|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRVA POMOČ / domača lekarna
1.4.2006 17:49:20   
Pupica

Punce dejte mal povedat, kaj spada v vašo domačo prvo pomoč/lekarno. Sedaj se bodo začeli lepi dnevi in glede na to da imamo hišo z velikim vrtom (s še več skritih pasti za malčico) bo tudi kaj nepredvidenega. Mi2 sva doslej imela le standard; obliže, pa povoje, razkužilo, mikropor...hja pol še kakšne standard tablete:lekadol, aspirin. Zdej pozimi pa še sirup proti kašlju, linux, fiziološko, svečke....

To je pa tut vse! Kaj vam je največkrat prav prišlo? Aja nujno, kaj proti pikom insektov(mislim, da imamo kamagel.Je še kaj podobnega?)pa kaj za lajšanje ostalih težav in tegob...

user posted image se mi zdi, da se odpravljam v nabavo, kot da me potem do septembra ne bo v trgovinouser posted image user posted image user posted image

LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRVA POMOČ / domača lekarna
1.4.2006 19:45:26   
Gina
A si ti to mislila za vašo bejbo ali na splošno? Mi imamo tako mnogo reči v domači lekarni, da je joj.
Ne predstavljam si pa biti brez:
- bepantena
- paracetamol svečk
- calpola ali lekadola (sirupa)
- naprosin sirupa (za takrat, ko paracetamol ne prime)
- voltaren svečk (kadar niti naprosin ne prime)
- trpotčevega sirupa, pa smrekovih vršičkov in vitaminskega sirupa
- ribodermina
-sinecod sirupa ali panatus sirupa proti kašlju
- claritin sirupa ali flonidan tablet (ker imajo včasih alergijo)
- oglja (proti driski), pa jaz imam še lineks kapsule (so tudi za otroke, jih ven streseš, če je treba)
- nekaj proti klopom za špricat
-viroleks mazila
- nisito (fiziološko raztopino za nos), pa operil za otroke

Drugega se pa za otroke ne spomnim na pamet, aja termometer.user posted image

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.4.2006 19:49:34   
Anonimen
Fajn je imeti "ledeni spraj" za kake udarce, buške oz. "ledene vrečke", tako tiste, ki jih daš v zamrzovalnik, kot tudi tiste, ki oledenijo na pritisk.
Pri nas pride v poštev tudi Bivacyn spraj sa kake odrgnine oz. Streptosil prah.
Fiziolško uporabljamo tisto s pumpico.
Pozimi večkrat svečke, ki topijo sluz, če je otrok prehlajen oz. če mokro kašlja.
Prebavne motnje - linux, nelit, aktivno oglje.
Svečke za zbijanje temperature.
Voltaren v svečkah za nujne primere.

Pa verjetno še kaj, to mi trenutno pride na misel.

Za komarje pa ultrazvočni odganjevalec v spalnici in dnevni sobi in komarni krematorij user posted image  zunaj.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.4.2006 20:15:06   
al1*
Pri nas je obvezna oprema tudi pinceta za odstranjevanje klopov. 

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.4.2006 23:14:21   
Anonimen
- kamilice
- obliži
- otroški sirup za izkašljevanje
- otroški sirup za zbijanje vročine
- tableti Nalgesin

That's it. Ostalo pa samo po potrebi (beri: kadar zdravnik vztraja, ampak to ni skoraj nikoli).

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2006 16:21:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pupic@
kaj spada v vašo domačo prvo pomoč/lekarno.

Po letošnji izkušnji s kremo za sončenje spadajo zraven obvezno še Claritin tablete.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2006 9:40:05   
Pupica
Gina hvala za tako izčrpen seznam. Sem si ga kar sprintala in dodala, kar je manjkalo, pa so drugi dopisali. Tako zdej pa še v lekarno skočim pa bo.

A1 a to je posebna pinceta?user posted image

Tehnofil mi imamo claritin sirup(dobili smo ga zarad kašljauser posted image )ampka predvidevam da je za alergijo, a ne?user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2006 11:01:31   
arielca
Jaz sem si v kopalnico namontirala kar TOSAMIN kovček s prvo pomočjo, kjer so vsi povoji, obliži, gaze, zloženci, škarje, pinceta... Da imam vse na enem mestu in če vzamem kaj ven, napišem na seznam in kupim. Tako vsaj vem, kje imam kaj.

Sicer pa je pri nas obvezno smrekovo mazilo (za vse sorte tegobe), ki nas je rešilo že milijonkrat user posted image .
Pa za želodec v Avstriji obvezno kupim šumeče tablete Alka Selzer (preverjeno pomaga) user posted image .

Ostalo pa so po večini punce že napisale user posted image .

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2006 19:20:09   
Pupica
Pa za želodec v Avstriji obvezno kupim šumeče tablete Alka Selzer (preverjeno pomaga) .

Kaj pa so to za ene tablete. Jaz sem imela namreč rano na želodcu in takrat sem jedla GRAVISCON tbl, pa še zdaj če me zgaga peče ful pomagajo, za te pa prvič slišimuser posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?