|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Par vprašanj
27.2.2011 19:48:52   
divans1
Čist informativno me zanima, ker nimam nobenih izkušenj...:)
Zanima me, kakšna je navada ponavadi v vrtcih glede plenic, se jih nosi vsak dan ali enkrat na teden? Pa glede kreme za ritko, kako je kej s tem, a to kej namažejo pri previjanju in ali majo eno za vse ritke?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Par vprašanj
27.2.2011 20:01:22   
Sa.Ka
Plenice sem nosila cel pok, ko jih je zmanjkalo sem prinesla nove. Kremice nobene, razen, če je bilo karkoli narobe, sem jo pač dala svojo. Pri nas ne mažejo, če ni razloga zato.
Pa niste imeli nobenega razgovora, sestanka? user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2011 20:13:33   
divans1
Ga bomo meli v marcu, jst mam pa že prej vprašanja hehe... A nč kreme, sej moj ni nikoli mel probleme z ritko, sam mu jo pa res skoz od rojstva mažem s kremico. user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2011 20:21:43   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ga bomo meli v marcu, jst mam pa že prej vprašanja hehe... A nč kreme, sej moj ni nikoli mel probleme z ritko, sam mu jo pa res skoz od rojstva mažem s kremico. user posted image

In zakaj jo mažeš? user posted image  

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2011 20:23:31   
MTFP
Pri nas imajo vrtčevske plenice, le za domov potrebujejo svojo. Je pa po želji - ali prinesemo cel paket ali pa sproti. Mislim, da pri nas kar vsi prinesejo cel paket no. Kremo za rito imajo vrtčevsko, ravno tako kremo za lička (mislim, da jih z njo namažejo le kadar gredo ven) in vlažilne robčke...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2011 21:15:40   
end1
plenice v vrtcu, bepanten pa sem jaz dala, pa po potrebi mažejo!

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.2.2011 23:08:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.2.2011 23:11:21   
eva1
Pri nam imajo vse v vrtcu še preoblačijo jih vrtčevska oblačila(trenerkice), da se ne umažejo(jasli), kasneje ne več...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.2.2011 6:36:44   
miapia
Vrtec ima svoje plenice in vse potrebščine. Če želiš, lahko vse prineseš sama in ti verjetno kakšen euro odtrgajo od položnice. Ne komplicirajte, če bo ritka v redu. Jaz se s takimi stvarmi res ne obremenjujem. Če je pa vnetje, potem je pa problem, ja.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2011 8:12:10   
pikica*
Praksa se od vrtca do vrtca zelo razlikuje. Verjetno boš dobila zate uporabnejše odgovore, če boš vprašala za konkreten vrtec. Če imate v marcu sestanek boš pa itak vse izvedela tam. In kar je najpomembnejše - ne kompliciraj. Nekatere mamice si znate res vsak dogodek povezan z otrokom naredit blazno zapletenuser posted image .

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2011 12:17:00   
barni
Pri nas so v jasih plenice vključene v ceno programa. V drugi starostni skupini pa smo jih morali prinesti s seboj (naša je šla s še ne 2 leti v kombinirano skupino).

Jaz sem jih nosila, ko jih je zmanjkalo. So mi vedno napisale listek. Kremo sem prinesla mislim da svojo. Koliko so jo mazale ne vem, samo po moje bolj malo, ker niso nikoli rekle, da je je zmanjkalo user posted image .

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2011 10:17:24   
D.anna 76
Pri nas v vrtcu imajo vrtčevske plenice, ostalo kozmetiko kremo, vlažilne robčke in robčke za nos pa moramo prinesti starši.
Jaz mislim, da je v vsakem vrtcu malce drugače, odvisno kako so organizirani in koliko sredstev imajo. Tako da nič skrbeti, na sestanki, ki ga boš najverjetneje imela z vzgojiteljico ti bodo vse razložili.

D.anna 76
http://tukaj-zdaj.blogspot.com/

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2011 13:14:15   
divans1
Aha, no, hvala vam za odgovore... user posted image Pa me vseeno še zanima, kako so se kje navadili vaši malčki na vrtec, posebej tisti, ki so šli z 11 meseci?

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2011 13:21:57   
ronja
Lejla je bila sicer 12 mesecev stara (točnouser posted image ), ampak se je super navadila.

Plenice: v vsakem vrtcu drugače, pri nas jih ni bilo treba nosit. Ne vem, če so kaj mazale ritke, moja je ibla itak tako kmalu tudi tam brez, da sploh nisem ugotovila.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2011 9:32:55   
divans1
Kaj pa privajanje na vrtčevsko hrano in jutranje vstajanje?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2011 9:35:00   
pikica*

Kaj pa privajanje na vrtčevsko hrano in jutranje vstajanje?

Divans1, dihaj. Otrok gre v vrtec in ne taborišče. Vrtčevska hrana? Taka kot doma. Pač hrana. Nimajo se kaj privajat nanjo, ker so je že navajeniuser posted image . Jutranje vstajanje? Odvisno od obdobja. Pridejo dnevi, ko je zbujanje težje in dnevi, ko je to lažje. Otroci se namreč spreminjajo.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2011 9:49:15   
Anonimen
Pri nas dobijo vse v vrtcu, od plenic in robčkov do kreme za rito in obraz. Edino poleti prinesemo kremo za sončenje, to je pa vse. Aja, pa tri komplete rezervnih oblačil imata v omarici.

Jutranje vstajanje: starejša je zjutraj tečna, res izjemno tečna, ampak nekako preguramo čez to, da je čim manj kreganja, tamala pa se zbudi kot največji dobrovoljček - hočem rečt, da je to odvisno od karakterja otroka. Če je jutranji tip, vstane brez težav, če ni, potem je pa pač treba malo potrpet.

Uvajanje: obe sta kakšen teden malo jokcali zjutraj, ampak sta hitro začeli uživat in zdaj ju popoldne komaj dobim ven iz skupine. Sem pa ves čas imela v mislih, d aje v vrtcu fajn, da se vzgojiteljice trudijo, s ezabavajo - kot prijetno reč, ne kot nekaj groznega torej.

Hrana v vrtcu: za druge vrtce ne vem, ampak pri nas imajo izjemno pestre in dobre jedilnike, bi kar sama šla k njim na kosilo user posted image . Ves čas imajo na voljo vodo in malo sladkan čaj, na zalogi so tudi albert keksi, kruh in jabolka ali drugo sadje, če kdo ne je zajtrka ali pa zamudi na zajtrk - lačen ni nobeden. Ma, se mi zdi, da v vrtcu otroci kar vsi lepo in z užitkom jejo, lepo sedijo za mizo, vprašajo za še. Meni se zdi tudi fajn, ker jih veliko navajajo na samostojnost, recimo, da si grejo sami umit roke in obraz, odnesejo lončke nazaj na pult ipd. Seveda s pomočjo vzgojiteljic.

Mi smo zadnjič srečali našo vzgojiteljico v trgovini in mi je bilo krasno videt, ko ji je tamala stekla v naročje, vsa navdušena in srečna.

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2011 19:43:07   
divans1
Zanima me še, kako hranijo take mičkene, v naročju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2011 20:00:06   
jakaracman

user posted image
Ne sedijo za mizo, a si moreš mislit!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2011 20:17:36   
K_a_t_i

Sami jejo - vsak na svojem stolčku, lepo za mizo. Če jim ne gre, pomaga vzgojiteljica. V roku 2-4 tednov znajo že vsi. Ne moreš verjet kako zgledi vlečejo user posted image

Jutranje vstajanje - odvisno kdaj ga boš vozila. Naš je hodil ob 8:30 pa sem ga res ob 8h uglavnem zbujala. Odkar ima bratca, sta oba do 7h pokonci, tako da ta problem odpade user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 4.3.2011 20:19:20 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2011 20:57:59   
divans1
11 mesečniki že sami jejo?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.3.2011 21:00:39   
K_a_t_i

Jp. Sami user posted image . Ampak nič bat - TAM se naučijo. Moj še žlice ni znal držat, ko je šel user posted image
No, tadrug bo pa pomojem že doma obvladal. Je že zdaj huda ura, če nima svoje žlice pa je šele 9 in pol star. Najraje si pa sam s krožnika zbere kaj bo pojedel (z rokami, seveda)... Aja, no... Sej prov velik ne zbira - on gre kar po vrsti, dokler ne manjka user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 4.3.2011 21:07:56 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.3.2011 9:37:29   
Anonimen

Veliko jih, eni pa še ne. Tisti, ki še ne znajo, dobijo v roke žlico, da se učijo jest z opazovanjem drugih otrok, pomagajo pa jim tudi vzgojiteljice, tako da nobeden ni lačen. Se pa zelo hitro naučijo. Zgledi res vlečejo.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
5.3.2011 9:56:41   
divans1
Moj zaenkrat z roko rad je, pobira s pladnja ali krožnika in si nosi v usta, sam da bi pa z žlico, pa še ne kaže nobenega interesa heh... bo pa jutr star 10 mesecev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.3.2011 11:58:15   
Anonimen
Divans, nič hudega, sem prepričana, da se bo hitro naučil, lačen pa zagotovo ne bo.
Malčki v družbi otrok čisto drugače delujejo kot pri starših. To ti lahko pove vsak, ki ima doma dva ali več otrok ali pa vsak, ki jih ima v vrtcu. Tamali prav z veseljem opazujejo vrstnike in za njimi ponavljajo, to jim je veliko bolj zanimivo, skušajo narediti, kar vidijo druge, vrstniki so jim ene vrste idoli in za temi je fajn ponavljat (tudi traparije, ko so večji, ampak tudi to mora bitiuser posted image ).
Meni je zanimivo, kako vsi hitro znajo pospravit čevlje na poličko, pa kako se skušajo sami oblečt in obut, pospravijo igračke, pospravijo copatke pod posteljice,... vse poteka z veliko spodbujanja, da naj vsak poizkusi, mogoče mu pa uspe in četudi mu ne, to ni nič hudega, pomembno je, da se potrudiš. Tako, zelo pozitivno, s spodbujenjem samozavesti in dobre samopodobe - jaz to zmorem (seveda vse starosti priemno), no, vsaj v našem vrtcu.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?