|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padanje teže?
3.5.2007 14:47:39   
Anonimen
Sem user posted image  21t2d.
Do nekje 19t sem se zredila za +2.5kg.
Od 19t do 20t pa na hitro +2kg. Ojej.
Malo sem popazila pri hrani in se je zmanjšala za -0.5 kg. Sem že v štartu bolj močna in se bojim da bi se preveč zredila, čeprav NISEM na nobeni dieti. Malo popazim kaj in kdaj jem in to je to. P tudi pretirano lačna nisem.
Sedaj pa sem opazila da sem v zadnjem tednu izgubila postopoma -1.5kg. Seveda sem se tega razveselila, ker mi je tako G na začetku rekla da bi bilo pri moji teži čisto ok če se sploh nebi nič zredila in s tem nebi bilo nič narobe. Nisem pa še slišala da bi kateri teža padala, ponavadi se samo user posted image  tu gor kako narašča....

Sedaj me je pa ena punca na smrt prestrašila, da je eni njeni kolegici tudi upadala teža in je to pomenilo zaostanek v ravoju. Sedaj sem pa čisto panična...

Seveda je kot zakleto moja G do pon na dopustu, sedaj sem vprašala Pušenjaka, sedaj pa še vas sprašujem, če je kateri teža med user posted image  padla in se potem spet dvignila in je bilo vse ok. Ker se mi do trenutka ko mi je to rekla sploh to ni zdelo nič posebaj hudo....
user posted image  poteka normalno, NS je bila ok, zadnji UZ sem imela pred 3 tedni je bilo vse v redu. Tudi čutim ga vsak dan pogosteje in bolj intenzivno.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padanje teže?
3.5.2007 14:59:33   
Felicity
Žal ne vem odgovora na tvoje vprašanje.

Če te ful skrbi pokliči dežurnega ginekologa.

Mislim pa, da ni razloga za paniko, sploh če ti je G rekla, da naj se ne bi skozi nosečnost nič zredila.

Srečno in mirno!user posted image

(Meni je na začetku tudi teža padla za 3kg, sicer v prvih 10t, potem je pa naraščala)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2007 15:03:29   
2 Sraki
Sem imela sošolko, ki je bila malo bolj močna že v štartu in ji je tudi G rekla, da se ji sploh ni treba nič zrediti in da lahko celo shujša. In res kolikor se spomnim je celo zgubila 3 kg. Z otrokom pa je bilo vse o.k.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2007 15:12:12   
Anonimen
Sem iskala po netu kaj v zvezi s tem pa nisem nič najdla. Edino kaj je pisalo, da je možno, da se zmanjša teža npr.pri kadilkah nosečkah.
Po moje se ti ni treba nič bati, teža lahko niha kg gor al pa dol. Jaz sem tudi imela en dan npr. malo več kot 67, pol pa čez tri dni 66 pa še takrat so mi rekli, da sem se preveč zredila
(cele 4 kile do 21.tednauser posted image ). Po moje ti ni treba skrbeti, če pa te že tako skrbi pa nekam pokliči, v kak zdravstveni dom, ne vem kako imate to pri vas tam urejeno. Vso srečo pa čim manj skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2007 15:18:01   
Anonimen
ZIP, no, vsaj ti si me malo potolažila....

Imam že od prej vsaj 20 kg preveč in pri takšni teži naj ne bi bilo nič narobe če se sploh nebi zredila. Samo o naraščanju in potem hujšanju pa nisem še nič slišala, čeprav se spomnim da mi je mama enkrat rekla da je v 4 mesecu pri bratu shujšala 4 kg, ker je moj veleumni foter oznanil da ima ljubico in odhaja...
Pa kolegica je tudi shujšala v 8 mesecu 2 kg, pol pa je v 9 mesecu obila  4 gor, vsega skupaj v nosečnosti 12kg. Ine je vse ok s fantkom.

Upam, da to pri meni ne pomeni nič slabega in da bo še vse ok.

(odgovor članu 2 Sraki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2007 15:21:00   
Anonimen
Hvala mala in Felicity...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2007 15:32:14   
Anonimen
Sicer sama še nisem bila noseča, vendar sem močnejša in mi je ginekolog rekel da ko zanosim se naj ne bi redila. Oz. lahko tudi par kg shujšaš.
Če ješ dosti sadja, zelenjave...na splošno zdravo hrano ne skrbi.
Mislim da je vse vredu.user posted image
Pravijo da je bolj nevarno če se močnejše ženske ful zredijo kot pa obratno.
Če imaš 20kg preveč naj bi se zredila največ do 7kg.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 16:12:26   
kesi
Tudi jaz sem v štartu imela kar veliko kilogramov preveč, sedaj sem v 15t in sem v enem mesecu shujšala  3kg. Ginekolog mi je rekel bolje, da je šlo dol kot gor in da se naj za kg ne sekiram.

KESI

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2007 16:41:43   
Anonimen
menda ni nč narobe...men kr niha- kila dol kila gor, včas tud po 2...

(odgovor članu kesi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2007 16:44:09   
birdy
Hoj, nekje sem brala, da če imaš od prej preveč teže lahko med nosečnostjo tud shujšaš. Sam običajn to že od prej močnim v nosečnosti ne ratauser posted image  Važno je, da nisi lačna. Vem pa da lahko shujšaš, ker sem se sama tako poredila da zdaj bolj pazim na to kaj jem, pa je šlo malo dol. Nč bat, vse v redu.

(odgovor članu kesi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2007 17:03:45   
Jelenche
nič se ne obremenjuj s takim govoričenjem, pa kakšen zaostanek v razvoju? Če ti nisi načrtno na dieti med nosečnostjo,.. se nimaš kaj bati. Res je pa prepovedano hujšati med nosečnostjo!
jaz sem noseča 30 tednov in sem se zredila za 2 kg! Sicer sem se prej malo več (3,5kg),.. ampak ker so mi ugotovili gestacijski diabetes,.. sem dejansko na DIETI oz na zdravi prehrani, ne na dieti user posted image  (sicer zdravniški) in sem shujšala za 1,5kg v zadnjem mesecu. Pa mi G ni zaradi tega nič rekla,.. saj mam podlago že od prej.
Tako da se res ne obremenjuj s tem,.. bolj ti škodi to nerviranje. Kar ... mirno.
Sicer so pa meni rekli da nosečnica ne sme biti več kot 8 ur brez hrane. Na to pa le pazi!

uživaj v user posted image

LP user posted image

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2007 17:07:48   
guppy
srček, ko sem kot nora bruhala prve štiri mesece, sem shujšala že na samem začetku 3 kg (v mesecih, ki naj bi bili ključni za otrokov razvoj!), pa sta me G in sestra prepričevala, da si otroček že vzame, kar rabi za svojo rast. In res je, kot sama veš, sta oba OK, zdrava in velika bajsona.

Ne sekiraj se in počakaj na naslednji pregled, do takrat pa papcaj veliko zdrave hrane!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2007 17:32:27   
Anonimen
Uf, mi je kar odleglo....

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.5.2007 20:48:31   
guppy
Srček,
mislim, da ti je Pušenjak odgovoril user posted image user posted image user posted image

Re: padanje teže Napisal: Stanko Pušenjak Datum: 03.05.2007 19:25pošljite svojo domnevno prijateljico, ki ni nikakršna "prijateljica", nekam...na Maldive ali še kam dalj, lahko tudi brez povratne vozovnice. Plod si od vas vzame vsega kar potrebuje, vaša teža pa nima nobene korelacije s težo ploda!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.5.2007 21:53:52   
majas
Ravno to sem hotela zdaj napisati pa vidim da me dr.Pušenjak prehitel.

res te nima kaj skrbet, zakaj te bi..otrok vzame kaj potebuje res je... Ti pa če si malo manj jedla pa to ni tako hudo, 1kg gor ali pa dol.
lp

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2007 8:59:55   
Anonimen
Meni teža kar naprej niha - malo gor pa malo dol. Če kakšen dan pojem več sadja in zelenjave, potem naslednji dan več časa preživm na WC in poslednično 1 kg dol. Srček, jaz se ne bi prav nič sekirala - dokler Žan brca in si ti zadovoljna, ne upoštevaj nasvetov tvoje "prijateljice"...

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2007 10:08:21   
ajja
Tudi jaz sem v začetku nosečnosti shujšala (ne namerno) pa mi ni bilo niti enkrat slabo pa tudi bruhala nisem nikoli. Poleg tega pa nisem bila pretežka (63 kg pri 1,72m). Nato pa sem začela počasi pridobivati na teži, v petem mesecu sem se na hitro zredila za 3 kg, v celi nosečnosti pa 9 kg. Ko sem shujšala, je G rekel, da ni nič narobe, da pa tako v tisti vročini nikomur ne paše jesti (lani junija in julija). Tudi z mojim zdaj že skoraj 4-mesečnikom je vse super.
Tako da se ne obremenjuj s težo, ti samo uživaj v nosečnosti pa bo vse o.k.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2007 16:26:50   
NELY00
Podobna zgodba je tudi pri meni.Ze tako ali tako sem med malo bolj suhimi. Ko pa sem zanosila pa so mi padle kake tri kilce.Bruhala nisem, jem pa normalno, enako kot prej.Ginekologinja mi je rekla da z tem ni nič narobe, rekla pa mi je da tudi kakšna kila več ne bi škodila.Ampak dokler jemo v mejah normale mislim da ni panike.Če pa te skrbi pa je najbolje da greš do dežurnega ginekologa da boš vsaj malo bolj pomirjena.Lep pozdrav

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?