Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 17:36:22
|
|
|
|
Paštetka
|
Evo, torbo smo spakirali in ugotovili, da bo moralo moje dete še kar precej žgancev pojesti, saj torbe ne more nositi, kjub temu, da je zelo lahka. Sicer smo kupili torbo, ki je ne rabi nesti in jo lahko tudi vleče in vem, da bodo torbe ostajale v šoli... pa vendar...občutek, da greš v šolo in ne zmoreš niti torbe nesti je A res potrebujejo toliko delovnih zvezkov... 4 za matematiko, 3 za slovenščino, 2 za to, dva za ono... ????? A ne bi mogli enostavo združiti matematiko pod en debelejši delovni zvezek, enako slovenščino....? Verjamem, da bi na koncu bila precej lažja torba, kar se tiče kilogramov in €.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.8.2011 17:38:29 >
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 17:41:48
|
|
|
|
Anonimen
|
v enem turnusu uporabljajo prvi del za matematiko, prvi del za slovenščino itd. vse ostale dele pa lahko pustiš doma oz. v šoli in ne rabiš nosit sabo. če pa bi imeli le en debelejši del...
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 17:44:34
|
|
|
|
Rubin.
|
Paštetka, tako kot si rekla, torbe sploh ne nosijo in tudi peš ne hodijo. Če se spomnim sebe: vsak ljubi dan 3km tja in nazaj polno torbo - peš. Če primerjam, se moji Mali miss godi kot v nebesih . Sicer pa je sigurno bolje, da imajo 3 delovne zvezke kot enega debelega. Itak ne rabijo imeti vse tri od 1.9. zraven. Ima samo št. 1. ko jo izpolnijo, mu daš v torbo 2. itd.
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 17:45:03
|
|
|
|
Rubin.
|
Aha me je že Mizantrop prehitela .
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 18:03:43
|
|
|
|
ZARA
|
Ne se slepit, Pašteta, torbo boš itak ti nosila.
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 19:07:40
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka A ne bi mogli enostavo združiti matematiko pod en debelejši delovni zvezek, enako slovenščino....? Meni je všeč, da so delovni zvezki v več delih in naenkrat nosi samo enega tankega. Pa tudi na urniku verjetno ni vsak dan vsega. To bo bolj pomembno v 2. razredu, ko bo torbica vsak dan potovala sem in tja.
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 19:23:31
|
|
|
|
petarda
|
Meni je tudi všeč, da je po delih, ker bomo torbico že v prvem razredu nosili vsak dan domov.
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 19:39:40
|
|
|
|
*pepelka*
|
Aja, ker mi moramo nesti vse komplet v šolo. Ja tudi mi nesemo vse v šolo, vendar bo ostalo tam, otroci pa bodo uporabljali le prvi del pri posameznem predmetu in ko ga bodo predelali, bo na vrsto prišel drugi del in nato še tretji.
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 28.8.2011 19:44:22
|
|
|
|
luka jan
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda Meni je tudi všeč, da je po delih, ker bomo torbico že v prvem razredu nosili vsak dan domov. Tudi pri nas je tako, torba ne ostane v šoli, ampak gre vsak dan z nami domov. Bo pa mamica glavna nosačica, to se itak ve.
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 29.8.2011 11:17:27
|
|
|
|
arabela*
|
Res imajo nekatere šole nek sistem, od kolegice tamali gre v 1. razred in ima 6 zvezkov, full delovnih in učbenikov, trikrat več kot naša Mi imamo samo 2 zvezka, delovne tud v treh delih, kar je meni všeč, pa en veliki delovni blok....otalo so tamale potrebščine Šolsko torbo bomo puščali v šoli, z nami gre le med vikendom domov, kaj pa bo rabila za nalogo, bomo pač sproti vzeli. pa tud če bi vsak dan nosili sem in tja ne bi bilo panike, ker tak dobijo urnike in naložiš noter kar rabi
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 29.8.2011 15:25:36
|
|
|
|
ŽanaTaja
|
Mi pa smo sam zvezke spakiral, ker delovne zvezke in učebenike dvignemo 1.9 k jih bo založba dostavla na šolo, tako da ne vem kakšno težo bo imela torba... Sicer pa je itak tko,k da vse naenkrat ne bodo nosili in tudi ne vsak dan, pa še takrat jim bomo mi vozili al pa nosili..tko da bodo že Pa lep prvo šolski dan želim vam in vašim sončkom..naj bo nekaj posebnega
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 29.8.2011 19:13:00
|
|
|
|
*bubi*
|
OK, potrebščine bodo večinoma v šoli, vsaj med tednom - kaj pa boste naredile s priloženim CDjem/DVDjem? Nekateri delovni zvezki imajo tudi to (pri nas konkretno za SJK)
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 29.8.2011 21:29:18
|
|
|
|
Rubin.
|
Bubi cd je prilepljen na zadnjo stran, pri nas pri glasbi in sem ga tam tudi pustila. Sicer pa sem danes stehtala tobro in ima 4,3 kg, kar dosti, glede na to da ene raziskave priporočajo 10% otrokove teže. Ampak tako kot sem rekla, torbe ne bo nosila domov vsak dan, oz. sploh je ne bo nosila, razen sem in tja po razredu - če jo bo. Ima pa 3 zvezke + 8 del. zvezkov + 1 učbenik.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 29.8.2011 21:38:41 >
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 30.8.2011 12:19:31
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Sicer pa sem danes stehtala tobro in ima 4,3 kg, kar dosti, glede na to da ene raziskave priporočajo 10% otrokove teže. hitro otroke poredit na 43 kil
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 30.8.2011 12:26:27
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka nimamo ga nič ne zamujate Menim, da je vsebina takšna, da bi bil komot priložen učiteljevemu priročniku in ne vsakemu delovnemu zvezku posebej. Pa DVD je in samo zvočni zapisi no, bomo videli, koliko koristi bo od tega.
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 30.8.2011 13:47:12
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka nimamo ga mi tudi ne
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 30.8.2011 22:23:02
|
|
|
|
špelin@
|
Tudi moja srednja hči bo pojutrišnjem prvošolka, tako da podajam svoje mnenje in dejstva z naše šole. Naši prvošolčki vse potrebščine prinesejo (jih prinesemo starši) v šolo le 1x, t.j. ob začetku pouka. Vse odnesejo (odnesemo starši) samo 1x: na koncu šolskega leta. Med šolskim letom imajo vse potrebščine shranjene v šoli. Drugače pa med tednom nosijo domov le peresnice, da doma za domačo nalogo ošilijo in pripravijo potrebno, v petek pa en zvezek/DZ, športno opremo in ev. copate, če so za oprat. Tako da torb sploh ne potrebujejo, kar je izrecno pisalo na spisku potrebščin. Potrebščine bom hčerki nesla v šolo v eni veliki Müllerjevi vrečki, domov pa bo tiste malenkosti nosila v nahrbtničku, ki ga prvošolčkom podari občina. Bom pa dodala samo tole, kar se bo marsikateri zdelo pokroviteljsko ali vzvišeno, ampak si bom pripombo vseeno dovolila, ker že nekaj časa spremljam prvošolske teme in si ne morem pomagat: počakajte, da bodo otroci v višjih razredih, takrat nosijo sem in tja izredno težke torbe, za zjokat. Ne komplicirajte po nepotrebnem že pri prvčkih
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 31.8.2011 12:47:32
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ počakajte, da bodo otroci v višjih razredih, takrat nosijo sem in tja izredno težke torbe, za zjokat. Ne komplicirajte po nepotrebnem že pri prvčkih saj mi nismo komplicirali - šli smo v trgovino, pred njega sem zložila torbice, ki po mojem mnenju ustrezajo in je izbral. Niti se nismo v naprej pogovarjali, kaj naj bo na torbici narisano, ker potem pa bi res letali po trgovinah in iskali.
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 31.8.2011 18:33:47
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ počakajte, da bodo otroci v višjih razredih, takrat nosijo sem in tja izredno težke torbe, za zjokat. Ne komplicirajte po nepotrebnem že pri prvčkih saj mi nismo komplicirali - šli smo v trgovino, pred njega sem zložila torbice, ki po mojem mnenju ustrezajo in je izbral. Niti se nismo v naprej pogovarjali, kaj naj bo na torbici narisano, ker potem pa bi res letali po trgovinah in iskali. Bubi, mislim da špelin@ ni imela tega v mislih, ampak se je odgovor nanašal začetni post .
|
|
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 31.8.2011 22:20:28
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ počakajte, da bodo otroci v višjih razredih, takrat nosijo sem in tja izredno težke torbe, za zjokat. Ne komplicirajte po nepotrebnem že pri prvčkih saj mi nismo komplicirali - šli smo v trgovino, pred njega sem zložila torbice, ki po mojem mnenju ustrezajo in je izbral. Niti se nismo v naprej pogovarjali, kaj naj bo na torbici narisano, ker potem pa bi res letali po trgovinah in iskali. Bubi, mislim da špelin@ ni imela tega v mislih, ampak se je odgovor nanašal začetni post . Rubin. ima prav
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 1.9.2011 7:17:46
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Bom pa dodala samo tole, kar se bo marsikateri zdelo pokroviteljsko ali vzvišeno, ampak si bom pripombo vseeno dovolila, ker že nekaj časa spremljam prvošolske teme in si ne morem pomagat: počakajte, da bodo otroci v višjih razredih, takrat nosijo sem in tja izredno težke torbe, za zjokat. Ne komplicirajte po nepotrebnem že pri prvčkih res je. groza. mojemu lanskemu cetrtošolcu sem sla sredi leta kupit drago, kvalitetno torbo na koleščkih. ker se je enostavno preveč matral na poti v solo in iz nje.
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 1.9.2011 8:27:20
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. Bubi, mislim da špelin@ ni imela tega v mislih, ampak se je odgovor nanašal začetni post . Rubin. ima prav OK. Ja, verjamem, da bo v višjih razredih torbica še bolj nabasana in hrbtenica še bolj trpela Pa denarnica tudi
|
|
RE: Pakiranje torbe prvošolčkov 1.9.2011 21:18:42
|
|
|
|
mayci
|
Mi smo danes nesli torbo polno nabasano (in seveda težko) v šolo, tam pa smo vse zložili ven in bo vsak dan nosil domov le tisto, kar bodo delali tisti dan, da bomo skupaj pregledali (zvezek ali dva), tako da bo torba čez leto lahka.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kam z otroki za noč čarovnic 2024? Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.