Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Gina Moške riti, egocentrične. ....Žal. Krive so pa ženske. Žal. Maš prav. Ampak žalostno je to, da moški kljub letom in zrelosti nikoli ne vidi, ne dojame, ne doraste. Potem, torej, ne moremo govoriti o neki zrelosti. In zopet smo zaključili, da je večina de`cev egocentričnih. In medtem, ko ste nič hudega sluteč krive ženske, so vaši de`ci običajno tisti ta nezreli, nedojemajoči, egocentrični itd. Večno Črno in Belo (tuj, majku vam grobarsku), Jing in Jang (opet grobarske ****), Plus in Minus, Lulek in Lulika, tukaj smo s svojimi razlikami, da se dopolnjujemo, da se izpopolnjujemo, kar manjka nam, naj nam da drugi, mi imamo svoje lingame za vaše joni, in vaše joni potrebujejo naše lingame, pa nikakor, ampak res nikakor, čeprav se zdi, da smo vsakič skoraj že na vrhu, da se moramo samo še povzpeti na prste in ga končno ubrati, da bo večni mir na materi Zemlji, nismo sposobni, zmožni, voljni in željni narediti ta preskok in končno uvideti da... da nije spas u njemu, da nije spas u njoj... Ko smo kritični, dajmo bit kritični kar se da široko, dajmo poskusit zajeti problem malo širše, zagrebimo globje, da vidimo še drugo stran... dark side of the moon, bi rekli Floydi. IZVIRNO SPOROČILO: Lotty4 Sem mamica dveh malih punčk, tri in leto in pol... Preselila sem se k partnerju, možu, daleč stran od mojih staršev, prijateljic in seveda domačega kraja. Tukaj nimam ničesar. Imam dve krasni hčerki a njima tega ne morem razlagati. Mož ima službo, ki je po večini celodnevna, če pa ni, ima šolo, ali druge dejavnosti, pa košarko.... In kar me najbolj moti, ko je doma izkoristi vsako prosto minuto in igra igrice na računalniku. Skratka, to je razumeti:"Jaz sem za seboj zapustila vse, kar se imela, da bi lahko s svojima krasnima hčerama in partnerjem, možem končno zaživela življenje polno ničesar." Kolikor vidim - pa zanemarimo igrice - tvojemu možu ni dolgčas, pa tebi? Ne hodiš v službo? Deca niso v vrtcu? Hodiš vsaj na aerobiko, džiudžicu, karkoli...? Kaj pa družba? Aha, starši so ostali doma, prijateljice tudi, domačega kraja valjda ne moreš stlačit v kuferček... Potem pa je tukaj še tvoj mož, kot se zdi, edino bitje, ki ti naj nekako osmisli tvoje življenje, saj se razume, da je z ozirom na funkcijo, ki jo opravlja, edini dolžan in obvezen za to poskrbeti, pa še ta potem odpove na celi črti. In nenazadnje, kaj je pravzaprav ta funkcija, ki naj jo opravlja povprečen slovenski moški??? Foter, de`c, glava družine, gazda, alfa samec, dovolj zrel, odrasel, sposoben in na mestu, da naj vlada odločno, avtoritativno, s strahospoštovanjem, ko obstaja dilema v hiši naj glasno in odločno udari po mizi, po drugi strani pa romantično, nežno, obzirno, empatično, naj ljubkuje svoje otročičke, ko padejo in se potolčejo ali pa kar tako brez nekega posebnega razloga, naj crklja svojo ženko, naj poliže vse prste, ko poje fantastično kosilo, ki ga je ona skuhala, naj orgazmično konstatira, da boljše niti njegova mati ni zmogla skuhati, naj poliže tudi njej prstke, sploh tiste na stopalih, naj ji kakšnih 1236 krat dnevno intimno in diskretno izjavi ljubezen, javno je dovolj kakšnih 354 krat, vsakič ko se odpravi odtočit, naj ji podari 16 poljubčkov in najmanj 3 jambske verze ter obvezno raportira kako dolgo se bo zadržal na sekretu in kdaj predvidoma pride nazaj, ko pa narava pokliče k opravljanju večje potrebe, ki zahteva daljšo razdvojenost partnerjev, pa ga je obvezno potrebno za vsak slučaj obeležit z vonjem po joni, pravim za vsak slučaj, če bi si predrznež omislil zbežati iz stanovanja skozi cevovod pod šahtom, v naročje kakšni drugi joni... Serem, valjda, kaj čmo, taki so cajti, treba pa se je nekako pogret... Stopiti v svež kravjek, veš kako paše v mrazu! Zadnjič je liliana na neki drugi temi omenjala tradicijo jamranja in nerganja pri Slovencih, par dni nazaj je celo ugotovila, da se pri eni zadevi celo strinjama, kar je precej zaskrbljujoče, ker je težko verjeti, da bi se lahko midva v nečem zedinila. Mah, trenutek slabosti, to je... IZVIRNO SPOROČILO: Gina ..pač stran od partnerja in ga pustiti samega z vsemi problemi na kupu pač. Moške riti, egocentrične. Grdo je to. Gina, dajMa obrnit, kar si napisala. Ugotovljeno je, da njen mož dela, hodi v šolo, ne vemo še kako je z Lotty čeprav se zdi, da je doma in da je "za vse sama", pa rečeva nekako takole:"... pač z partnerjem in ga ne pusti proč od vseh problemov na kupu pač. Ženske riti, egocentrične. Grdo je to." Ješ ko si lačen, piješ ko si žejen, seksaš ko ti je, na WC hodiš, ko ti je sila, uživaš kjer ti je lepo. Problem nastane, ko kdorkoli od udeležencev začuti nekaj kot prisilo, obvezo, kot nekaj kar na določenem mestu ne bi sploh smelo obstajati - ne ješ ko si sit, nehaš pit ko si napojen, pade ti ko končaš itd, itd. Če je dom tisti prostor, ki naj predstavlja varen pristan pred vsemi nevšečnostmi življenja, potem je razumljivo, da si ga želiš, kot si si ga zamislil, da ti je čim bolj po meri, da se v njem počutiš dovolj sproščeno, zadovoljno. In ne postavljam se na nobeno stran, oba sta "kretena", oba sta nezrela, ne vidita in ne dojameta. Moška in ženska rit, pač. Sploh pa premalo egocentrična, da lahko glasno eden drugemu izrečeta, kar si dejansko želita.
|