|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRVI ZOBEK
7.12.2009 18:13:12   
MONY25
Pozdravljene, mamice...

Nism tok vešča še v tem, zato se obračam na vas, k mate vrjetn že kej več izkušenj user posted image Moj 6-mesečni sinko je zdle 2 dni zelo jokav, roke in vse ostalo skos tlač v usta (no, sj to že ene 2 mesca)... a mi lahko kera priporoča kkšno mazilo za dlesni ali kej podobnega?da mam take stvari doma prpravljene, k bo res treba...

a je nujno, da je prisotna slina v potokih med rastjo zobkov?? naš se namreč ne slini tok... je imel pa prejšnji tedn 4 dni drisko (tud 5x na dan), rahlo povečana temperatura, sam smo mel pa pred tem tudi 3. cepljenje, zato sm vse predpisovala cepljenju...ima pa tud zamašen nosek, katerega pucam s fiziološko...sam se mi zdi, da ni nč kej bolš (to namreč traja že ene 2 tedna skor)-sj ni tok hudo, glih tok da je mejčk zamašen-diha lahko...jedu je pa normalno!sm klicala pediatra in je reku, da dokler je in ne zgublja na teži, se nimam kej sekirat...

a bi mogla bit še na kej pozorna pri rasti zob?


full vam hvala....


_____________________________

Za dežjem vedno posije sonček....:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRVI ZOBEK
7.12.2009 19:03:11   
marjetica8
Naš je ravno danes dobil prv zobekuser posted image  Prejšnji teden je prebolel virozo. Zdej premišljujem da ni blo tud to povezano s zobkom...No, potem je nehal jest. Samo mleko bi pil, žlice pa noče videt (upam da bo zdej boljs). Slinil se pa tud ni pretirano več kot ponavadi. Mogoče je tudi pri tvojmu zobek...boš vidla v kratkemuser posted image !

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PRVI ZOBEK
7.12.2009 21:15:19   
badumbadum
Ko izraščajo zobki, lahko otroku lajšaš bolečine z gelom Gengigel Baby. Dobiš ga v lekarni, stane pa slabih 10eur. Poudari, da potrebuješ otroški gel. Če je res, ampak res hudo, mu pred spanjem ali ko se prvič zbudi, daš še žličko Calpola.
LP

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PRVI ZOBEK
7.12.2009 22:00:41   
tulpek
Naš je ravno včeraj dobil prvi zobek. Je še zelo majhen, še nima niti 3 mesece. Sline pa ni bilo v potokih, bilo je je pa več kot običajno. Pa vse je vlekel v usta, od rokic, tetra pleničk, mojih prstov, igračk... Na dlesni se vidi že nekaj dni prej, da so otečene tam, kjer pridejo ven sprednji zobje. Veliko je tudi odkimaval z glavico oz. jo besno premikal in se jokal ali jamral zraven. In nasploh je neutolažljivo jokal. Sicer ni jokaste sorte, zobki ga pa kar mučijo. Kar naenkrat se začne na vso moč jokat in nič ne pomaga. Vročine ni imel.
Imamo gengigel, se mi zdi, da je pomagal, sem ga pred kakšno uro namazala in zdaj se veselo zabava na igralnem otoku.

(odgovor članu badumbadum)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PRVI ZOBEK
7.12.2009 23:39:53   
nananaja
Mene je pri mlajši pediatrinja na pregledu za 9m vprašala po zobkih, sem rekla, da jih nima, pa me je popravila, da enega pa sigurno ima user posted image

Nisem nikoli vzokov za sitnost, vročino, slino, tekoče blato... iskala v rasti prvih zob. Ena jiih je dobila pri 11m, druga pri 9m. Drugi sem nekajkrat mazala, prvi sem pa mazala edino, ko so izraščale štirice, mislim, ta te bolj bolijo, pa to potem, ko so š**** že zunaj.

Slina: moževa nečakinja se je v potokih slinila od 3m, zob dobila pri 11m.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 6:52:40   
ledenaa
Slinjenje ,dajanje rokice v usta ...niso znaki zobkov

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 7:52:55   
Katy78
Naš si je roke tiščal v usta nekje od 3. meseca, prvi zobek pa smo dočakali šele pri 8. mesecih. Slinil se ni pa nikoli. Kar se temperature tiče - rast zobk ni vzrok za povišano temperaturo. Ravno zadnjič sem brala razlago ene zdravnice iz IVZ - ko otrok dobi povišano temperaturo zaradi npr. viroze, to pospeši vse procese v telesu in s tem tudi izraščanje zob, starši pa si to razlagajo ravno obratno, torej da ima otrok vročino zaradi izraščanja zob. In je res, ko je imel naš prvo virozo in 3 dni povišano temperaturo, je potem čez par dni prišel prvi zobek. Za drugega sploh ne vem, kdaj je zrastel, tretji pa je spet sledil dvema dnevoma povišane temperature.

Za lajšanje bolečin pri izraščanju je menda fajn tudi Calgel - mi ga sicer imamo doma, ga pa še nismo uporabljali, ker zaenkrat zobki rastejo brez opaznih bolečin.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 7:59:56   
ledenaa
pri nekaterih so izkušnje drugače :)
Mi smo imeli vročino zaradi zobka

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 8:31:42   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

pri nekaterih so izkušnje drugače :)
Mi smo imeli vročino zaradi zobka



Ker vidim, da velikokrat rada "pametuješ" z navedbo linkov od Tanč, ti ga bom pa tokrat še jaz prilimala. user posted image Je tudi ona o tem že pisala, pa ne samo enkrat. http://med.over.net/forum5/read.php?46,5861167,5876815#msg-5876815

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 8:34:11   
Hope2
Prvi zobek pri 8 mesecih, od 3 meseca pa se je slinil v potokih, vendar kak teden ali 2 pred zobkom, se je slinjenje prenehalo. 3 dni po zobku pa je dobil vročino in ta zobek je v celoti izrasel v 2 tednih. Ostali zobki so bili brez vročine in so rasli po večkot 1 mesec (bi rekla, da drži, kar je katy78 napisalauser posted image ). Da izrašča zobek vemo samo po temu, da se ponoči zbudi cca. 3x in čez dan je bolj cartavi in cmeravi. Vendar še vedno nič hudegauser posted image . S calgelom mu namažem le ponoči, ko se zbudi zaradi bolečin, najprej mu dam vodo, če ne zaleže in še naprej joka pa calgel. Če se v roku 1-2 ur večkrat zbudi z hudim jokom, pa mu dam calpol (ima 10 zob, dala sem mu 2x).

Definitivno pa ni pravila, pri vsakemu drugače.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.12.2009 8:35:43 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 8:36:59   
ledenaa
načeloma ne povzroča :)
pri nas je povzročila :)  user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PRVI ZOBEK
8.12.2009 15:25:09   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Kar se temperature tiče - rast zobk ni vzrok za povišano temperaturo.

Citirano od Tanč: "Načeloma izraščanje zob ne povzroča pomembne vročine." Rahlo vročino pa lahko. Vsaj pri naši jo je. Pa spet ne pri vsakem zobu.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 13:46:53   
daisyb
moj si je tlacil roke v usta ze od drugega meseca...kasneje se je tudi vec slinil...ko mu je prikukal prvi zobek (mal pred 5 meseci) je bil mal tecen, ma niti ne dosti.....vrocine nic ni mel...je pa zgubil apetit in je jedel zelo malo. cez teden je dobil se drugi zobek.
dans pa je cel dan jokav....in mu ni nic prav..ne vem al so spet zobki zgornji al je kaj druzga...prej je pol ure jokal..vsakih deset sekund je zacel....sem mislila, da ma krce..ma se ni nic cundo zvijal.....

mislite, da bi bilo fajn, ce tud jaz nabavim ta gel za dlesni in vidim, ce je to to.

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 14:22:52   
Anonimen
Ja to je tut men P rekel, da izraščanje zob ne more bit razlog za temperaturo 39 in več, in da je to v ozadju še nekaj drugega.
Drugače sem pa jaz naši flenči blažila bolečine s Calgelom (malo omrtviči dlesen, da ne boli tako), kupila sem ji eno grizalo napolnjeno s tekočino in preden sem ga dala njej, sem ga kako uro pustila v hladilniku, da je bilo fino hladno in ji je dlesen mirilo, ko ga je glodala. Pred spanjem sem ji pa dala žličko Calpola. Je imela pa tut ona rahlo zvišano temperaturo (mal čez 37) pa driskico, več sline, pa ritka se ji je vnela pri izraščanju vsakega od zob. Aja, prvedva je dobila pri 5ih mesecih.


(odgovor članu daisyb)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 14:48:27   
Petka09
Pa še to: meni je zobozdravnica rekla, da ko rastejo enkice, da jih to nič ne boli. Torej, da izraščanje ne boli NIČ, jih pa zelo SRBI, zato so tako jokavi, tlačijo si rokice, grickajo grizala... paše jim ohlajeno grizalo, ker jim umiri srbečino in oteklino.
Bolijo potem trojke, štirke... ko rastejo. Enkice, pa tudi dvojkice, ne bolijo. No, tako je rekla ona.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 19:22:21   
salcka
jaz bi pa vprašala, kje točno postanejo dlesni napete? na vrhu, spredaj ali zadaj? al kar celotne?

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 19:27:47   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Pa še to: meni je zobozdravnica rekla, da ko rastejo enkice, da jih to nič ne boli. Torej, da izraščanje ne boli NIČ, jih pa zelo SRBI, zato so tako jokavi, tlačijo si rokice, grickajo grizala... paše jim ohlajeno grizalo, ker jim umiri srbečino in oteklino.
Bolijo potem trojke, štirke... ko rastejo. Enkice, pa tudi dvojkice, ne bolijo. No, tako je rekla ona.



kako pa vedo, da jih ne boli? A so jih vprašali? user posted image Meni je zmeraj tko hecno, ko strokovnjaki razlagajo občutke dojenčkov.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 19:34:48   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Pa še to: meni je zobozdravnica rekla, da ko rastejo enkice, da jih to nič ne boli. Torej, da izraščanje ne boli NIČ, jih pa zelo SRBI, zato so tako jokavi, tlačijo si rokice, grickajo grizala... paše jim ohlajeno grizalo, ker jim umiri srbečino in oteklino.
Bolijo potem trojke, štirke... ko rastejo. Enkice, pa tudi dvojkice, ne bolijo. No, tako je rekla ona.


Ta pa ve, ja - naša je edino pri eni enkici imela težave - bila je grozno sitna, pa še vročino je dobila. Za druge zobke pa skoraj vedeli nismo, da grejo ven.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: PRVI ZOBEK
9.12.2009 19:37:12   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: badumbadum
Ko izraščajo zobki, lahko otroku lajšaš bolečine z gelom Gengigel Baby. Dobiš ga v lekarni, stane pa slabih 10eur. Poudari, da potrebuješ otroški gel. Če je res, ampak res hudo, mu pred spanjem ali ko se prvič zbudi, daš še žličko Calpola.


Gengigel mehča dlesni, da zobek lažje izraste, ampak če so bolečine je pa boljši Calgel, ker poleg mehčanja tudi omrtvi dlesni in tako blaži bolečino. Calpol je oa tudi dobra ideja, če je hudo.

(odgovor članu badumbadum)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: PRVI ZOBEK
10.12.2009 13:08:33   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09


IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Pa še to: meni je zobozdravnica rekla, da ko rastejo enkice, da jih to nič ne boli. Torej, da izraščanje ne boli NIČ, jih pa zelo SRBI, zato so tako jokavi, tlačijo si rokice, grickajo grizala... paše jim ohlajeno grizalo, ker jim umiri srbečino in oteklino.
Bolijo potem trojke, štirke... ko rastejo. Enkice, pa tudi dvojkice, ne bolijo. No, tako je rekla ona.



kako pa vedo, da jih ne boli? A so jih vprašali? user posted image Meni je zmeraj tko hecno, ko strokovnjaki razlagajo občutke dojenčkov.


Ja, to sem tut jaz njo vprašala, da kako vejo, da jih ne boli. Pa je rekla, da pač po oživčenju notri, da kao ti zobki nimajo tako močnih korenin kot recimo kočniki in lažje kao rinejo ven in nekaj glede prekrvavitve in živcev notri... Ma, veš, nekako tako kot pač znanstveniki ugotavljajo razne druge stvari pri dojenčkih in na primer živalih, ko ne morejo vprašati, ampak ugotavljajo: kako deluje recimo vid in oko pri živali, kako dojenčka kaj boli ali ne boli.... - Al pa človek, ko je v komi, nekak vedo po možganih, če se zaveda ali se ne zaveda... Pač po "zgradbi" in delovanju organov, oživčenja. No, nekako tako je povedala.... In da po vseh teh proučevanjih kao prvi zobki naj ne bi boleli.

Da kao bolijo potem trojke, štirke... ampak tut ni nujno oz. ene bolijo bolj, druge sploh ne.. Čist odvisno.

Ma ne vem, sej v bistvu ni važno. Sm samo napisala kaj je pač meni rekla. Če je kaj na tem ali ni, pa vedo dojenčki sami user posted image . Sam kaj, ko ne povedo user posted image .

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: PRVI ZOBEK
10.12.2009 21:20:17   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: salcka

jaz bi pa vprašala, kje točno postanejo dlesni napete? na vrhu, spredaj ali zadaj? al kar celotne?


pri nas je cela dlesen, pod katero je zobek, spredaj in na vrhu, zadaj ne vidim.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: PRVI ZOBEK
11.12.2009 10:46:20   
anika87
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

kako pa vedo, da jih ne boli? A so jih vprašali? user posted image Meni je zmeraj tko hecno, ko strokovnjaki razlagajo občutke dojenčkov.


Ja, mene tudi zanimajo ponavadi take stvari... kako lahko to vejo...user posted image user posted image user posted image
Lahko le ugibajo po moje.


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: PRVI ZOBEK
12.1.2010 14:30:34   
tulpek
moj user posted image se je pri obeh zobkih tako jokal, da znanstvenikom nič ne verjamem, da jih ne boli. 

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: PRVI ZOBEK
12.1.2010 23:17:08   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: badumbadum
Ko izraščajo zobki, lahko otroku lajšaš bolečine z gelom Gengigel Baby. Dobiš ga v lekarni, stane pa slabih 10eur. Poudari, da potrebuješ otroški gel. Če je res, ampak res hudo, mu pred spanjem ali ko se prvič zbudi, daš še žličko Calpola.


Gengigel mehča dlesni, da zobek lažje izraste, ampak če so bolečine je pa boljši Calgel, ker poleg mehčanja tudi omrtvi dlesni in tako blaži bolečino. Calpol je oa tudi dobra ideja, če je hudo.


Jaz pa sem brala, da Calgel tudi malo omrtviči žrelo, pa zmanjša refleks požiranja, zato ga sploh nisem kupila user posted image . Nekako si nisem upala reskirat. Je pa res, da sta pri našemu malemu prva dva zobka prišla zelo mirno ven, pa tudi zelo zgodaj, pri dobrih 3 mesecih. Jaz sem izraščanje videla na vrhu (zobka sta rasla spodaj) dlesni, bele pikice, nato je bil zelo hitro zobek že zunaj.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Ideja za posel
nada56

Radi bi sli na samostojno podjetniško pot, pa nimate primerne ideje. Bi si pomagali s seznamom izdelanih idej na internetu in za to placali?

če se odločas na svoje moraš imeti idejo že v glavi (68%)

če so ideje realistične in dobro razdelane bi tudi plačal za informacije (18%)

za dobro idejo bi placal do 20 eur (4%)

plačal bi za več razdelanih idej do največ 30 eur (4%)

internet je odličen vir informacij, a zaupal bi previdno (7%)


Število vseh glasov: 28

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!