Gina
|
Kar se mleka tiče - jaz sem mu zamenjala par vrst, ker je bilo z vsakim kaj narobe. Eden je bil predrag, drugega je ven pljuval, tretji je delal grudice, no četrti je bil ok. Potem pa dvojke ni bilo. Pa smo spet zamenjali. Pa mu ni bilo nič. Čisto ok je prenesel. Po moje moraš probat, pa boš videla. bolje da ti je eno mleko sploh, kot da ti takole štrajka. Če boš nehala z dojenjem, si samo toliko iztisni, da te ne bo bolelo. Ali pa en obrok izbrizgaj, drugega pa preskoči. Počasi boš lahko nehala. Daj mu toliko kašice, kot jo hoče. Če ven pljuva manj, če pa hoče jesti, mu pa lahko daš najprej par žličk, potem pa vsak dan več in čez par dni cel obrok. Jaz sem dala našemu kar malo kašice v mleko, pa je spil po flaši. Najprej samo eno žličko, potem pa več. Cel obrok na začetku je lahko 1 dcl ali 2 dcl, odvisno od otroka, naš je spil cca 2,5 dcl mleka s kašico, samo je ekstremno ješč (pri 5,5 - 6 mes) Če misliš, da je možno, da ima pikice od kašice, jo zamenjaj, probaj drugo. Jaz bi mu dala potem raje zelenjavo kot sadje. Lahko pa narediš obratno. Še par let nazaj smo začeli otrokom dajati pri 4. mesecih jabolko in banano ali kakšno drugo sadje. Sledila je lahka zelenjava (korenček, cvetača, krompir, brokoli...) Zdaj je enako, samo da začnemo 2 meseca kasneje. Ampak če ti ne je mleka, začni s čim drugim.
|