|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Par vprašanj o negi
14.5.2008 15:35:24   
Taula
Bi imela. Žabica je stara komaj 10 dni, mami se pa še lovi in išče finte.user posted image

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image
- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane?
- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image
- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka?
- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja)

Hvala.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Par vprašanj o negi
14.5.2008 15:42:34   
biga
Živjo, če ne zaleže nobena finta, potem je najbolje, da pri previjanju in preoblačenju čim bolj pohitiš. Z vazelinom jaz ne bi mazala tako majhnega dojenčka, raje ji vsake toliko časa navlaži ustnice s tvojim mlekom. Mazala sem ga z mandljevim oz. olivnim oljem iz lekarne. Nosek sem čistila s fizioločko in vatko, ki sem jo zvila v svaljek in dobila ven mucke. S palčko nikoli, niti ušesk. Ritko sem luftala pri vsakem previjanju, preden sem mu dala novo pleničko, sem ga nekaj časa pustila razvitega. Pri tebi bo to problem, če joka, ko je gola. Mogoče bo pa kmalu bolje. Pri nas je bilo ravno obratno, ko je bil majhen, ni na previjalni nič tečnal, zdaj ko se bliža prvemu letu, je pa groza, ker ni pri miru, vse hoče imeti v rokah, obrača se mi, zvija in skoraj da ga komaj zadržim na previjalni. Bo treba na tla ali posteljo previjat.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2008 15:45:40   
massylou
Ojla. Pri nas je bilo tako:
1. proti vreščanju je zalegel samo prižgan fen, ki sem ga imela nekje zraven, na varni razdalji (pomagalo vsakič do 3m, priporočajo mnoge mamice)
2. mi smo samo z Bepanthenom
3. prav tako Bepanthen, tudi hladilna je ok, pa mandljevo/olivno olje iz lekarne, dobi se tudi fina stvar Bepanthol (v lekarni)
4. ja; na začetku s trdo svaljkano vato. Danes, 1 leto kasneje, pa fiziološka in aspirator
5. vsakič pri previjanju po nekaj minut, vmes še kake pol urice, pokrito z tetra pleničko (če je bilo mrzlo), pred kopanjem nekaj minut, prav tako po kopanju.

Upam, da ti kaj koristi.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2008 15:49:18   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Bi imela. Žabica je stara komaj 10 dni, mami se pa še lovi in išče finte.user posted image

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image   S TETRA PLENIČKA JO POKRIJ, npr ko ji slečeš še bodi jo čez trebušček pokrij s pleničko, dokler ji daš pampersko gor. Potem pa tetra čez nogice dokler ji bodi oblačiš.
- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane? MLEKO
- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image NE HLADILNA MENIM , DA NI OKEJ. RAJE KAKŠEN BEPANTEN
- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka? AHA
- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja) SAMO OB PREVIJANJU

Hvala.user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2008 15:51:14   
Pia77

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image   Naš ni sicer nikol pretirano jokal ob previjanju, kadar pa je, se je malo potolažil, ko smo mu navili glasbo od vrtiljaka - 'twinkle, twinkle little star'. Še zdaj mu jo skoraj vsakič naštimamo in mu je zelo všeč. 

- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane? Prsne bradavice si maži z lanolinom, pa bo imela tudi ona ustnice namazane user posted image

- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image   Naš je bil prenošen in se je tud precej luščil. Mazala sem ga z mandljevim oljem ali pa z ribjim mazilom; tudi hladilno mazilo je po moje čist OK.

- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka? Nosek smo pucal s svaljkom iz vate, navlaženim s fiziološko. Za bebi palčko moraš bit kar spreten, zato je pri majhnih noskih vsaj na začetku ne priporočam...

- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja) Mi se pri previjanju malo obiramo, pa je... Ne vem pa, kako je to izvedljivo, če ti pikica tako joka. Rito se ti splača do suhega popivnat s papirnatimi robčki.

Hvala.user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2008 16:47:25   
jajula
uh tud naša je ful jokala k je bla naga, tko da bilo previjanje pestro, kopanje pa še bolj...po prvem mesecu se je malo uneslo, po drugem pa sploh ni blo panike. tko da zdrž še mal. jst sm ji k previjalni obesila enga medvedka s pesmico, pa zraven sem ji kar govorila, tud če se je jokala zraven. važno da sliši da si tam in da si vsaj ti mirnauser posted image
glede suhe kože pa mi nismo nč mazal, ker se je potem k smo začel kopat, ta koža itak odluščila stran.
ritko smo pa luftal po vsakem previjanju, loh pa tud s fenom (če maš hladno varianto in pa z varne razdalje) mal proti ritki usmeriš, tud pomaga.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2008 16:59:59   
ursalara

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image   Tako majceni otročki ne marajo biti goli najbolje je da ko jo previjaš da jo pokriješ z tetro pleničko!
- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane? Jaz tako majceni žabici ne bi mazala ustnic!

- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image Jaz sem našo pikico po negi ki sem ji naredila vedno namazala z mlekom od niveje in nikoli nisve imele suhe kožice lahko pa ji namažes z bepantenom

- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka? Nosek pucamo z fizeološko in baby vacom!

- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja) Nekajkrat na dan!

Hvala.user posted image

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2008 17:28:39   
bskrle
Mi smo user posted image vedno pokrivali, ali s  pleničko ali lahno dekico.
tAKO EJ  ZELO MALO NAG IN G ANE MOTI.

(odgovor članu ursalara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2008 17:38:13   
amaya
1. jaz sem ga pokrila s plenico...drugače je pa pri nas ravno obratno...Etienne vrešči, ko ga oblačim...pomagalo je tudi, da je bil tati zraven in se z njim ukvarjal: nič posebnega...sta se le pogovarjala...mogoče bo plenica premalo: poskusi z lahko dekico

2.obstaja ribje mazilo, ki ga dobiš v lekarni in je ful mastno. s tistim greš po celem obrazku in tudi po ustih lahko

3.namaži ga z navadnim olivnim oljem. to še najbolj pomaga. Jaz ga po vsakem kopanju mažem po obrazku in po glavi ter mu dam kapico. O temenci ni ne duha ne sluha...očitno pomaga

4.nosek pucamo s palčko in fiziološko. Na začetku sem palčko namočila v fiziološko in nosek navlažila, potem pa z drugo palčko očistila.

vsakič ko ga previjem, ker (kot sem napislala na začetku) je rad nagec...pravi nudistuser posted image user posted image user posted image

Upam, da sem ti pomagala, pa srečnouser posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2008 19:29:36   
Paštetka

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image pokrivaj jo s pleničko oz sproti odkrivaj.
- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane? ne
- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image z ničemer. Koža se lušči, ker se mora in ker se pripravlja na novo življenje izven maternice. Koža novorojenčka mora dihati. Z ničemer je ne maži. Ko se kopata samo fajn s tetra krpico ali pleničko podrgni narahlo. ČEz kakšna 2-3 tedne traja, da se novorojenček oguli in da koža postane lepo prožna in se privadi na novo okolje. lahko tudi dlje. Vse razne maže, olja, kreme lahko kasneje povzročajo alergije ali onemogočajo dihati koži.
- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka? ja. tako malemu dojenčku malo vate s palčke potegni dol, ker je drugače palčka predebela.
- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja). Je nismo glih ne vem koliko in nikoli nismo imeli rdeče rite, čeprav tudi mazali nismo s kremicami nevemkoliko.

Hvala.user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2008 21:36:57   
mali007
- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?

Mi smo našemu v kopel dali malo mandljevega olja in je imel čudovito kožo (ga ni bilo potrebno mazati).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.5.2008 8:23:48   
kristinaj
vrešči zato ker jo je strah, ker ko si jo slekla je izgubila zavetje....bo minilo....

pri tako malih se koža še lušči ker se čisti zato jo lahko namažeš z mandljevim ali olivnim oljem...tudi po hrbtu, ne pa tega drsat s kakšno brisačo....

noska ne pucam če ni prehlajena, vsake toliko ji fiziološko špricnem not... ko je pa prehlajena si pomagam s fiziološko in narhinel pumpico...

ritke ne luftam, ko je pokakana jo z vodo umijem in namažem s pasto di fissan(preizkušena že na moji riti)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.5.2008 9:13:42   
jana81

- ko previjam našo žabi vrešči kot nora...ne mara biti naga. Ni važno ali ji zraven pojeva, animirava, pustiva pri miru. Ona vedno joka. Ko dava hlače gor je pa mir. Pa v sobi vem, da je dovolj toplo. Kaki nasvet kako premagati to.user posted image
- ali ji lahko namažem ustnice z vazelinom, ker se mi zdi da ima suhe in razpokane?
- s čim mažete dojenčke, če imajo suho kožo...na hrbtu ima malo suho kožo, kot bi se ji hotela luščiti. Ni veliko, a hočem preprečiti luščenje. Je ok kar hladilna krema?user posted image
- s čim pucate nosek? Palčka in fiziološka?
- koliko časa luftate ritko na dan (da ne bi imela pl.izpuščaja)

Hvala.user posted image

tud naš je bil nemiren na začetku, sedaj ga prej podojim in je mir.
ustnice namaži z svojim mlekom
mažem ga z olivnim oljem, seveda je zdaj to še normalno da se mu lušči koža.Mora se ji.
kupila sem nivejine ampule z fiziološko raztopino.
mi ne luftamo ritke, plenični izpuščaj pa lahko dobi le,če ji plenice ne odgovarjajo, mi smo zamenjali, ker pamperske niso bile vredu.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?