Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: marta82 A nimajo vsi otroci takega obdobja? Mislim da sprobavajo meje in so ipični, če ne dosežejo svojega...dokler pač ne vidijo, da ne "pali"? Vsi, ki jih jaz poznam so imeli to fazo. To pomeni, da imajo vsi (ki jih poznam) močan karakter, da imajo vsi motnje vedenja, da so vsi starši zatajili pri vzgoji. Ali sem jaz to narobe razumela? Vaši nikoli niso ipično cepetali in se drli, ker nečesa niso dosegli? seveda so vsi taki. sam obstajajo dve skupine staršev - 1. zadevo obvlada in jo sfura brez kakih posebnosti, 2. pa doživlja živčni zlom, nikakor jim ne uspe otrok obvladati in pol je tko, da 2. skupina meče naprej 1., da so lahk veseli ker pač nimajo otroka z močnim karakterjem in oni da bodo zdej njim solili pamet Jaz ne doživljam živčni zlom, pa otroka obvladam, pa nimam sindroma "staršev, ki pravijo, da imajo otroka z močnim karakterjem", pa imam vseeno enega otroka izmed treh, ki je trmast, svojeglav in vidi predvsem in najprej samo sebe, pa je sposoben, če gre zanj, tudi vse povozit pred sabo. Tako da, tale teorija ne bo držala. In to so geni. Geni. Geni. IN nikdar ne mine. Samo še huje je v puberteti. IN se ne pritožujem, blazno imam rada svoje otroke, vse tri, neprestavljivo mnogo rada. Samo je neprimerljivo, koliko več energije moraš vložit, da zvoziš reči v nekih normalnih okvirjih, če imaš doma takega otroka, kot kakšnega drugačnega, bolj mirnega, pirlagodljivega. In ja, poznam razliko.
|