Anonimen
|
Pri nas dobijo vse v vrtcu, od plenic in robčkov do kreme za rito in obraz. Edino poleti prinesemo kremo za sončenje, to je pa vse. Aja, pa tri komplete rezervnih oblačil imata v omarici. Jutranje vstajanje: starejša je zjutraj tečna, res izjemno tečna, ampak nekako preguramo čez to, da je čim manj kreganja, tamala pa se zbudi kot največji dobrovoljček - hočem rečt, da je to odvisno od karakterja otroka. Če je jutranji tip, vstane brez težav, če ni, potem je pa pač treba malo potrpet. Uvajanje: obe sta kakšen teden malo jokcali zjutraj, ampak sta hitro začeli uživat in zdaj ju popoldne komaj dobim ven iz skupine. Sem pa ves čas imela v mislih, d aje v vrtcu fajn, da se vzgojiteljice trudijo, s ezabavajo - kot prijetno reč, ne kot nekaj groznega torej. Hrana v vrtcu: za druge vrtce ne vem, ampak pri nas imajo izjemno pestre in dobre jedilnike, bi kar sama šla k njim na kosilo . Ves čas imajo na voljo vodo in malo sladkan čaj, na zalogi so tudi albert keksi, kruh in jabolka ali drugo sadje, če kdo ne je zajtrka ali pa zamudi na zajtrk - lačen ni nobeden. Ma, se mi zdi, da v vrtcu otroci kar vsi lepo in z užitkom jejo, lepo sedijo za mizo, vprašajo za še. Meni se zdi tudi fajn, ker jih veliko navajajo na samostojnost, recimo, da si grejo sami umit roke in obraz, odnesejo lončke nazaj na pult ipd. Seveda s pomočjo vzgojiteljic. Mi smo zadnjič srečali našo vzgojiteljico v trgovini in mi je bilo krasno videt, ko ji je tamala stekla v naročje, vsa navdušena in srečna.
|