|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PUNCE PREVEČ JE!!!
24.2.2006 20:41:48   
Makica 79
Saj vem da boste nekatere rekle, da mogoče nerazumem ker je minilo tako "malo" časa, za vas mogoče za mene kar precej.
Ugotavljam da smo vse postale več al manj enake.
Ovulacija, merjenje temperature, obremenjevanje z tem ali oni. Imamo sploh O je nimamo? Gdaj naj sexamo? Zakaj ne zanosimo? Upamo, čakamo, bo prišlauser posted image  tokrat? Nebo?
Vem sama sem prav enaka, samo vprašati sem vas hotel, ali še kaj drugega počnemo v življenju?
Spomnila sem se kako negativno vpliva živčnost na naša življenja, odnose v družini, mogoče tudi na user posted image .
Premagajmo te misli skupaj in si probajmo dopovedati da nas to nikamor nepelje.
Sotrpinke, tiste ki ste še dokaj nove in se mantrate "komaj" 5 mesecev kot jaz, pa še vse ostale, potolažite me, ker vam moram priznati da me je danes neka žalost spopadla user posted image .
Nepričakujem pa je komaj 10.03, pa ve?
Vsem skupaj enouser posted image za srečo.
Vaša Makica 79
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PUNCE PREVEČ JE!!!
24.2.2006 20:48:39   
pika74
Ojla,

te čist zastopim. Vem, kaj doživljaš in tud sama sem šla skoz to moro...
Pa ti po pravic povem, da me je šele zdaj minilo... šele zdaj, po skoraj 6 letih me je minilo.

Zdaj vem, da enkrat bo in se ne sekiram. In ko bo, bom vesela. Do takrat bom pa živela in zajela vsak dan z veliiiiiiiiko žlico. In tudi ti boš enkrat to doživela. Verjemi. Ampak življenje je tako narejeno, da se ponavadi najprej ful presekiramo, ker smo človeška bitja in ker nam ni vseeno. Pa ne moreš nič spremenit. Taka je narava človeka.

Želim ti, da bi ti čim prej uspelo in da bi se do takrat čim manj sekirala. Pa čim več sončnih dni do takrat!!!

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Makica 79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2006 20:54:30   
Gina
Joj, dekleta, to mora biti res zoprno. Po moje ne moreš kar tako odmislit. Jaz bi po moje čist blesavila in mi ne bi uspelo odklopit. PO moje bolj ko bi se silila odmislit, bolj bi me žrlo, sem pač čudne sorte, ampak ne vem, če ni večina žensk narejena podobno. Se mi pa zdi, da bi mi nekaj drugega pomagalo. Jaz sem take sorte, da moram nekaj delat na tem, da stvar rešim. Moram imeti cilj. In zato bi gotovo fejst sitnarila zdravnikom in nikakor ne bi samo čakala. Če bi mi tudi rekli, da moram počakat še eno leto, bi me čez par mesecev spet tam videli težit in težit. Če ne bi šlo drugače, bi šla pa samoplačniško. In po moje se že s tem sprostiš, ko nekaj delaš, da greš proti cilju. Pa itak potem kar naenkrat zagledaš še kakšno možnost, dobiš upanje, vidiš bolj pozitivno. Vsekakor je boljše nekaj migat, kot se udat v usodo in čakat na boljše čase, da sami pridejo. Ma vem, da je lahko pravit, ko nisi v tem, ampak vendarle....

Jaz vam prav vsem, ki čakate, iz srca želim, da bi vam čim prej uspelo. Ampak res, čim prej. user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2006 20:59:09   
vampirka
Ojla Makica!

No, jaz sem sotrpinka že z malo daljšim stažem...27 mesecev user posted image  ...verjetno si pričakovala nasvet ala odklopi glavo, pa bo ratalo - to je samo psiha... No, midva se prvo leto sploh nisva obremenjevala - nisem merila temperature, user posted image user posted image user posted image  sva kakor in kadar nama je pasalo. Za dolžino ciklusa sem vedela samo, ker sem si vsakič zapisala datum, ko me je user posted image  več ali manj presenetila! No, po enem letu pa je prišlo na vrsto približno takole razmišljanje kot ga je zaslediti v tvojem postu - na srečo nisva zgubljala preveč časa in sva šla takoj po napotnico za antisterilitetno ambulanto v MB (razen majhne pregrade v maternici, po vseh preiskavah, laparoskopiji in ne vem še kakih čirah čarah niso ugotovili nič - pa sva slišala že zlajnano verzijo - sprostita se, odklopita misel na user posted image ..................sem bila jezna kot ris!!!!!!!! Eno leto še pomislila nisem na svojo O, pa ni bilo nič user posted image )..........torej, zdaj greva na IVF in mogoče končno ugledava tisti magični user posted image !
Ne misli, da ti želim isto usodo - niti približno! Hočem ti samo povedat, da nas je vedno več, ki čakamo na te čarobne pluske in črtice dalj časa in da pri nekaterih je vzrok, spet drugje ga ni!
Ko bo čas, boš tudi ti srečka user posted image . Želim ti, da čimprej in da 10.3. user posted image  NE BO!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2006 21:06:16   
Sisy
Tako kot si rekla Gina...tako je bilo pri meni...Nobenega upanja za naprej,samo božje čakanje in upanje iz meseca v mesec...HSG,laparaskopija,filanje s tableti,...pa nobenega haska....razočaranje,jok,2 leti upanja pa še nič...prideva v ambulanto pa nama rečejo da lahko računava na IVF mogoče nekje septembra...in takrat mi je počil film...sklenila sem da nekaj ukrenem....in se odločila da grem samoplačniško....edino to mi je dalo nov up,zagon, dobila sem občutek da sem vse bližje svojemu cilju....

moj point je.... da razumem vse punce ki se ubadajo z podobnimi problemi.... kaj preživljajo....in kako jim je....ker sem bila sama na istem...zdaj pa imam kljub temu da ni garancij za uspeh nov zagon...saj sem vse bližje in bližje....in verjamem da mi bo enkrat uspelo....

in tudi vam bo drage so borke....user posted image

lep večer še naprej

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2006 21:09:02   
lučka 25
Makica 79, te čisto razumem. Midva delava na user posted image  že lep čas. Trenutno imam kar velko krizo, ker se približuje eno leo, od kar se trudiva. Vmes sem imela zdravstvene težave, in takrats em bila vesela da nisem user posted image , kajti imela sem norice. Se mi je pa takrat že tako nereden ciklus (31-36 dni), čisto porušil za tri mesece (48, 45, 46 dni). Pa sem postala kmalu vsa optimistična. Ves čas sem govorila, da ne bom obsedena,.... ker to škodi pri psihi in s tem pri zanositvi. Pa sem podlegla in si pričela meriti BT, pa topet šok. Temperatura mi nikakor ne naraste in s tem se bojim, da sploh nimam oz. niso redne tudi moje ovulacije. ŠOK!!! Problem je, da vsak den delam z otroki, ki jih obožujem in s tem podzavestno tudi v službi razmišljam, kako bi bilo, če bi najin user posted image  počel to in ono. Pa počasi kar gre. Sem nekako v labirintu in ne znam priti ven, da bi si poiskala pomoč. Do sedaj sem odgovarjala le na novice o user posted image user posted image , kot čestitam in podobno. Danes sem prvič spregovorila tudi o mojih težavah. Pa mislim, da kar pomaga. Naj nam  user posted image  prinese vsem nam srečo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.2.2006 21:12:27   
pika74
lučka 25 bolj, ko se boš odprla in več, ko boš govorila o tem, lažje ti bouser posted image . Tale forum je idealen za to. Samo ne tišči hudiča v sebi, ker te bo še bolj morilo.

Za vragauser posted image , saj nisi ti kriva, da je tako.

Lp

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2006 21:12:29   
Makica 79
Saj imate vse čisto prav, odmisliti bi morala, pa ne nemorem.
Res smo vse ženske skoraj čisto iste ali pa vsaj podobne sorte.
Vem da je eno leto neka recimo da meja, in da do takrat naj nebi zganjala panike, ko pa se zdi tako dolgo.
Jaz pa sem ena od tistih ki takoj vidi vse še bolj črno kot je, nepopravljiva sem pesimistka in sem se že prepričala da nekaj ni vredu, pa sploh za to nimam prav nič dokazov.
Upam da bom v tem enem letu, od katerega je ostalo malo več kot polovica postala srečnauser posted image  in se vam pridružila, vsem ki ste to že postale in vsem vam ki ste že bile, in se zdaj veselo carkljate z malimi navihančki.
Držimo si pesti.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.2.2006 21:16:55   
lučka 25
Pika 74, mislim, da imaš prav. Mogoče je res že čas, da se odprem in ne tiščim vse v sebi. Vem pa, da je še veliko lepih trenutkov pred mano, ki pa ni nujno da so povezani z user posted image  in, če bo v teh uživala, pa ni user posted image , da se mi bo uresničila tudi ta želja.

Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2006 21:29:10   
Makica 79
Verjemite da pomaga, pa saj za vraga smo ženske in naj bi imele dolge jezike.
Vsaj moj ni nikoli do zdaj zatajil in hvala bogu nimam problemov z tem da bi kaj pojamrala.
Pa če včasih nepomaga, vsaj škoditi nemore.
Kaj sploh delamo za računalniki?
Hitro v posteljo ( ali pa kam drugam )user posted image user posted image user posted image user posted image  in dragega nespustit kar tako.
Potem pa lepo sanjat in upat da nebo kakih nezaželjenih obiskov zame čez 12 dni, za vas pa takrat ko bi jih najmanj rade.
Lahko noč soborke in lepe sanje vam želim.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2006 22:01:57   
tinkamiška
Hoj!

Se še spomnim, ko je mene takole grabilo in smo se punce ravno tako spraševale in si dajale upanja...nekatere ste še tu in res vas vse občudujem in vas razumem...enim nam je ratalo, drugim pa še bo!

Pika, kako sem vesela, da si se odločila zajemat življenje z veliko žlicouser posted image , mogoče ti je pa zdej naklonjen čas, ki ga posvečaš svojemuuser posted image in potovanjem, ker potem nekaj časa ne bo možnosti za te stvari user posted image Sej se malo hecam, veš.

Punce, jst vam ne bom rekla odklopite glave, ker tega se neda kr tako nardit, to pride samo od sebe, pa čeprav nam rata samo za kratek čas je vredno, ker vsak trenutek šteje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in vam vsem želim čimveč lepega, da vam čas do vašihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čimprej mine!

Pa enga limastega lupčka še od Izeuser posted image !

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2006 9:39:44   
PIKA
Odmisliti je res težko, vendar če je meni uspelo, imela bom 40 let, poskušali pa smo 6 mesecev, bo sigurno tudi vam, saj ste veliko mlajše in imate še veliko časa. Ni panike!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2006 9:50:16   
Makica 79
Pika hvala. Čeprav je bilo na kratko in enostavno je kar spodbuno. Res je da sem veliko mlajša in da me še po 5 mesecih ni trba prav nič skrbet, samo tako neučakana sem, to je problem.
Veliko lepih dni ti želim.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2006 10:27:41   
Sulfinija
Ojla!

Tudi sama sem enih takšnih sotrpink.Vendar pri meni je bilo drugače jaz sem se že začela obremenjevati drugo M ko nama ni ratalo in glej moje slutnje so bile opravičene.P enem letu sma odšla brez sekiranja v ambulanto za neplodnost inšele tam se je začelo dobesedno,ko je mož ugotovil da je pri meni vse ok,da so krivi njegovi plavačlkči.Joj pa jaz ti ne morem povedati in ti niti ne želim,da okusiš tako grenkobo kot sem jo takrat jaz.

Pa so ponavlajli spermiograme šla sma skozi štiri neuspele IUI bolj kao naravno in nič vsi dso bili negativni in ko sem čakala na pošto za IVF totalno odklopljena od vsega le vsak dan sem tega pismonošo čakala kdaj bo pismo,punce na forumu dobsedno morila z pošto kdaj bo ali ne b,so pozabili na naju,....in en dan sem zagledala kar doma naravno magični in čarben +,vendar sem žal spontano splavila v 8t5d.JKoj kakšna bolečina je bila,da ti ne znam povedati po 30.mesecih je končno ratalo kar doma in žal se je slabo končalo.Vendar isti dan,ko sem zvedela da bvom mraa na abrazijo ker pikici več ne bije srček sem prejela pošto iz MB za začetek priprav za IVF in sedaj sem že res daleč,kajti drugi petek začnem z injekcijami za epruvetko in se že ful veselim polna,upanja optimizna da rata v prvo kajti če je natravn bo valda z pomočjo še bolj.Gor me drži misel da bom čez slab mesec že ponovno grela svoje pikice pod svojim srčkom,ki upam,da me ne bodo nikoli več zapustile.

Tebi pa želim srečo v bodoče.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 14
1.3.2006 11:38:09   
cocki
joooooooooJ punce moje, jaz bi najraj kar umrla, ko berem vse to in ko pomislim na vse tiste, ki zanosijo ko zagledajo gate, si pa otrok ne želijo ... ratam tako jezna, da bi bila sposobna v takem trenutku narediti ne vem kaj vse. Tudi midva se matrava 1 leto ampak zdaj imam upanje, ker jemljem Klomifen ampak po vsem tem kar preberem na forumu in vidim, da večini Klomifen ni pomagal, me spet prevzame strah in grenkoba...
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.3.2006 14:49:54   
delfinčica
Punce moje, kako razumem vse te težave. Midva sva v primerjavi z nekaterimis icer še "zelenca", ker delava na pikici 6. mesecev. Vendar pa imam kar ogromno gin. težav, nekatere potrjene, nekatere zaenkrat v obliki suma. Meni se je ves čas zdelo, da ne bo šlo zlahka, pika na i pa so bile besede prejšnje gin., da bom težko zanosila. Meni se ne zdi prav, da ti kar vnaprej (takrat še nisva delala na pikici, sem bila še na KT) reče nekaj takega, ker vsi vemo, kaj to pomeni za psiho! Gin. sem potem zamenjala, a tiste besede so ostale zakoreninjene v meni. Nova gin. mi je rekla, naj se ne obremenjujem s tem, a kaj, ko to ni niti najmanj lahko. Pred meseci sem si začela merit BT in je vse kazalo na to, da O so - zdaj pa imam občutek, da jih nimam več (BT čudno niha, nimam več bolečin v sredini ciklusa, ki so vedno spremljale O, joške me kak teden pred M ne bolijo več, tudi M ni več tako redna, kot je bila - vedno na točno določen dan ciklusa). Bojim se, da je to posledica PCO, pa čeprav imam "samo" sum na PCO podan. Čez dva meseca naj bi šla nazaj do gin., a bom verjetno šla prej, ker imam res občutek, da sicer samo čas zgubljam. Stara sem že 30 let. Joj, sem se razpisala. Ampak - da zaključim, prejšnji mesec sem se odločila, da se bom nehala obremenjevat s tem in sem tudi nehala merit BT, ker me je samo nerviralo. Tudi na forumu ne razpravljam več o datumih, kdaj naj bi oz. ne bi prišla M, testov ne bom kupovala... raje se posvečam drugim stvarem. Ampak tole sem pa vseeno hotla napisat.

(odgovor članu cocki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.3.2006 17:10:35   
ily
Je že kar nekaj časa, kar si tole pisala, pa bom vseeno še jaz povedala svojo ˝zgodbo˝.

Midva sicer imava že eno ˝Piko˝, ki je bila februarja stara tri leta. Da sva ugledala tisi ˝magični˝ črtici, sva čakala in delala 17 mesecev. Moja G je ravno ˝definirala problem˝ - tanka M sluznica. In, ko sem jo vprašala: ˝Kako pa zdaj naprej?˝. ˝Ja, lahko še malo počakava, samo veste, tole bo težko. Težko boste zanosila oz. donosila...˝. In sem odšla iz ambulante brez napotnice in navodil, kako naprej. In sem en teden pred Novim letom samo jokala. Potem sem se vzela v roke in si rekla:˝K user posted image  naj gre vse! Bom pa ˝čakala˝! Samo ne tako, kot do zdaj. Prva je služba, potem Mi2 in potem dolgo nič, in morda, morda nekje v podzavesti... user posted image !˝. Moj mož me je podprl, ker je videl, da sem postala s tem dejansko obsedena! In res sem ˝odklopla˝! Še danes ne vem, kako, res ne!! In čez 5 mesecev sem, brez posebnega upanja, ampak z nekim slutom, šla po test in glej... user posted image !!!!!!!! Vse, kar je sledilo, si lahko samo mislite. Prve dni sem bila tako polna adrenalina, da mi še spati ni bilo treba!!! user posted image  G na prvem pregledu bi pa skoraj s stola padla, sploh ni mogla verjeti, da sem noseča. Kartoteko je obrnila okrog in okrog, ja, po mojem, ravno 10x! Pa smo prišli do konca! In točno na rok!

In potem se je pred slabima dvema letoma začela nova ˝kalvarija˝! Po 7-ih mesecih sva zopet ugledala user posted image  in takrat sem si rekla, ko sem šla s tistim trakcem k možu:˝To je moj zadnji test! Yeeeessss!˝. Vendar so čez tri tedne prišle solze, ravno s tako hitrostjo, kot takrat nasmeh na usta! V začetku februarja je minilo eno leto.

Prejšnji teden sem bila na pregledu pri G in sem doživela ponovni šok. Baje imam zarastline - jajčnik naj bi bil priraščen na črevesje. In to naj bi bilo že tri leta - tri tedne po porodu sem imela vnetje, takrat sem mislila, da ledvic. G zdaj predvideva, da tisto niso bile ledvice, ampak rodila! In spet se mi je sesul svet!
Po enem tednu joka in tuhtanja sem se prepričala, da moram najprej poskrbeti zase, dati skozi LPSK, potem pa... Ko bo, če bo! Za epruveto (še) nisem pripravljena. Morda kdaj, ko bo Pika zrastla, zdaj zagotovo ne! Ker tista moja želja, da bi ˝otroci skupaj rastli˝, je tako in tako že mimo!

Zato ti ne bom rekla: ˝Sprosti se!˝, ker s tem rane samo še bolj zakrvavijo! Ta zadeva ni na gumb, še manj pa naša psiha! In tudi tisto, ko meni nekateri vztrajno zatrjujejo: ˝Ja, ti že imaš enega otroka, zate je to drugače!˝????????.... Haaaalooooo, kako drugače? Jaz, jaz lahko povem, da ni nič drugače, vsak mesec boli kot prvič! In ko sem morala na abrazijo, sem večer pred tem tako jokala, ko v primeru, da ne bi imela Pike, iz tega - razloga več, gotovo ne bi. Pripravljala sem stvari za s sabo in je prišla k meni in je rekla: ˝Mami, ne bit tako zalostna! Moja, moja.... Daj se smejkej!˝ in mi je usta obračala v nasmeh! In ko sem potem pomislila, da bi tisti Pikec pod srcem čez dve leti in pol bil tak navihanček, sem se skoraj utopila v solzah!

Vem, da sem se razpisala, ampak res pomaga, če vsake toliko daš to iz sebe.

In, če ne boš brala vsega tega ˝napisanega romana˝... Nasvet, kako? Ne vem... Resnično ne! To moraš najti sama, za vsako je drugače. Jaz sem se zavestno vzela v roke, pri meni pomaga samo to. Kakšna sprostitev neki... Samo preusmeritev pozornosti drugam in zavestno držanje ˝stran od zadeve˝. Ampak še vedno z zavestjo in željo po user posted image  !
In, da se pohvalim user posted image  - sploh ne vem, kdaj bi ta mesec naj imela O in kdaj čakam M. Zame je to napredek!

Tebi pa pošiljam vsaj eno user posted image  , ker kaj več verjetno ne morem! Razen lepih želja zate, da čimprej zagledaš user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Koliko otrok?
Jaka RR

Za koliko otrok bi se odločila v idealnih razmerah?

1 (2%)

2 (22%)

3 (55%)

4 (11%)

5 ali več (10%)

Število vseh glasov: 492

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!