005 14:00:41   
Anonimen
Tašonkane kritiziraj besed drugih lepo prosim,če ne veš o čemu se gre.
Jaz sem si privoščila besedo egoizem zato,ker mi je pomagalo,da sem se ozrla naokoli in videla,da so drugi še na slabšem.Tako sem si pomagala ven iz tunela depresije.
Toso bile besede  iz lastnih izkušenj,ki mi še vedno pomagajo,kajti depresijo se ne da kar tako pozdravit,traja.
,vsake toliko časa pride na dan.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
18.11.2005 2:00:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Poskusi odpravit tvoj egoizem.Nisi samo ti nesrečna,ne dogajajo se samo tebi grde stvari,ozri se naokoli,če te seveda zanimajo tudi drugi in ne samo ti.

Iz tegale ni videti, da si bila ti depresivna in da ji karkoli svetuješ iz svoje izkušnje, ter da si si ti na tak način pomagala. Jaz v tem vidim nesramnost, če se osredotočiš predvsem na drugi del drugega stavka. Drugič mogoče še zraven pojasni to, kar si šele po mojem komentarju, da bo malo drugače izpadlo.

Hothien, ja, zdaj malo bolj razumem tvoj vidik, zakaj se ti zdi egoistično. Z mojega vidika gledano je pa pač ravno obratno, ker sem bila na drugi strani. Drugače sem pri večini ljudi dobila občutek, da s tako izjavo poskušajo samo iti po liniji najmanjšega odpora (v bistvu v komunikaciji s tistimi, ki tega še niso storili oz. jim ni uspelo), da sebi operejo vest, češ, s tem je moja "obveznost" do tebe končana, za vse si ti kriv, ni ti treba stati ob strani... ena ali več stvari od naštetega, kakor pri komu. Saj ne vem, če sem se dobro izrazila, da bo razumljivo, kaj hočem povedat.
Se pa tud meni blazno dopade tvoj stavek, da je samomor trajna rešitev začasnih težav.

Mene pa še vedno zanima, kaj je z anonimno. Se kaj bolje počutiš? Napiši kaj več, kaj te žre. Mogoče bolj konkretno. Saj vem, da je težko, ampak vsaj poskusi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
18.11.2005 8:42:52   
Anonimen
Se je oglasil stručko iz psihiatrije!!!!user posted image
Včasih sladke besede ne pomagajo ampak bolno dušo še bolj spravijo v sa obup in samopomilovanje.In to naj bi potem bila pomoč na duši bolni osebi?
Zame je bila pomoč:da gre drugim še slabše,pa vseeno gurajo naprej.
Včasih je potrebna ostra beseda in ne božanje,oziroma vsporedno oboje.
To je to,če ti ni jasno pa še kaj vprašaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
18.11.2005 9:40:14   
Anonimen
Ma Neva po svoje kr prav. Mene pa zlo moti, ko pravite, da so krivi svojci, da morjo to spregledat in taki osebi pomagat. Ni vedno tako, ne kaže vsak znakov. Velika večina samomorov se zgodi kar tako, iznenada in potem se vsi sprašujejo, kaj mu je blo, je mel ja tko dobro družino, pa službo, pa niso mel denarnih težav, itd. Dostkrat je vzrok samo v psihi in nima nikakršne "materialne" podlage. In je včasih zelo težko, če ne celo nemogoče uvidet in spoznat klic na pomoč, ker nihče ne bo prišel do tebe in rekel: "posluši, jaz sem pa depresiven in tuhtam, da bi naredil samomor, dej mi pomagaj".
Zato ne govorit neki na pamet, če ne veste kako je to, kako je če ti ljubljena oseba naredi samomor. 11 let je že odkar mame ni, pa jo pogrešam, sam sem pa tud jezna na njo. In kot najstnici se mi je večlrat sanjalo o njej in sem jo v sanjah samo to spraševala: ZAKAJ? ZAKAJ? ZAKAJ? In s tem moramo zdej mi živet. Ona se je rešila, mi moramo pa živet naprej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.11.2005 19:44:39   
Anonimen
Ne rečem, da neva nima prav, samo nesramna ji ni treba bit. In ne, neva, ne rabim bit noben stručko iz psihiatrije, da razberem tvojo nesramnost, ki se je zdaj pojavila že drugič. In ne, res ujčkanje in božanje in podpiranje pri smiljenju samemu sebi ne pomaga, nesramnost pa ravno tako ne, je treba poiskati srednjo pot.
Sicer pa nisem jaz tukaj tista, ki rabi nasvete, ampak anonimna. Kar jaz rabim zase, mi je vse jasno in ne rabim tebe nič spraševat. Pa hvala za ponudbo. Če pa bom vseeno kdaj kaj rabila, bom pa javno na forumu vprašala, tudi druge. Boš pa dobrodošla, da svetuješ.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 18.11.2005 19:46:43 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?