|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 15:35:34   
Minka Pobalinka
Sorry punce, vem, da se je o tem veliko pisalo, ampak meni ni nič več jasno...
Sem tik pred urejanjem porodniške, zdrala sem nekaj info., sprintala obrazce, ki naj bi bili potrebni in danes kličen na CSD, da mi natančno povedo kaj naj jim prinesem, pa mi uradnica pravi, da NIČ, le potrdilo o PDP, ostale obrazce, ki naj bi jim jih predala pa dobom tam. Povedala sem ji, da jih imam in da bi rada uredila vse naenkrat, da se ne bi sprehajala okrog, ker sem na bolniški. Pa mi ženska pravi, da NE in konec. Najprej dokument od ginekologa, potem 30 km daleč na CSD po obrazce, potem 30 km nazaj do službe, da mi jih potrdijo in spet 30 km nazaj na CSD!! SVAŠTA!

Potem pokličem na občino, kjer imam stalno bivališče, da jih povprašam kako uredim očevstvo pred porodom.. Pa mi pravijo, da ni možno, da to lahko uredim šele PO PORODU.. Kličem na Mačkovo, kjer mi prijazna gospodična povce, da to JE možno in bi morali to urejati na VSAKI OBČINI... No kaj naj zdaj? Zdi se mi, da noben nima blage veze kaj in kako, jaz sem pa besna kot ris...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 17:17:37   
kati1
ti kar odnes papirje tja ... pa jim reč, da si dobila obrazce pri njih ... naredi se "francoza"

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 17:25:13   
kofetek2010
a zato se jaz že cel teden odpravljam na CSD mam ful odpor, pa nisem niti prav vedela zakaj

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 18:53:32   
žlička
jaz sem tudi sprintala papirje, ki sem jih dobila na netu in nesla vse skupaj tja, pa ni nihce nic kompliciral, skupaj s PDP

ko boš imela vse zbrano nesi tja, sigurno ti ne bodo mogli zavrnit

kar se tice ocetovstva.....zal ne vem

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 18:58:47   
arielca
Tudi očetovstvo lahko urediš prej na CSD-ju, tako da po porodu nimaš še dodatnega letanja gor in dol. Oba morata tja pa bodoči očka podpiše en obrazec oz. izjavo in to je to. Vsaj na našem CSD mi je dala tako informacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 19:01:28   
Minka Pobalinka
Arielca - vam, da lahko, samo na CSD še ne vedo.. sem tudi vprašala...

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 19:20:54   
Anonimen
CSD ni kratica za Center za Socialno Delo...

To je kratica za Cepci Svetovni Debilni...

...ali kaj podobnega...

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 19:48:40   
Katja6
Ja, res je zelo različno od kraja do kraja: obrazci in tud priznanje očetovstva pred rojstvom je nekje problem. Moram pa prav pohvalit CSD Jesenice - so mi ženske po mailu napisale, katere obrazce naj si sprintam in da jih potem lahko pošljem celo po pošti in sicer do dneva, ko se mi prične porodniška. Pa sem jih tisti zadnji dan potem kar nesla.

Za priznanje očetovstva pred rojstvom so pa mene pred dvemi leti na Bledu tud kar mal debelo gledali, potem po rojstvu smo pa šli vsi skupaj z dojenčkom je pa ženska mečkala pa mečkala, da bi ji najrajš rekla, če sama natipkam... No zdej na CSD Jesenice so bli pa spet ful prijazni, morata bit pa oba in oba podpisat. Je pa možno uredit priznanje očetovstva pred rojstvom na CSD ali pa na upravni enoti.

Dej tvojim tam na CSD-ju reč, naj mal na Jesenice pokličejo, da jih bodo kej naučil.

LP Katja

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Papirna vojna na CSD
13.9.2005 21:48:13   
Anja**
Na MB CSD me je sicer prijazna teta, zeloooooo zacudeno gledala, ko sem ji pokazala priznanje ocetovstva (dojencek se bo rodil oktobra) in nanjem datum iz avgusta.

Njen komentar: A res, to se tudi da?

Ti kr sprintane obrazce nesi tja (potrjene v sluzbi) saj ti bo dala iste, samo sfotokopirane (postrani)

Na upravni enoti pa lahko to zahtevata. Zadeva je brezplacna, oba podpiseta in maticarka tudi. In to je to, traja vsega skupaj 6 minut.

LP Anja

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Papirna vojna na CSD
14.9.2005 11:00:06   
karin412
Mene zanima ali katera ve, kako gre v primeru kot ga imam jaz: s fantom sva prijavljena na začasni naslov v Kranju, jaz imam stalnega v KP, on pa na Bledu. Kje sploh naj urejam papirje - ali bi lahko vse zrihtala v Kranju, kjer bi bilo najmanj tekanja?

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Papirna vojna na CSD
14.9.2005 11:10:30   
brianna
Oj

Tudi jaz sem na CDS Jesenice nesla papirje iz neta, pa ni bilo nobenega kompliciranja. Vidiš minka pobalinka, zakaj nisi ostala tam :-))
Malo heca. Jaz imam namreč stalno še vedno na Jesenicah.

Je pa res, da nisem vedla to zaradi očetovstva in takoj naslednji teden urediva še to. Prvo na CSD pol pa še na Upravni enoti na jesenicah. Upam, da me ne bodo čudno gledali.

lp in da zmagate v paprini vojni s CSD

lp
Brianna

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Papirna vojna na CSD
14.9.2005 23:02:06   
Katja6
Brianna, ni treba na dva konca hodit zaradi očetovstva. Lahko samo na CSD, pa pol oni pošljejo še na Upravno enoto. Ne bodo pa nikjer čudno gledali, ker je preverjeno. Tud na UE so mi po mailu poslal odgovor, da je to možno zrihtat pred rojstvom. Seveda pa so to Jesenice na Gorenjskem.

LP Katja

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Papirna vojna na CSD
15.9.2005 14:58:51   
Andy13
A vedno urejaš dokumentacijo za porodniško na CSD-ju, kjer imaš stalno bivališče?

Npr., živim v Izoli, torej moram urejati vse na CSD Izola?
Saj logično zveni, ma vseeno vprašam.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Papirna vojna na CSD
16.9.2005 9:12:10   
Pajaca
Evo tko grejo tele zadeve.

Pred porodom urejaš očetovstvo na upravni enoti in ne na csd. Lahko ga tam kjer je mati ali tam kjer je oče prijavljen. Kjer ti pač to naredijo.

Papirje pa moraš oddati tam kjer ima mati stalen naslov in iz csd ti papirje pošljejo priporočeno na stalen naslov in ne more nihče razen tebe to dvignt na pošti (razen če mate ful fejst poštarja).

Tako da karin vidva lahko očetovstvo potrdita v kr, pa če boš v kr rodila je to najenostavneje. Ampak na csd boš pa morala iti v kp, pa tudi po odločbe boš morala iti domov in sama na pošto, razen če se zmeniš s poštarjem da jih prevzamejo domači.

Aja pa če kje rečejo na UE da se ne da podpisat prej očetovstva, se lažejo, njim se sam to ne da delat. Če pa lahko pol po porodu to opravi csd!

Ma ja me kar skrbi ko bo treba it še enkrat čez vse te bedarije..... ma samo sranje rata s temi papirji. Minka pobalinka, to kar se ti dogaja ni še nič..... to so začetne težave. Počakaj ko boš urejala vse ostale zadeve!!! To bo še veselje.

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Papirna vojna na CSD
16.9.2005 15:19:15   
bambi
Kaj pa če sva poročena, potem verjetno ni potrebno priznanje očetovstva, ampak samo poročni list, a ne????

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Papirna vojna na CSD
20.9.2005 14:48:32   
Urša
Ja, Bambi, samo poročni list, fotokopija je dovolj, rabiš jo pa v porodnišnici.

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Papirna vojna na CSD
20.9.2005 15:00:24   
cmokec
Poznana zgodba. Meni so s papirji pri Sari tako zakomplicirali zaradi plač iz dveh podjetij, da je CSD KR dal v presojo na mimistrstvo za družino. Porodniško sem prvo dobila, ko je imela 3 ali 4 mesece. Za znort. Pa še prav sem imela, a je baba mogla vprašat vrle može v LJ.

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?