|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasenje kravic - kdaj?
10.10.2010 9:33:13   
natasarobi
Pozdrav!

Naš mali je star malo čez 2 meseca in me zanima ali je že čas, da ga dajem na trebuh za pasenje kravic in sicer na tla?

Na trebušček ga dajem samo na svoja prsa in tam lepo glavico obrača.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasenje kravic - kdaj?
10.10.2010 9:33:57   
natasarobi
Še to: kako je pravilno? Da ima rokice naprej ali ob telesu? Kako pa nogice - pokrčene?

thx

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2010 9:50:34   
nusi
živjo.
Ne vem kako je po pravilih, ampak naš je imel roke pokrčene, tako, da se je opiral na podlakti, pa mogoče mal naprej (nazaj jih ni zategoval), z nogicami je pa skos neki brcal, vem samo, da naj rite ne bi dvigoval. Pediatrinja je rekla, da je ok.
Me pa zanima kdaj se dvignejo z iztegnjenimi rokami, naš je namreč začel sedaj pri 4,5 m roke stegovat naprej, kot da se hoče povlečt in mu ne rata, ampak men se to zdi kontra od dvigovanja user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 10.10.2010 9:53:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2010 11:21:40   
Hope2
Kravice je začel past od prvega obiska patronažne. Takrat mi je pokazala kako in rekla, naj ga po previjanju (ne vsakem) za par sekund pustim v položaju pasenja. S časoma pa naj podaljšujemo, ampak zaradi refluksa ga nismo nikoli dolgo puščali, največ 1 minuto, zato pa večkrat na dan. Pri 2,5-3,5 mesecih je že ornk pasel-lepo držal glavo, pri 4 meseciv je že probal rokice stegovat in se dvigovat.
Nogice ni imel nikoli pokrčenih ampak ravne in je tudi brcal, rito na tleh, rokice pa hm težko opisat. Ne preveč naprej in ne preveč nazaj ob telesu. Poglej si slike na netuuser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2010 14:09:38   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Še to: kako je pravilno? Da ima rokice naprej ali ob telesu? Kako pa nogice - pokrčene?

Seveda, daj!
Pri 2m se bo opiral na komolce. Za pravilno pasenje kravic mu malo potisni rito navzdol proti podlagi (v primeru, da jo dviguje). Nekje po 4m pa začnejo pasti kravice z iztegnjenimi rokami in počasi se tudi začnejo stegovati za igračkami (seveda ne vsi naenkrat).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2010 21:44:35   
janapan
na trbušček se daje že zelo zgodaj tudi če za par minutk. tako namreč utrjuje hrbte mišice. mamice delajo ful zmotno ker mislijo, da njihov otrok pač ne mara bit na trebuščku ker se pač ko še ne more dobro past kravc na trbuščku dere....ampak to je potrebno za razvoj. No in pol so otročički več al manj na hrbtu in v naročju in pri 6 mesecih so vsi zaskrbljeni zakaj ne pasejo kravc in se ne obračajo....

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2010 22:07:56   
constanca
ja, cim veckrat pa po malo. Pritozevanje na zacetku bo, potem pa vse manj. Pri nas je pomagalo, da sva se tudi midva ulegla na trebuh poleg njega in potem se je nehal pritozevat. To mi je svetovala patronazna, ker sem rekla, da noce pasti kravic.

Sicer pa janapajan, prav imas. 

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2010 8:39:55   
kristinaj
jaz ju nisem nikoli dajala pasti kravic, razen ko sem ju oblačila in je bilo potrebno oblekico zadaj zapet.. s 3m sem ju dala na tla na puzzle peno in tam sta delala kar sta hotela.....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2010 20:30:50   
parga
Natašarobi, moja tamala, ki je prav tako stara 2 meseca in pol, pase kravice že kar nekaj časa. Jaz sem jo v ta položaj dajala skoraj od samega začetka, saj mi je petronažna rekla, da je to ok.
Je pa res, da je ne puščam dolgo v takem položaju -  samo za par minutk - mi sicer sama pove kdaj ima dost :)

Uglavnem, ti ga kar lepo dajaj kravice past in tako kot je že ena napisala... mogoče mu na začetku ne bo fino, ampak sej se bo navadil.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2010 21:03:14   
m_o_i
mamice delajo ful zmotno ker mislijo, da njihov otrok pač ne mara bit na trebuščku ker se pač ko še ne more dobro past kravc na trbuščku dere....ampak to je potrebno za razvoj

otrok, ki ogromno poliva oz. z refluksom trpi na trebuscku in se zato dere. meni tudi ni blo jasno, zakaj tako trpljenje na busiju, dokler mi niso na kliniki povedali, v cem je stos.
zato smo pac pocakali, da je refluks izzvenel in pasemo kravice sele kak mesec - pa mislim, da bo vseeno v fejst dedca zrastu user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu parga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?