Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 14:59:43
|
|
|
|
okaidi
|
Ne vem, kako ste prenašale čakanje tiste, ki ste rodile krepko čez rok. Takšno željo imam roditi naravno, brez forsiranja, pa mi očitno to ni dano. Prvič sem rodila 7. dan čez rok, so me poslali v porodno z blagimi popadki, odprto 5 cm, pa sem še vedno "fasala" umetne popadke in epiziotomijo. Pri drugi nosečnosti sem prisegla, da bom počakala do konca, da bo porod res napredoval, da se ne bom pustila forsirati. Zdaj sem 10. dan po PDP. Odprta 4 cm, popadkov pa nikjer. V porodnišnici bi me sprejeli, če bi se strinjala. Nekako so pripravljeni počakati do ponedeljka, potem bodo pa težili. Nekako sem že obupala nad temi popadki, bojim se, da bo porod tudi, če čakam do torka, sforsiran. Ne razumem, zakaj se pri meni dogaja vse tako pozno in počasi. Zdaj imam že občutek, da se grem bitko s časom - ali se bo otroček začel prej slabo počutiti, ali bodo prej začeli popadki, ali se bodo prej odločili, da niso več pripravljeni odlašati s porodom
|
|
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 15:39:17
|
|
|
|
lily32
|
Razumem, da je čakanje utrujajoče, ne razumem pa, zakaj si proti umetnim popadkom. Meni je prvič odtekla voda in če mi ne bi sprožili umetnih popadkov, bi se verjetno slabo končalo za mojo malo deklico. Zdaj ko sem pred drugim porodom, sem razmišljala ravno o tem, da smo dandanes lahko srečne, da obstajajo različna sredstva, ki lahko sprožijo porod in na ta način pripomorejo k srečnim koncem. Tudi sama bi rada doživela "naraven" porod, a tudi če bo tako kot prvič, bom zelo vesela, samo da se dobro konča.
|
|
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 15:53:36
|
|
|
|
okaidi
|
Sem mislila, da je nekako razvidno iz mojega pisanja, da sem pripravljena počakati, dokler je z otrokom vse v redu. Ni mi toliko blizu forsiranje, nisem pa proti umetnim popadkom a priori, seveda so mi tudi vse oblike sprožitve poroda samoumevne, kadar je to v dobro otroka. Moj otrok ni bil v ničemer ogrožen, ko so mi dali umetne popadke. Takrat ni šlo za kakšno reševanje. Želela bi, da vse začne spontano, če ne bo šlo, pač ne bo šlo. Tole tukaj je pa prvenstveno jamranje, ker tako zamujam že drugič - saj menda računalnik vse prenese ?
|
|
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 17:20:17
|
|
|
|
bubu_bibi
|
Srečno v vsakem primeru! Kaj pa če bi poskusila porod 'sprožiti' s spolnostjo? Saj škoditi verjetno ne more, ali pač?
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 18:55:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je pomagala hitra hoja v hrib Samo sem šla res hitro in na vrhu sem dobila popadke.
|
|
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 19:07:28
|
|
|
|
lily32
|
Jamranje v tojem primeru apsolutno dovoljeno! Si sploh ne predstavljam, kako zelo zatežena bi sama postala, ker mi že ti zadnji dnevi pred PDP presedajo. Stiskam pesti zate! Srečno in hitro
|
|
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 22:12:06
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
lubi naj te popoka v avto, pa po najslabsem moznem makadamu kako uro pa pol. garantiram, da gres zjutraj rodit. fajn naj te pretrese. meni je 2x to sprozilo. srecno!
|
|
RE: Pa kdaj bo začel ta porod? 13.5.2011 22:22:49
|
|
|
|
Ploha
|
V prvo so mi porod sprožl 8 dan čez rok, s tabletkami za mehčanje MV, potem dobla svoje popadke, rodila 9 dan čez rok. V drugo smo dobil na dom en "super duper" črevesni virus, ki sem ga valjda fasal tud jst, okol polnoči sem šla v prvo na wc pa vse do jutra, ob 5 popoldne rodila s svojimi popadki. Zutri na amnioskopiji je bilo stanje še nespremenjeno in ni blo popadkov. Aja, rodila sem pa 12 dni čez rok. Pa srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?