nejcko
|
Zdajle se moram pa res skašljat, ker kar je pa preveč je pa preveč. Res je, da že pet let vem, da sinova pediatrinja ni ne vem kako zgovorna in ni buci-buci tip človeka, ampak da je sposobna bit pol ure tiho in brez kakršnegakoli komentarja (razen: zdaj se pa vsedi, sleči, poglejva mišice, skloni se itd.), je pa, milo rečeno, že kar malo nesramno. O.k., res je, da tudi jaz nisem tip mame, ki bi za vsak drek ne vem koliko spraševala, pa vseeno. Torej, danes sva bila s sinom na sistematskem pregledu pri 5 letih. Sin že pri sestri opravi tiste teste, se zmeri, zvaga in greva k zdravnici. Ona nekaj piše še za prejšnega pacienta, potem vzame sinovo kartoteko in začne vpisovati rezultate testa. Brez besed. Dam ji izvide z ORL-ja, ji povem, da smo naročeni na operacijo žrelnice. Brez komentarja. Napiše napotnico za logopeda, pa ji povem, da ga že obiskujemo. Spet nekaj vpisuje, jaz tačas malega lovim po ordinaciji in ga mirim. Potem pregleda sina (pritisk, srce, hrbtenico, spolovilo itd., spet brez komentarja. Omeni možnost operacije popkovne kile, če se stanje ne bo popravilo in da naj gremo še v laboratorij. That`s it. Nič ne omeni operaciej žrelnice, nič ne omeni, kaj nas čaka, na kaj moramo biti pozorni, nič v zvezi s sinovim slabšim sluhom, a ma čisto nič. Niti ene same spodbudne besede, ali da naj se ne sekiramo, ma niiiiič. Kaj šele, da bi recimo rekla - fant je zdrav, vse je ok, napreduje, ima zadovoljive mere ali kaj podobnega Potem ji omenim še priporočilo naše logopedinje, da bi bilo fajn, če bi poiskali kakšno pomoč za sinovo zelo slabo razvito grafomotoriko - ona pa: Ja, pa saj je vse narisal Matr, no, a ne vidi, da je krog komaj sklenjen, da je kvadrat napol trikotnik, človek kot en jež!, poleg vsega niti ni videla, kako sin drži svinčnik v roki!!! No, napiše še eno napotnico in baj-baj. Naj še omenim, da sem ji že pred dvema letoma omenila, da sumim, da ima sin probleme z žrelnico, ona pa meni: A hočete it na operacijo Če bi se takrat vsaj malo zavzela, bi bilo s sinovim sluhom mogoče že kakšno leto ali več vse v redu, tudi govornih težav mogoče ne bi imel ... ma, res sem jezna. Tudi sama nase, priznam, ker vsakič pridem čisto razkurjena od nje, ampak zamenjala je pa še vedno nisem. Uf, sem se spihala.
|