|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pa je možno- mamici odvzeli skrbništvo!
10.3.2011 11:46:42   
Kepica83
Nisem si mislila da je mogoče, ampak zgleda da je. Prijateljici iz otroških let so odvzeli sina in ga dodelila bivšemu partnerju. Od lani aprila se je boril zanj, kot lev in ga tudi dobil. Punca niti ni bila kaj ekstra težavna le malce neodgovorna. 
Šla sta z fantom narazen in se je preselila v podnajemniško stanovanje. Imela je službo za ned. čas 1000eur plače, kupla si je nov avto, vso novo opremo za stanovanje.. No kmalu za tistim je odpovedala stanovanje in šla ...živet z otrokom k staršem in bratu v 2sobno stanovanje. Dala je odpoved in šla delat v nek kafič. Tam je bila 2 tedna in spet šla drugam delat. No in na koncu si je našla neko službo v eni gostilni 4 ure vstran od domačega kraja in odšla tja. Odšla je pred novim letom in otroka pustila pri mami. Do 10.1. kao.. da porihta varstvo za malega.. 9.2. so imeli obravnavo in so njemu dodelili skrbništvo. On nikakor ni pristal na to, da odvleče otroka tako daleč vstran in ga iztrga z domače okolja. Tu ima v obsegu 5 km vse dedke in babice ter oba strica. . Malemu bu vsekakor boljše pri njem. Živijo v hiši ima svojo sobico, red, on je zanesljiv, skrben...Ampak vseeno nemorem verjeti! Čisto me je šokiralo. Tako da.. ja tudi pri nas je mogoče dobiti otročka čeprav mati ni nekaj ekstra težavna. To je naj v vzpodbudo vsem očkom ki se borijo za svoje sončke.

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pa je možno- mamici odvzeli skrbništvo!
10.3.2011 12:01:08   
Micy
Jest na to rečem samo: HVALA BOGU, da ima otroček še atija, ki je malo bolj odgovoren kot njegova mati.

Po tvojem pisanju je res skrajno neodgovorna.

Love is in di er.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2011 12:08:42   
Kepica83
Ja saj hvala bogu.. Ona je že od nekdaj takšna. Meni starši že kot majhni punčki niso dovolili druženja z njo. Ampak ko sva se kje srečali sva se vseeno  pogovarjali. Par let nisve imeli stikov, ker me je res grdo zafrknila in ji tega nisem mogla oprostiti.. Kasneje pa ko je dobila sineka sem bila vesela za njo in sem jo 1x ogovorila ko je imela malega v naročju in sma se srečali na pošti. Tak sma pol spet nekako začeli govoriti. Njenega partnerja pa sem tudi poznala od malih nog, saj sta starša hodla k njim po mleko, ko sem še jaz bila dojenčica. Tako da tudi njega dobro poznam in sem vesela zanj predvsem pa za otrokčka. Ker bo sedaj imel pravi dom in varnost.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2011 12:12:47   
Andromeda
Še je pravica na tem svetu!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 10.3.2011 12:15:56 >

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2011 12:13:39   
kristinaj
hvala bogu... odgovoren očka, ki se je boril za otroka.. bravo.

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2011 12:24:25   
*goldfish*
Ok...hvala bogu, da je v tem primeru to tako....
Drugače pa, ko sem prebrala prvič....pa me je malo postalo strah in moja misel je bila: uuu fak....mogoče pa bo se zdaj kaj zganilo, in bomo mamice postale iz tega pogleda malo bolj "ogrožene". Bodo očki se pičili v nekaj ali bodo mogoče imeli boljši položaj (v službi, finančno, stanovanje...), pa bodo kar otroka dodelili očetu. In bodo spet prave drame na sodiščih.

Ne vem, to je bil moj prvi odziv na to, mogoče res neprimeren....
drugače pa v tem primeru....kje je punca imela glavo....vse je imela lepo pošlihtano, potem pa kar v en kafičuser posted image

Vse bitke v katere se zapletemo se zgodijo zato, da nas nečesa naučijo - tudi tiste, ki jih zgubimo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2011 12:36:03   
Najaa
Pol že ni bila tako zagnana v svoji borbi do otroka. Sploh če ga pušča samega po par tednov in hodi kdo ve kje. To so vse stvari, ki jih na sodišču predstavijo in če bi pokazala malo več odgovornosti in se borila, bi dobila skrbništvo. Imam občutek, da ji ni bilo preveč do tega. 

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2011 12:38:11   
Kepica83
Ja ona je bolj konflikta oseba. Vse povsod jo kao vsi šinfajo, jo ogovarjajo... In pol na vrat na nos ona vse pusti in gre drugam. Nepremišljena je. Vsekakor se bo nekaj začelo dogajat. Ker to da mati dobi otroka za vsako ceno tudi ni prav.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2011 12:43:05   
Najaa
Se čisto strinjam s tem. Sej vemo, veliko je primerov, ko so za vsako ceno dali otroka materi in so s tem naredili veliko škodo otroku. Premalo se posluša otrokove želje.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2011 12:44:05   
Kepica83
Meni je ene par krat rekla da bi mu malega najraje dala, ker nima več živcev za po sodišču hodit. In že takrat sem ji rekla da ne sme tak razmišljat. Da se more zanj borit, dokler se ji srce ne ustavi. Ampak.. Škoda.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2011 12:46:49   
mika
Meni je ene par krat rekla da bi mu malega najraje dala, ker nima več živcev za po sodišču hodit.

Potem se očetu ni bilo treba na kriplje borit, ker je bilo jasno. Otroka ne dodelijo pod vsako ceno materi, sploh pa ne, če ga ne želi.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2011 13:11:53   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Meni je ene par krat rekla da bi mu malega najraje dala, ker nima več živcev za po sodišču hodit.

Potem se očetu ni bilo treba na kriplje borit, ker je bilo jasno. Otroka ne dodelijo pod vsako ceno materi, sploh pa ne, če ga ne želi.

Točno tako. Pol ni čudno, da je otroka dobil oče. In dobro za otroka, da ga je.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2011 14:01:33   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Točno tako. Pol ni čudno, da je otroka dobil oče. In dobro za otroka, da ga je.

Itak.

Mama se je najbrž odpovedala skrbništvu, ker drugače očetu ne bi takoj skrbništva dodelili....predvidevam

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.3.2011 14:25:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2011 19:50:15   
Kepica83
Tudi jaz mislim, da je ona predala borbo... Ampak ona pravi, da je sodnica bila njihova prijateljica in je zato on dobil otroka.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.3.2011 20:17:55   
mika
Ampak ona pravi, da je sodnica bila njihova prijateljica in je zato on dobil otroka.

ja seveda...ajajaj kakšne neumnosti

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2011 12:07:25   
titanik
Poznam te zgodbe,pa ne iz lasnih izkušenj.Se strinjam ,da dobi oče otroka če mati ni sposobna vzgajati itd.Trpi pa otrok ki ni nič kriv,predvsem mislim na starejšega otroka.

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.3.2011 12:28:45   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Punca niti ni bila kaj ekstra težavna le malce neodgovorna. 
Tako da.. ja tudi pri nas je mogoče dobiti otročka čeprav mati ni nekaj ekstra težavna. To je naj v vzpodbudo vsem očkom ki se borijo za svoje sončke.

Ni ekstra težavna user posted image Težavna mogoče res ne, neodgovorna pa do skrajnosti! Edino prav, da je oče dobil otroka, ne vem, zakaj se je sploh moral boriti user posted image

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.3.2011 16:57:49   
Zamima

Ampak ona pravi, da je sodnica bila njihova prijateljica in je zato on dobil otroka.

ja seveda...ajajaj kakšne neumnosti

hvala za vijolice user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.3.2011 16:58:56   
Zamima

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

svaka cast sodiscem, da so koncno dojeli, da mati ni nujno najboljsi skrbnik user posted image

jaz samo upam, da je oče res bolj odgovoren kot mama v tem primeru user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.3.2011 9:47:06   
Kepica83
Se morem popravit.... ne dolgo nazaj sem govorila z očetom tega otročka, kateremu sem čestitala za uspeh na sodišču. In je rekel da ni bilo težko saj je sama dala otroka vstranuser posted image user posted image user posted image user posted image  jaz sem se skoraj razjokala. Punca ki jo poznam od 1 leta starosti in je bila nekako vedno del mojega otroštva je dala vstran svojega 3 letnega otročka.. Nisem mogla verjet in še danes nemorem. Prizadelo me je, ko vidim česa je bila zmožna. Vem da bo malemu boljše pri očku ampak vseeno ne razumem kako lahko daš malo bitje, ki si ga nosil pod srcem spravil na svet, vstran. Mah... Samo toliko.. Nisem želela da ostane pri lažni izjavi, zato sem zdaj post po srečanju prijatelja popravila.  

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.3.2011 10:06:24   
mika
Kepica, men je bilo to takoj jasno.

ne se zdaj ubadat s tem, kako se lahko ena mama odpove otroku oz. skrbništvu za otroka. Ljudje smo različni, tako obstajajo tudi takšni, ki niso sposobni za otroka skrbet. HB, da so otroka dodelili očetu in upam, da bo lepo skrbel zanj.

jaz poznam punco, ki enostavno ne čuti želje po otroku. njena mama se zgraža in vsakih toliko časa pritiska na njo, kako MORA imeti otroka , da ji bo že ona pomagala. Punca se zaveda, da ob takšnem življenju, ki si ga želi, ji bi otrok to onemogočil.  Ne misli pa rodit otroka materi.

Večkrat se tudi kdo drug obregne če misli imet otroka al ne. Pa kaj koga briga. bolje, da ga nima in živi svoje življenje, kot pa da zagreni življenje sebi in otroku, zato da bo nekdo drug srečen...npr. njena mama ali pa tašča.

Hočem samo povedat, da nimajo vse ženske želje po otroku. Tako tudi najbrž tvoja prijateljica, ne. verjetno je živela v iluziji kaj pomeni biti mama, potem pa tega ni prenesla. Žal ostno za otroka, ampak glavno, da je zanj poskrbljeno. 

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.3.2011 19:53:30   
ronja
Prizadelo me je, ko vidim česa je bila zmožna. Vem da bo malemu boljše pri očku ampak vseeno ne razumem kako lahko daš malo bitje, ki si ga nosil pod srcem spravil na svet, vstran.

Pa saj ga ni dala stran! Samo skrbništvo ima oče, ona ga bo pa obiskovala enako kot bi ga sicer oče! Moškim tu vedno rečete, da če se ločijo, ne bojo izgubili otrok, da jih ne bojo dali stran, da bojo enako očetje kot sicer - če pa to naredi ženska, je pa tak halo - nič čudnega, če so potem same borbe za otroka.
Kaj tako strašnega je ona naredila? Naredila je to, kar je za otroka, za očeta in zanjo najboljše - zakaj je to potem tako zelo narobe? Sama se strinjaš, da je otroku boljše pri očetu, on si ga želi, ona ni proti - jaz tu res ne vidim problema. Problem bi bil, če otroka ne bi hotela dat očetu, samo zato, ker se pač to od nje pričakuje. To bi pa bilo grdo. Ampak ona je naredila ravno obratno!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?