|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Patronažna služba
3.1.2008 17:46:40   
mojca83
Pozdravljene!
Prosila bi,če je katera imela podobno situcijo in mi lahko svetuje.
Sem iz MB in me zanima kako je tukaj z patronažno med. sestro, ki te pride obiskat še pred rojstvom user posted image ? Na stalnem naslovu me namreč ne bo našla, za začasnega pa nihče ki je prisrojen za to, ne ve?user posted image  Živim namreč v stanovanju s fantom, ki je tu prijavljen tudi samo začasno.
Kam se to lahko sporoči?
Zanima me še tudi ali mora biti user posted image  nujno piijavljen z mamo na stalnem naslovu in kaj "prinese" če ni, oz. je prijavljen z očetom?

Hvala za pomoč, lep pozdrav vsem!!

Aja, pa srečno 2008!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Patronažna služba
3.1.2008 17:49:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mojca83

Pozdravljene!
Sem iz MB in me zanima kako je tukaj z patronažno med. sestro, ki te pride obiskat še pred rojstvom user posted image ? Na stalnem naslovu me namreč ne bo našla, za začasnega pa nihče ki je prisrojen za to, ne ve?user posted image  Živim namreč v stanovanju s fantom, ki je tu prijavljen tudi samo začasno.
Kam se to lahko sporoči?
Zanima me še tudi ali mora biti user posted image  nujno piijavljen z mamo na stalnem naslovu in kaj "prinese" če ni, oz. je prijavljen z očetom?

Da te pride obiskat še pred rojstvom slišim prvič, po rojstvu pa itak v porodnišnici poveš naslov, kam naj pride.

(odgovor članu mojca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2008 17:52:35   
Anonimen
Pri nas te tudi pride obiskat šele po rojstvu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2008 17:54:12   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: mojca83

Pozdravljene!
Kam se to lahko sporoči?

Da te pride obiskat še pred rojstvom slišim prvič, po rojstvu pa itak v porodnišnici poveš naslov, kam naj pride.

po novem ti pripada obisk pred rojstvom. Probaj poklicati v zdravstveni dom v katerega spadaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2008 17:55:28   
Anonimen
po novem ti pripada obisk pred rojstvom. Probaj poklicati v zdravstveni dom v katerega spadaš.

ooops, oprpsti, nisem vedela. Kaj pa dela na obisku pred rojstvom? Resno sprašujem.

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2008 17:55:40   
san
hm, jst tud prvič slišim, da pred rojstvom. po rojstvu jim pa itak v P poveš kje te bodo dobili.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2008 18:28:11   
Anonimen
Poslala sm ti ZS. Čekiraj.user posted image

(odgovor članu mojca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2008 18:35:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: san
hm, jst tud prvič slišim, da pred rojstvom. po rojstvu jim pa itak v P poveš kje te bodo dobili.

V Mariboru je navada, da se nosečnice obiščejo še pred rojstvom, da se svetuje o porodu in o otrokovih prvih dnevih.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2008 18:39:51   
PBJ
V Mariboru je navada, da se nosečnice obiščejo še pred rojstvom, da se svetuje o porodu in o otrokovih prvih dnevih.

Ja, že pred skoraj tremi leti je bilo tako, ko sem bila prvič noseča.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2008 18:48:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Tako je bilo že pred 12imi leti, ko se je rodila moja sestrica. Ima pa patronaža drugačen sistem v Mariboru, kot pa v Ljubljani.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2008 18:58:39   
Anonimen
Ahh...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2008 19:50:48   
eya
Pokliči v ZD, ki so pristojni za vašo soseko, pa se zmeni s patronažno službo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2008 20:53:53   
Naja30
Če nisi prijavljena na naslovu, kjer živiš, poveš v P, da ne rabi patronažna hodit na naslov, kjer si prijavljena. In ti rečejo, da potem pa moraš sama poklicat patronažno. Tako da ti kar sama pokliči.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.1.2008 21:40:38   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: shorty

Ni samo po novem tako - velja že najmanj 4,5 let user posted image  Iz prve roke: http://med.over.net/forum5/read.php?156,3414503

Pa še ena moja izkušnja: http://med.over.net/forum5/read.php?156,3414837

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.1.2008 21:53:33   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
velja že najmanj 4,5 let user posted image   

Pardon user posted image : 2,5 let user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2008 22:30:48   
lelaval
IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Tako je bilo že pred 12imi leti, ko se je rodila moja sestrica. Ima pa patronaža drugačen sistem v Mariboru, kot pa v Ljubljani.

Aspirinčica - drži, pa ne drži. K meni je prišla patronažna le v 3. user posted image  pred porodom. Torej 10,5 let nazaj, ko sem 1. rodila, pa je ni bilo. Pa v 2. tudi ne.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2008 22:39:57   
Ines.
Jest sem pa nekje prebrala, da praviloma patronažna mora en obisk opraviti pred rojstvom user posted image . Po rojstvu pa pride pregledat oba, mamo in user posted image . No, sem prav prijetno presenečena, da se to celo nekje izvaja. Mene pa zanima, a kje patronažne pogledajo tudi mamice (šivi, maternica, čišča, prsi)? Mene namreč (Kranj) ni noben pogledal, samo vprašala me je, kako se počutim? 

Zdravi otroci, srečna mamica.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2008 22:56:17   
lelaval
Mojca 83 - sem pozabila napisat - pri G povej točen naslov, kje živiš, da te bo tam patronažna obiskala. Za obisk po porodu pa v porodnišnici še enkrat preverijo podatke. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.1.2008 12:19:14   
Bonnie_RR
V Celju se to tud izvaja. Mene je januarja 2006, en mesec pred porodom tud prišla pogledat patronažna sestra. Je pa kar prišla na naslov, ki ga je imela moja G, ni prej nič klicala. Me je s tem seznanila že G na enem izmed zadnjih pregledov, tako da sem jo lahko nekako pričakovala.
Vprašaj, kako je s tem pri vas svojo G in ji pač povej, kam naj te pride obiskat.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.1.2008 12:46:23   
bina30
Mojo kolegico je obiskala, ker živi dejansko tam, kjer je prijavljena. K meni pa ni prišla, ker živim pri fantu (neprijavljena). Pa da ti povem, nič ne boš zamudila, če ne bo prišla k tebi, ker se mlade mamice o vsem zelo dobro poučimo že v nosečnosti in ti ona nič novega ne pove. Kolegica je rekla, da je bil obisk čisto odveč.
Po porodu pa sam pokličeš patronažno, če nisi prijavljena, da ve, kam priti. Meni je na prvih dveh obiskih pogledala prsi, šive, čiščo... malega pa je previla, zrihtala popek, na zadnjem obisku pa ga je okopala. Poklicati jo moram še nekje med 4. in 5. mesecem, da bova predebatirali zadeve o prehrani 8kaj mu lahko začnem dajati...)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.1.2008 14:36:46   
Naja30
bina, ni res, da nič novega ne pove. Naša patronažna je malo starejša gospa in je marsikaj življenskega povedala. Če ne drugega,ti tudi tehtnico pusti, da otroka tehtaš in vidiš, koliko poje. In če te kaj zanima, jo lahko kadarkoli pokličeš in ti pove ali pride še isti dan. No, meni je kar pasalo, da nas je prišla pogledat. Ker lahko si ne vem kako poučena, je v praksi le malo drugače in vsaka novopečena mamica je malo zmedena na začetku.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.1.2008 11:51:11   
marelicaa
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

bina, ni res, da nič novega ne pove. Naša patronažna je malo starejša gospa in je marsikaj življenskega povedala. Če ne drugega,ti tudi tehtnico pusti, da otroka tehtaš in vidiš, koliko poje. In če te kaj zanima, jo lahko kadarkoli pokličeš in ti pove ali pride še isti dan. No, meni je kar pasalo, da nas je prišla pogledat. Ker lahko si ne vem kako poučena, je v praksi le malo drugače in vsaka novopečena mamica je malo zmedena na začetku.

Kakor kje. Vem da so kolegici in svakinji svetovali glede prehrane, da otročku se s tem omili krče, pa še kar nekaj podrobnosti. Meni  pa je povedala to kar sem že v brošurah in knjigah prebrala (glede prehrane res nisem). Še ko je dobil pikice po ritki- predvidevala sva da plenični izpuščaj, je delovala zmedeno.
Nekatere imajo tudi več izkušenj.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.1.2008 16:30:51   
katra55
Zanima me še tudi ali mora biti nujno piijavljen z mamo na stalnem naslovu in kaj "prinese" če ni, oz. je prijavljen z očetom?

Meni so na UE rekli da mora biti otrok prijavljen na istem naslovu kot mati.

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.1.2008 19:10:06   
petea
Mojca83, user posted image  je lahko prijavljen na tvojem ali partnerjevem stalnem naslovu.
V porodnišnici boš morala navesti naslov, kjer bo otrok stalno prijavljen, in kdo je nosilec tistega gospodinjstva (npr. otrokov oče, dedek, stric ...).

Če z otrokom nista prijavljena na istem naslovu, boš morala, če boš ti urejala njegove osebne dokumente, imeti zraven na UE pisno soglasje partnerja, da ti dovoli urejanje dokumentov. Drugače bi namreč po naši zakonodaji lahko ugrabila lastnega otroka. user posted image

Kako je pri raznih vlogah (otroški dodatek ipd.) pa ne vem, ker sva midva z dragim potem vedno navajala njega kot vlagatelja, da ne bi priletela še kakšna takšna bistra. 

Ah, ja, pa pri prečkanju državnih mej lahko ima starš, ki uradno živi na drugem naslovu, probleme, če nima zraven soglasja drugega starša, da mu dovoli prečkanje meje z vajinim otrokom.

Verjetno pa ne moreš uveljavljati statusa samohranilke, če živita z otrokom na dveh naslovih. Jaz ga ne uveljavljam in zato ne poznam podrobnosti glede tega.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.1.2008 20:14:34   
mojca83
Petea hvala.
Midva z otrokom bova prijavljena na skupnem naslovu, ne bova pa prijavljena skupaj z otrokovim očetom. Stalni naslov mislim namreč. Začasni naslov igra kakšno vlogo?user posted image  Kje in kako se pa prijaviš kot samohranilka?user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

sindarin

če bi se vam dohodek zmanjšal za 20%, bi zmanjšali vrednost nakupa igrač za priložnosti kot so rojstni dan, Miklavž, Božiček?

da (58%)

ne, bi varčeval pri drugih stvareh (23%)

ne (7%)

ne vem (12%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!